• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Citroen cheesecake recept

Citroen Cheesecake, ook wel lemon cheesecake genoemd, is een ontzettend lekkere frisse taart. Perfect voor de zomer die eraan komt! Tegenwoordig zijn er recepten voor allerlei soorten cheesecakes te vinden, maar dit recept voor citroen cheesecake is toch wel 1 van de toppers! Deze lemon cheesecake is helemaal niet moeilijk om te maken, maar daar is de smaak niet minder om. Heb je ook zin om een heerlijke, frisse taart te maken? Dan moet je echt even dit citroen cheesecake recept uitproberen!

 

± 1 uur bereidingstijd ± 4.5 uur wachttijd 12 personen

Citroen Cheesecake, ook wel lemon cheesecake genoemd, is een ontzettend lekkere frisse taart. Perfect voor de zomer die eraan komt! Tegenwoordig zijn er recepten voor allerlei soorten cheesecakes te vinden, maar dit recept voor citroen cheesecake is toch wel 1 van de toppers! Deze lemon cheesecake is helemaal niet moeilijk om te maken, maar daar is de smaak niet minder om. Heb je ook zin om een heerlijke, frisse taart te maken? Dan moet je echt even dit citroen cheesecake recept uitproberen!

 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram kristalsuiker;
  • 30 gram maïzena;
  • Bakpapier;
  • Springvorm met een diameter van 20 centimeter.

    Overige benodigdheden:

  • 400 gram Bastogne koekjes;
  • 500 gram roomkaas;
  • 125 gram zure room;
  • 2 citroenen;
  • 2 eieren;
  • 150 gram ongezouten roomboter. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Patisse Springvorm Basic Ø20cm
€ 6,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+

Recept

  1. Bedek de springvorm met bakpapier.
  2. Maal de bastognekoekjes fijn met een hakmolen.
  3. Smelt de ongezouten roomboter.
  4. Doe de fijngemalen koekjes in een kom.
  5. Spatel de gesmolten roomboter hier doorheen.
  6. Doe het mengsel in de springvorm en druk het goed aan, zowel aan de randen als de bodem van de vorm.
  7. Zet de bakvorm voor 30 minuten in de koelkast.
  8. Doe de roomkaas, zure room, eieren, suiker en maïzena in een andere kom.
  9. Rasp de citroenen.
  10. Pers de citroenen ook uit.
  11. Doe de rasp en sap bij het roomkaas-mengsel in.
  12. Mix het mengsel met een mixer totdat het een samenhangend geheel is.
  13. Giet het beslag in de springvorm.
  14. Verwarm de oven op 160 graden (heteluchtoven).
  15. Bak de citroen cheesecake in 40 tot 45 minuten gaar.
  16. Haal daarna de lemon cheesecake na de baktijd uit de oven.
  17. Laat de taart 20 minuten afkoelen.
  18. Zet de cheesecake daarna voor minstens 4 uur in de koelkast. 
    Tip! Dan kan de cheesecake nog even goed opstijven.
  19. Tot slot kun je de lemon cheesecake eventueel versieren met bijvoorbeeld schijfjes citroen en blaadjes munt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Tip: maak van jouw Citroen Cheesecake een Lemon Curd Cheesecake!

De cheesecake met citroen uit bovenstaand recept is al een ontzettend lekkere taart. Toch willen we je de tip niet onthouden, dat je van deze taart ook heel eenvoudig een Lemon Curd Cheesecake kunt maken. Dit is een taart die je, de naam zegt het al, op het laatst bedekt met een royale laag lemon curd. Lemon curd is een heerlijke spread die je perfect als topping voor jouw baksels kunt gebruiken, zo ook voor jouw cheesecake! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is bij de laatste stap de bovenkant van de taart niet voorzien van wat citroenrasp, maar deze te besmeren met lemon curd. Lees het lemon curd recept hier! 

Het maken van de lemon curd cheesecake

De lemon curd kun je het beste op je cheesecake smeren wanneer deze 4 uur in de koelkast heeft gestaan om op te stijven. Door dit te doen, maak je heel eenvoudig van je Citroen Cheesecake een echte Lemon Curd Cheesecake. Zo zie je maar weer dat als je eenmaal een goed basisrecept hebt, je er eenvoudig ook een andere, lekkere taart van kunt maken.

Serveer de citroen cheesecake als dessert!

Deze citroen cheesecake is perfect om te serveren aan je visite met een kopje koffie of thee, maar hij smaakt ook zeker niet mis als dessert. Dit komt doordat het gebak een heerlijke frisse smaak heeft. De cheesecake is van zichzelf best machtig, dus snijd voor het dessert een dun stukje af. Leg het stukje lemon cheesecake op een leuk bordje en serveer er een bolletje ijs bij. Een bolletje vanille-ijs is heerlijk, maar als je het helemaal goed wilt doen kun je er ook een bolletje citroen-ijs bij serveren. Maak je dessert helemaal af met een toef slagroom en een lekker stukje citroen. Zo heb je niet alleen een dessert wat lekker smaakt, maar er ook nog eens leuk uitziet!

Het bewaren van de citroen cheesecake

Als de citroen cheesecake niet in één keer opgaat, kun je hier lezen wat je het beste ermee kunt doen. Je kunt de lemon cheesecake het beste in de koelkast bewaren, hij blijft dan 2 á 3 dagen goed. Zorg er wel voor dat de taart volledig is afgekoeld, voordat je hem in de koelkast zet. Je kunt de cheesecake met plasticfolie in de koelkast zetten, maar het is nog beter om het gebak in een taartdoos te doen. Plasticfolie wil er namelijk nog wel eens voorzorgen dat er condens ontstaat, waardoor je een nattige bodem kunt krijgen.

Deel jouw citroen cheesecake met ons!

Heb jij zelf een citroen cheesecake of zelfs een lemon curd cheesecake gemaakt? Dan zijn wij hier ontzettend benieuwd naar! Maak een foto van jouw lemon cheesecake en deel deze op jouw Facebook- of Instagramaccount. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw baksel zien én delen op ons eigen account!

Flag of Germany