We kennen allemaal wel de klassieke appeltaart, maar wist je al dat je ook met peren heerlijke baksels kunt maken? Dit keer hebben we dan ook een lekkere perentaart gemaakt. Op de bodem hebben we eerst een laagje amandelspijs gesmeerd en daarbovenop hebben we de peren gelegd, wat echt een heerlijke combinatie is. Je kunt deze taart perfect uitdelen op een verjaardag of gewoon als lekkernij bij een kopje koffie of thee. Daarnaast is de taart ook nog vrij eenvoudig te maken. Reden genoeg dus om zelf lekker aan de bak te gaan. Lees snel verder voor ons perentaart recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram patentbloem;
- 30 gram kristalsuiker;
- 300 gram amandelspijs;
- Honing;
- Amandelschaafsel;
- Bakspray;
- Patisse Quichevorm (losse bodem) Ø24cm.
Overige benodigdheden:
- 3 eetlepels water, koud;
- 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eieren, maat M;
- 2 peren, conference;
- Sap van een halve citroen.