Tip: maak van jouw Citroen Cheesecake een Lemon Curd Cheesecake!
De cheesecake met citroen uit bovenstaand recept is al een ontzettend lekkere taart. Toch willen we je de tip niet onthouden, dat je van deze taart ook heel eenvoudig een Lemon Curd Cheesecake kunt maken. Dit is een taart die je, de naam zegt het al, op het laatst bedekt met een royale laag lemon curd. Lemon curd is een heerlijke spread die je perfect als topping voor jouw baksels kunt gebruiken, zo ook voor jouw cheesecake! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is bij de laatste stap de bovenkant van de taart niet voorzien van wat citroenrasp, maar deze te besmeren met lemon curd. Lees het lemon curd recept hier!
Het maken van de lemon curd cheesecake
De lemon curd kun je het beste op je cheesecake smeren wanneer deze 4 uur in de koelkast heeft gestaan om op te stijven. Door dit te doen, maak je heel eenvoudig van je Citroen Cheesecake een echte Lemon Curd Cheesecake. Zo zie je maar weer dat als je eenmaal een goed basisrecept hebt, je er eenvoudig ook een andere, lekkere taart van kunt maken.
Serveer de citroen cheesecake als dessert!
Deze citroen cheesecake is perfect om te serveren aan je visite met een kopje koffie of thee, maar hij smaakt ook zeker niet mis als dessert. Dit komt doordat het gebak een heerlijke frisse smaak heeft. De cheesecake is van zichzelf best machtig, dus snijd voor het dessert een dun stukje af. Leg het stukje lemon cheesecake op een leuk bordje en serveer er een bolletje ijs bij. Een bolletje vanille-ijs is heerlijk, maar als je het helemaal goed wilt doen kun je er ook een bolletje citroen-ijs bij serveren. Maak je dessert helemaal af met een toef slagroom en een lekker stukje citroen. Zo heb je niet alleen een dessert wat lekker smaakt, maar er ook nog eens leuk uitziet!
Het bewaren van de citroen cheesecake
Als de citroen cheesecake niet in één keer opgaat, kun je hier lezen wat je het beste ermee kunt doen. Je kunt de lemon cheesecake het beste in de koelkast bewaren, hij blijft dan 2 á 3 dagen goed. Zorg er wel voor dat de taart volledig is afgekoeld, voordat je hem in de koelkast zet. Je kunt de cheesecake met plasticfolie in de koelkast zetten, maar het is nog beter om het gebak in een taartdoos te doen. Plasticfolie wil er namelijk nog wel eens voorzorgen dat er condens ontstaat, waardoor je een nattige bodem kunt krijgen.
Deel jouw citroen cheesecake met ons!
Heb jij zelf een citroen cheesecake of zelfs een lemon curd cheesecake gemaakt? Dan zijn wij hier ontzettend benieuwd naar! Maak een foto van jouw lemon cheesecake en deel deze op jouw Facebook- of Instagramaccount. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw baksel zien én delen op ons eigen account!