• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Make-up taart recept

In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf deze toffe make-up taart kunt maken. Ken jij een echte make-up liefhebber die binnenkort jarig is? Verras diegene dan eens met deze gave make-up taart. Deze taart is dé perfecte traktatie op een verjaardag of een ander feestje. Het maken van de taart kost best wel wat tijd, maar het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn. Lees snel verder voor ons make-up taart recept en ga lekker aan de slag!
± 3 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen 5/5 (2 waarderingen)
In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf deze toffe make-up taart kunt maken. Ken jij een echte make-up liefhebber die binnenkort jarig is? Verras diegene dan eens met deze gave make-up taart. Deze taart is dé perfecte traktatie op een verjaardag of een ander feestje. Het maken van de taart kost best wel wat tijd, maar het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn. Lees snel verder voor ons make-up taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 100 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • 600 gram Brand New Cake Rolfondant wit;
  • 200 gram Brand New Cake Rolfondant zwart;
  • Smaakaroma naar keuze;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Roze;
  • 1 theelepel Brand New Cake Tylose poeder;
  • Taartpan PME Ø15 cm x 10 cm;
  • Taartzaag;
  • Bakspray;
  • Martellato Uitrolmat met Maatindeling;
  • Brand New Cake Rolstok;
  • Paletmes;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Eetbare Lijm met Kwastje;
  • Taart cake board;
  • Suikerdecoratie Make-Up;
  • PME Impression Mat Diamond - Large.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 120 milliliter water;
  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Rolfondant Wit 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Zwart 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Roze 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake CMC Tylose poeder 175gr.
€ 8,99
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Martellato Uitrolmat met Maatindeling 60x58cm
€ 16,29
+
BrandNewCake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm
€ 19,99
+
Hendi Paletmes / Glaceermes doorgezet 20cm
€ 8,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje 63g
€ 3,79
+
Cakeboard Zilver Rond Ø20cm
€ 1,59
+
  • 1 x € 1,59
    Totaal: € 1,59
  • 5 x € 1,50
    Totaal: € 7,50
    5% korting
  • 10 x € 1,43
    Totaal: € 14,28
    10% korting
  • 25 x € 1,34
    Totaal: € 33,58
    15% korting
PME Impression Mat Diamond - Large
€ 2,40
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten op hoge snelheid de Biscuit-mix, eieren en 20 milliliter water door elkaar heen.
  3. Mix het beslag nog 3 minuten op lage snelheid door.
  4. Spray de taartpan in met de bakspray.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop de Botercrème-mix met 100 milliliter water op.
  2. Laat het botercrème mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de roomboter zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende gedeelte toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  6. Meng eventueel nog een smaakaroma door de botercrème heen.

Het vullen en afsmeren van de taart:

  1. Zaag de biscuit met de taartzaag horizontaal door in 3 gelijke delen.
  2. Smeer wat botercrème op de onderste laag.
  3. Leg de tweede biscuit laag erop en smeer hier ook botercrème op.
  4. Leg de laatste biscuit laag op de stapel en druk de taart goed aan.
  5. Smeer de overige botercrème over de bovenkant en zijkanten van de taart.
  6. Strijk de botercrème glad met een paletmes.
  7. Zet de taart op een taartkarton en zet de taart even in de koeling.

Het bekleden van de taart:

  1. Kleur 500 gram fondant roze.
  2. Rol de roze fondant uit op de uitrolmat.
    Tip! Zorg ervoor dat de fondant groot genoeg is om de hele taart te bekleden.
  3. Bekleed de taart met de roze fondant en verwijder de overtollige fondant.
  4. Zet de taart op het taartkarton en zet de taart 10 minuten in de koeling.
  5. Duw de PME Impression mat tegen de zijkant van de taart, zodat er een lichte afdruk ontstaat.
  6. Maak met de botte kant van een mes de strepen duidelijker.

Het maken van de strik:

  1. Rol de zwarte fondant uit.
  2. Snijd een lange strook van 1 centimeter hoog.
  3. Plak de strook met eetbare lijm aan de onderkant van de taart vast.
  4. Kneed 1 theelepel tylose poeder door de zwarte fondant.
  5. Rol de fondant uit tot een dikte van 1 millimeter.
  6. Snijd hier 2 keer een rechthoek van 4 x 8 centimeter uit.
  7. Vorm van de rechthoek 2 lussen die je aan het uiteinde samen knijpt.
  8. Maak de andere kant rond door je vinger erdoorheen te doen.
  9. Laat de lussen drogen/ hard worden.
  10. Rol de zwarte fondant nog een keer dun uit.
  11. Snijd hier een strook uit van 1,5 x 4 centimeter.
  12. Plak deze strook om de 2 lussen heen.
    Tip! Zorg ervoor dat het begin en het einde van de strook aan de achterkant zitten.
  13. Plak de strik op de taart.

Het maken van het oogschaduw palet:

  1. Maak van de witte en roze fondant met de kleurstof 6 tinten roze voor de oogschaduw.
  2. Rol de zwarte fondant uit tot een dikte van 3 millimeter.
  3. Snijd 5,5 x 3 centimeter uit en 6,5 x 5,5 centimeter.
    Tip! De grootste is voor de onderkant van de oogschaduw.
  4. Rol 2 centimeter fondant aan de achterkant op, zodat er een steuntje ontstaat voor de klep.
  5. Meng wat wit fondant met een klein beetje zwart fondant.
  6. Rol de grijze fondant heel dun uit.
  7. Snijd 4 x 2,5 centimeter uit de grijze fondant en plak dit op de klep van de oogschaduw.
  8. Zet de klep op het steuntje.

Het maken van de kwasten:

  1. Pak de zwarte, witte en lichtroze fondant erbij.
    Tip! Kleur voor de lichtroze fondant, de witte fondant met een heel klein beetje roze kleurstof.
  2. Rol de vormen en snijd de uiteinden met een scherp mesje.
    Tip! Deze platte kanten kun je mooier aan elkaar lijmen.
  3. Vorm de haren door met een scherp mesje kleine strepen op de kwast te maken.
  4. Plak de delen van de kwast aan elkaar.
  5. Maak met donkerroze fondant en zwart fondant de mascararol.

Het afwerken van de make-up taart:

  1. Plak 2 lippenstift decoraties op een bolletje fondant.
  2. Zet de lippenstift bovenop de taart.
  3. Plak onderaan de taart 2 nagellak decoraties.
  4. Zet het oogschaduw palet, de mascara en de kwasten bovenop de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw make-up taart met ons!

Heb jij zelf met dit recept een make-up taart gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw make-up taart zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany