Er is nog niet veel vers fruit om mee te bakken, gelukkig zijn er altijd nog peren! In de winkel zijn ze vaak wat hard en als je ze lang laat liggen, worden ze melig. Gelukkig kun je ze prima pocheren en als je dat in wat witte wijn en citroen doet, krijgen ze extra smaak. Dit taartje lijkt een beetje op een ronde slof: een lekkere crunchy bodem met amandelspijs. Daarop gaan de gepocheerde peren. Het bijzondere zit in de topping: daarin zit lemon curd, roomkaas en slagroom én marshmallows. Straight to the hips, wat je zegt, maar sommige zondes zijn dat meer dan waard. In de zomer varieer je dit recept makkelijk door er heel veel verse aardbeien of frambozen in te doen, in plaats van peer. Zo vroeg in het seizoen zou rabarber ook een prima frisse vulling kunnen zijn. In de weer met peer of varieer: aan jou de keus!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Brand New Cake Taartbodem & Koekjes-mix;
- 75 gram amandelspijs;
- 1 eetlepel + een beetje extra lemon curd;
- 150 gram marshmallows;
- 150 milliliter slagroom;
- 2 eetlepels kristalsuiker;
- Springvorm 20 cm;
- Spuitzak.
- 155 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 1 ei, maat M;
- Klein beetje losgeklopt ei, maat M;
- 300 gram roomkaas;
- 75 milliliter melk;
- 3 of 4 handperen;
- Sap van een halve citroen;
- 50 milliliter witte wijn;
- 50 milliliter water;
- Limoenrasp.