• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Lemon curd recept

Lemon curd is een typisch Brits lekkernij en is net wat dikker dan jam. Het wordt dan ook wel een pasta of spread genoemd. Er zijn meerdere soorten curds, maar lemon curd is naar ons weten de meest bekende variant. Toch zijn er meerdere varianten curds te vinden. Een curd is namelijk een spread dat wordt gemaakt van citrusvruchten. Naast curd van citroen bestaan er dan ook mango curds en sinaasappel curds en curds waarin diverse citrusvruchten worden gebruikt. Wil je zelf eens een lekkere lemon curd maken? Lees dan snel verder voor ons lemon curd recept!

Waar kun je lemon curd voor gebruiken?

Als je de curd eenmaal hebt gemaakt, kun je het voor allerlei verschillende dingen gebruiken. Zo kun je er een heerlijke lemon curd taart mee maken, maar er ook je cake(jes) mee afsmeren. Je kunt de curd zelfs als fris alternatief voor jam op brood en scones serveren. Het is ook heel lekker om wat van de curd door je yoghurt of als topping over ijs heen te doen. Of garneer er bijvoorbeeld een slof of koek mee. Zoals je ziet, kun je er daadwerkelijk alle kanten mee op!

Een kind kan de was doen!

Lemon curd is kant-en-klaar verkrijgbaar, maar eigenlijk helemaal niet lastig om zelf te maken. Bovendien is zelfgemaakte lemon curd veel lekkerder. Je hebt er alleen een klein beetje geduld voor nodig. De kans is trouwens ook groot dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt. Reden genoeg dus om het eens zelf te maken!
± 1 uur bereidingstijd 4 personen
Lemon curd is een typisch Brits lekkernij en is net wat dikker dan jam. Het wordt dan ook wel een pasta of spread genoemd. Er zijn meerdere soorten curds, maar lemon curd is naar ons weten de meest bekende variant. Toch zijn er meerdere varianten curds te vinden. Een curd is namelijk een spread dat wordt gemaakt van citrusvruchten. Naast curd van citroen bestaan er dan ook mango curds en sinaasappel curds en curds waarin diverse citrusvruchten worden gebruikt. Wil je zelf eens een lekkere lemon curd maken? Lees dan snel verder voor ons lemon curd recept!

Waar kun je lemon curd voor gebruiken?

Als je de curd eenmaal hebt gemaakt, kun je het voor allerlei verschillende dingen gebruiken. Zo kun je er een heerlijke lemon curd taart mee maken, maar er ook je cake(jes) mee afsmeren. Je kunt de curd zelfs als fris alternatief voor jam op brood en scones serveren. Het is ook heel lekker om wat van de curd door je yoghurt of als topping over ijs heen te doen. Of garneer er bijvoorbeeld een slof of koek mee. Zoals je ziet, kun je er daadwerkelijk alle kanten mee op!

Een kind kan de was doen!

Lemon curd is kant-en-klaar verkrijgbaar, maar eigenlijk helemaal niet lastig om zelf te maken. Bovendien is zelfgemaakte lemon curd veel lekkerder. Je hebt er alleen een klein beetje geduld voor nodig. De kans is trouwens ook groot dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt. Reden genoeg dus om het eens zelf te maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram fijne kristalsuiker;
  • 130 milliliter citroensap.

Overige benodigdheden:

  • 125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • Rasp van 2 grote citroenen;
  • 2 eieren, maat M;
  • Garde;
  • Potje;
  • Pannetje;
  • Schaal. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Citroensap Biologisch 200 ml
€ 1,40
+

Recept

  1. Pak een schaaltje en rasp hier de citroenen in.
  2. Pers de citroenen boven een ander schaaltje uit.
  3. Doe de citroenrasp, roomboter en suiker in een hittebestendige kom.
  4. Zet de pan op een laag vuur.
  5. Doe in de pan een laagje kokend water.
  6. Zet de kom in de pan.
  7. Smelt zodoende au-bain marie de ingrediënten en roer af en toe rustig door.
  8. Schenk de citroensap bij de kom in als de boter is gesmolten.
  9. Roer de sap door het mengsel heen.
  10. Kluts de eieren en roer deze ook door het mengsel heen.
  11. Blijf het mengsel goed doorroeren.
    Tip! Je merkt dat het dikker wordt.
  12. Als het mengsel ongeveer net zo dik is als yoghurt, is het klaar.
    Tip! Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  13. Schenk de lemon curd in een schaal en laat het goedje afkoelen.
    Tip! Tijdens het afkoelen wordt de curd nog dikker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de lemon curd

Als de curd goed is afgekoeld, kun je het in een schone, glazen pot schenken. Draai de dop goed op de pot, want zo blijft de curd tot wel 2 weken goed. Je kunt de pot zelfs van tevoren uitkoken. Als je dat doet, kun je de curd er wel een jaar in bewaren. Bewaar de pot curd trouwens niet in de koelkast, maar op een donkere, koele plek.

Deel jouw lemon curd met ons!

Heb jij aan de hand van ons recept ook zelf lemon curd gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe het is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!
Flag of Germany