• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Monchou slof recept

Bij monchou denk je vast aan de welbekende monchoutaart die je ermee kunt maken. Je weet wel, die taart met een brosse koekbodem (het liefst gemaakt van Bastogne koekjes) met koekbodem, een vulling van monchou en een topping van kersen. Deze taart wordt in Nederland al heel erg lang regelmatig geserveerd op verjaardagen en andere feestjes, waardoor het wel een echte klassieker onder de taarten is te noemen. Wij vonden het leuk om eens een variant op deze klassieker te maken en bedachten een recept voor een heerlijke monchou slof. Deze taart is behoorlijk goed gelukt (al zeggen we het zelf) en misschien wel één van onze nieuwe favorieten te noemen. Wil je weten hoe je zelf deze monchou slof kunt maken? Lees dan snel verder voor ons monchou cheesecake recept en ga lekker aan de bak!
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 6 personen
Bij monchou denk je vast aan de welbekende monchoutaart die je ermee kunt maken. Je weet wel, die taart met een brosse koekbodem (het liefst gemaakt van Bastogne koekjes) met koekbodem, een vulling van monchou en een topping van kersen. Deze taart wordt in Nederland al heel erg lang regelmatig geserveerd op verjaardagen en andere feestjes, waardoor het wel een echte klassieker onder de taarten is te noemen. Wij vonden het leuk om eens een variant op deze klassieker te maken en bedachten een recept voor een heerlijke monchou slof. Deze taart is behoorlijk goed gelukt (al zeggen we het zelf) en misschien wel één van onze nieuwe favorieten te noemen. Wil je weten hoe je zelf deze monchou slof kunt maken? Lees dan snel verder voor ons monchou cheesecake recept en ga lekker aan de bak!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram BrandNewCake Banketbakkersroom-mix;
  • 100 gram BrandNewCake Crème Chantilly-mix;
  • 80 gram witte basterdsuiker;
  • 150 gram amandelen;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 150 gram fijne kristalsuiker;
  • 200 gram Aarts Fruitvulling Kersen;
  • 150 gram patentbloem;
  • 150 milliliter ongeklopte slagroom;
  • 3 spuitzakken;
  • Glad spuitmondje;
  • Gekarteld spuitmondje (2D).

Overige benodigdheden:

  • 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 citroenen;
  • 1 ei, maat M;
  • Half ei, Maat M;
  • Snufje zout;
  • 250 milliliter water;
  • 300 gram monchou.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Banketbakkersroom-mix 400g
Normale prijs € 4,79 Speciale prijs € 4,07
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
Normale prijs € 2,59 Speciale prijs € 2,20
+
Molen de Hoop Halve Amandelen 150g
€ 4,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Aarts Fruitvulling Kersen 580ml
€ 3,59
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Transparant 100 stuks
Normale prijs € 14,99 Speciale prijs € 12,74

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje Glad RVS 17mm
€ 3,29
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #2D
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Rasp 1 citroen.
  2. Meng de roomboter, basterdsuiker, citroenrasp van 1 citroen, half ei, en een snufje zout door elkaar heen.
  3. Zeef de bloem met de bakpoeder.
  4. Meng het bloem-mengsel door het boter-mengsel heen.
  5. Kneed dit door, totdat je een samenhangend deeg hebt.
  6. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast. Tip! Begin ondertussen aan de vulling.

Het bakken van de sloffenbodem:

  1. Maal de amandelen fijn en doe de fijngemalen amandelen in een kom.
  2. Doe hier de fijne kristalsuiker, citroenrasp naar smaak en 1 ei bij in.
  3. Meng dit door elkaar heen, totdat je een lekkere amandelspijs hebt.
  4. Doe de amandelspijs in een spuitzak en knip de punt van de zak af.
  5. Rol het deeg uit tot een dikte van 4 cm.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  7. Steek hier met een sloffenring de sloffenbodem uit.
  8. Laat de vorm op het deeg staan, terwijl je er een laagje amandelspijs op spuit. Laat 1 centimeter vrij aan de randen van het deeg.
  9. Bak de slof in 20 minuten goudbruin en gaar.
  10. Verwijder de vorm direct na het bakken.
  11. Laat de slof daarna minstens een uur goed afkoelen.

Het afwerken van de monchou slof:

  1. Meng 250 milliliter water door de Banketbakkersroom-mix heen, totdat je een mooie room hebt.
  2. Doe de room in de spuitzak met het gladde spuitmondje.
  3. Spuit hiermee een laagje room op de sloffenbodem.
  4. Klop de monchou los.
  5. Klop de slagroom en Crème Chantilly-mix door elkaar heen, totdat je een mooie crème hebt.
  6. Klop de monchou door de crème heen.
  7. Doe de crème in de spuitzak met het gekartelde spuitmondje eraan.
  8. Spuit hiermee mooie toefjes op de slof.
  9. Schenk de kersenvulling in het midden van de slof.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk onze andere recepten met monchou!

Nu je hebt ontdekt dat je met monchou nog veel meer lekkernijen kunt maken dan de standaard monchoutaart met kersen, vind je het vast leuk om andere recepten met monchou uit te proberen. Maak bijvoorbeeld eens een monchoutaart met aardbeien of een heerlijke monchoutaart met banaan. Je kunt zelfs een monchou cakemonchou cheesecake en monchou ijs maken. Dat laatste is bijvoorbeeld een heerlijke lekkernij voor in de zomer, maar kun je ook perfect als basis gebruiken voor een dessert. Ben je benieuwd naar wat je allemaal met monchou kunt maken? Bekijk dan al onze monchou recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte monchou slof aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept monchou slof maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw taart en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany