• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mango cheesecake recept

Ben je op zoek naar een lekkere frisse taart? Dan is deze mango cheesecake echt iets voor jou! De taart heeft door de mango een heerlijke frisse smaak. En is dan ook perfect om te serveren tijdens een warme zomerdag of gewoon lekker tijdens een verjaardag. Het is een no bake taart, dat betekent dat je er geen oven voor nodig hebt om 'm te maken. En dat kan soms best wel handig zijn! Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze mango cheesecake kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept.

± 1 uur bereidingstijd ± 10 uur wachttijd 10 personen 1/5 (1 waardering)

Ben je op zoek naar een lekkere frisse taart? Dan is deze mango cheesecake echt iets voor jou! De taart heeft door de mango een heerlijke frisse smaak. En is dan ook perfect om te serveren tijdens een warme zomerdag of gewoon lekker tijdens een verjaardag. Het is een no bake taart, dat betekent dat je er geen oven voor nodig hebt om 'm te maken. En dat kan soms best wel handig zijn! Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze mango cheesecake kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram witte chocolade;
  • 5 gelatine blaadjes;
  • Springvorm Ø18 centimeter;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 300 gram Digestive koekjes;
  • 100 gram ongezouten roomboter;
  • 300 gram roomkaas;
  • 200 milliliter opgeklopte slagroom;
  • 400 gram mango;
  • 2 passievruchten

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Patisse Springvorm Silver-Top Ø18cm (9cm Hoog)
€ 13,99
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

  1. Maal de koekjes fijn.
  2. Smelt de ongezouten roomboter.
  3. Meng de ongezouten roomboter door de fijn gemalen koekjes heen.
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  5. Doe het fijngemalen koekmengsel in de springvorm.
  6. Druk het mengsel goed tegen de bodem aan.
  7. Zet de springvorm minstens 30 minuten in de koelkast.
  8. Doe roomkaas en slagroom in een kom.
  9. Schil en ontpit de mango en pureer de mango fijn.
  10. Smelt de chocolade au bain-marie.
  11. Laat de chocolade 3 minuten afkoelen.
  12. Doe het daarna bij de slagroom in.
  13. Week de gelatine blaadjes voor 5 minuten in een bakje met water.
  14. Lek de gelatine uit en doe dit met de mango puree in een pan.
  15. Warm dit mengsel kort op totdat de gelatine is gesmolten. 
  16. Roer het mango-mengsel door het roomkaasmengsel heen.
  17. Meng ook het chocolade-mengsel erdoorheen.
  18. Giet het cheesecake beslag in de springvorm.
  19. Laat het zodoende een nacht opstijven.
  20. Smeer daarna het vruchtvlees van de passievruchten uit op de cheesecake. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de cheesecake

Je hebt met dit recept deze heerlijke mango cheesecake kunnen maken. Het kan natuurlijk best zo zijn dat de cheesecake niet in één keer opgaat. Het is daarom handig om te weten hoe je de taart het beste kunt bewaren. Je kunt de cheesecake afdekt circa 2 á 3 dagen in de koelkast bewaren. 

Bekijk ook eens onze recepten voor een andere cheesecake!

Naast deze heerlijke mango cheesecake hebben wij ook een aantal andere cheesecake recepten. We hebben bijvoorbeeld een recept voor een citroen cheesecake. Door de citroen heeft deze cheesecake een heerlijke frisse smaak. Dit gebak kun je dan ook perfect  serveren tijdens de warme zomerdagen. Een ander lekker cheesecake recept is het Oreo cheesecake recept. Houd jij van Oreo-koekjes? Dan is dit recept echt wat voor jou! Met een lekker kopje koffie of thee erbij is het genieten geblazen!

Deel jouw mango cheesecake met ons!

Heb jij met dit recept een mango cheesecake gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany