• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Perentaart met marshmallowroom en lemon curd recept

Er is nog niet veel vers fruit om mee te bakken, gelukkig zijn er altijd nog peren! In de winkel zijn ze vaak wat hard en als je ze lang laat liggen, worden ze melig. Gelukkig kun je ze prima pocheren en als je dat in wat witte wijn en citroen doet, krijgen ze extra smaak. Dit taartje lijkt een beetje op een ronde slof: een lekkere crunchy bodem met amandelspijs. Daarop gaan de gepocheerde peren. Het bijzondere zit in de topping: daarin zit lemon curd, roomkaas en slagroom én marshmallows. Straight to the hips, wat je zegt, maar sommige zondes zijn dat meer dan waard. In de zomer varieer je dit recept makkelijk door er heel veel verse aardbeien of frambozen in te doen, in plaats van peer. Zo vroeg in het seizoen zou rabarber ook een prima frisse vulling kunnen zijn. In de weer met peer of varieer: aan jou de keus!

± 2 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 8 personen

Er is nog niet veel vers fruit om mee te bakken, gelukkig zijn er altijd nog peren! In de winkel zijn ze vaak wat hard en als je ze lang laat liggen, worden ze melig. Gelukkig kun je ze prima pocheren en als je dat in wat witte wijn en citroen doet, krijgen ze extra smaak. Dit taartje lijkt een beetje op een ronde slof: een lekkere crunchy bodem met amandelspijs. Daarop gaan de gepocheerde peren. Het bijzondere zit in de topping: daarin zit lemon curd, roomkaas en slagroom én marshmallows. Straight to the hips, wat je zegt, maar sommige zondes zijn dat meer dan waard. In de zomer varieer je dit recept makkelijk door er heel veel verse aardbeien of frambozen in te doen, in plaats van peer. Zo vroeg in het seizoen zou rabarber ook een prima frisse vulling kunnen zijn. In de weer met peer of varieer: aan jou de keus!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Brand New Cake Taartbodem & Koekjes-mix;
  • 75 gram amandelspijs;
  • 1 eetlepel + een beetje extra lemon curd;
  • 150 gram marshmallows;
  • 150 milliliter slagroom;
  • 2 eetlepels kristalsuiker;
  • Springvorm 20 cm;
  • Spuitzak.

    Overige benodigdheden:

  • 155 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 1 ei, maat M;
  • Klein beetje losgeklopt ei, maat M;
  • 300 gram roomkaas;
  • 75 milliliter melk;
  • 3 of 4 handperen;
  • Sap van een halve citroen;
  • 50 milliliter witte wijn;
  • 50 milliliter water;
  • Limoenrasp.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Taartbodem en Koekjes-mix 1kg
€ 6,49
+
BrandNewCake Amandelspijs 500 gram
€ 5,49
+
Lemon Curd Biologisch 270g
€ 6,09
+
BBQ Marshmallow 250 gr.
€ 2,99
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 1L
€ 4,49
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Patisse Springvorm Basic Ø20cm
€ 6,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

  1. Meng 500 gram koekjes mix met boter en ei tot een glad deeg.
  2. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Vet de springvorm in met boter.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit, verdeel het deeg over de bodem en maak een klein opstaand randje.
    Tip! Je houdt iets deeg over (lekker voor koekjes!).
  5. Meng de amandelspijs met een klein beetje ei en verdeel het mengsel over het deeg.
  6. Bak de bodem in 25 minuten op 160 graden.
  7. Laat de bodem zonder de vorm afkoelen.

Pocheer de peren:

  1. Schil de peren en snijd ze in smalle partjes.
  2. Knijp het citroensap eroverheen, zodat de peren niet te bruin worden.
  3. Verwarm de peren op laag vuur in een pan met de wijn, water en de suiker.
  4. Breng het mengsel aan de kook.
  5. Kook het 1 minuutje heel zachtjes en laat dit afkoelen in het kookvocht.
  6. Verdeel de uitgelekte partjes peer over de taartbodem.

Maak de marshmallow-room:

  1. Verwarm de melk en marshmallows in een pan en blijf dit roeren, zodat de marshmallows niet aanbranden.
  2. Laat het mengsel afkoelen en opstijven in de koelkast, zodra de marshmallows zijn gesmolten.
  3. Meng de roomkaas met 1 eetlepel lemon curd.
  4. Klop de slagroom lobbig.
  5. Spatel het marshmallow mengsel door de roomkaas heen en doe dit ook met de slagroom.

Maak het taartje op:

  1. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes over de afgekoelde taartbodem met peertjes.
  2. Verdeel er nog wat lemon curd en wat geraspte limoenschil over.
  3. Bewaar de taart in de koelkast en snijd 'm in kleine putjes als je hem gaat serveren.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Perentaart met marshmallowroom en lemon curd met ons!

Heb jij ook dit recept voor Perentaart met marshmallowroom en lemon curd uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Perentaart met marshmallowroom en lemon curd niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany