• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Warme Perenbollen recept

Je kent misschien de welbekende appelbollen wel, maar ken je perenbollen ook al? Perenbollen zijn heerlijke lekkernijen, vooral als ze nog lekker warm zijn. Ben je benieuwd naar hoe je zelf perenbollen kunt maken? Lees dan snel het recept hieronder. Met dit recept kun je perenbollen voor ongeveer 4 personen maken. Succes!

± 2 uur bereidingstijd 4 personen

Je kent misschien de welbekende appelbollen wel, maar ken je perenbollen ook al? Perenbollen zijn heerlijke lekkernijen, vooral als ze nog lekker warm zijn. Ben je benieuwd naar hoe je zelf perenbollen kunt maken? Lees dan snel het recept hieronder. Met dit recept kun je perenbollen voor ongeveer 4 personen maken. Succes!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 30 gram rozijnen;
  • 100 gram amandelspijs. 

Overige benodigdheden:

  • 250 gram bladerdeeg;
  • 4 rijpe handperen;
  • 1 losgeklopt ei. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Amandelspijs 500 gram
€ 5,49
+
Rozijnen Sultana 350g
€ 3,19
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Schil de peren en haal met een appelboor vanaf de onderkant het klokhuis eruit.
  3. Probeer ervoor te zorgen dat het steeltje aan de peer blijft zitten.
  4. Rol het bladerdeeg uit en snijdt het in 4 stukken van 15 x 15 centimeter.
  5. Meng de rozijnen door de amandelspijs heen.
  6. Vul de 'klokhuisgaten' van de peren met dit mengsel.
  7. Smeer de plakjes bladerdeeg licht in met water.
  8. Zet elke peer op een plakje bladerdeeg en vouw het deeg om de peer heen, maar laat het steeltje eruit steken.
  9. Bestrijk de ingepakte peren met een losgeklopt ei.
  10. Laat de peren een half uurtje rusten.
  11. Bestrijk het deeg nogmaals met ei.
  12. Bak de perenbollen 25-30 minuten in een voorverwarmde oven.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw warme perenbollen met ons!

Heb jij ook dit recept voor warme perenbollen uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw creatie niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany