Lemon curd is een typisch Brits lekkernij en is net wat dikker dan jam. Het wordt dan ook wel een pasta of spread genoemd. Er zijn meerdere soorten curds, maar lemon curd is naar ons weten de meest bekende variant. Toch zijn er meerdere varianten curds te vinden. Een curd is namelijk een spread dat wordt gemaakt van citrusvruchten. Naast curd van citroen bestaan er dan ook mango curds en sinaasappel curds en curds waarin diverse citrusvruchten worden gebruikt. Wil je zelf eens een lekkere lemon curd maken? Lees dan snel verder voor ons lemon curd recept!
Waar kun je lemon curd voor gebruiken?
Als je de curd eenmaal hebt gemaakt, kun je het voor allerlei verschillende dingen gebruiken. Zo kun je er een heerlijke lemon curd taart mee maken, maar er ook je cake(jes) mee afsmeren. Je kunt de curd zelfs als fris alternatief voor jam op brood en scones serveren. Het is ook heel lekker om wat van de curd door je yoghurt of als topping over ijs heen te doen. Of garneer er bijvoorbeeld een slof of koek mee. Zoals je ziet, kun je er daadwerkelijk alle kanten mee op!Een kind kan de was doen!
Lemon curd is kant-en-klaar verkrijgbaar, maar eigenlijk helemaal niet lastig om zelf te maken. Bovendien is zelfgemaakte lemon curd veel lekkerder. Je hebt er alleen een klein beetje geduld voor nodig. De kans is trouwens ook groot dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt. Reden genoeg dus om het eens zelf te maken!Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram fijne kristalsuiker;
- 130 milliliter citroensap.
Overige benodigdheden:
- 125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- Rasp van 2 grote citroenen;
- 2 eieren, maat M;
- Garde;
- Potje;
- Pannetje;
- Schaal.