• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Geode taart recept

Als je op Instagram gaat zoeken naar #geodetaart, krijg je super gave resultaten. Bij de Geode taart lijkt het net of je naar de binnenkant van een met edelstenen gevulde taart kijkt. Is het lastig om zelf zo'n taart te maken? Nee hoor, met dit recept niet! In dit artikel leggen wij je namelijk stap voor stap uit hoe je zelf zo'n prachtige taart kunt maken. Oh trouwens, de taart is niet alleen heel erg mooi maar ook nog eens super lekker!

Het maken van de rock candy

Voor het maken van deze gave geode taart heb je rock candy nodig. Het maken van rock candy is helemaal niet moeilijk, maar het vergt wel wat tijd en geduld. De suikerkristallen moeten namelijk minimaal 2 á 3 dagen drogen. Hoe langer je het laat staan hoe groter de suikerkristallen worden. Je kunt het zeker wel 2 weken laten staan. Het recept voor de rock candy vind je hier en dien je van te voren te maken.
± 2 uur bereidingstijd ± 60 uur wachttijd 10 personen
Als je op Instagram gaat zoeken naar #geodetaart, krijg je super gave resultaten. Bij de Geode taart lijkt het net of je naar de binnenkant van een met edelstenen gevulde taart kijkt. Is het lastig om zelf zo'n taart te maken? Nee hoor, met dit recept niet! In dit artikel leggen wij je namelijk stap voor stap uit hoe je zelf zo'n prachtige taart kunt maken. Oh trouwens, de taart is niet alleen heel erg mooi maar ook nog eens super lekker!

Het maken van de rock candy

Voor het maken van deze gave geode taart heb je rock candy nodig. Het maken van rock candy is helemaal niet moeilijk, maar het vergt wel wat tijd en geduld. De suikerkristallen moeten namelijk minimaal 2 á 3 dagen drogen. Hoe langer je het laat staan hoe groter de suikerkristallen worden. Je kunt het zeker wel 2 weken laten staan. Het recept voor de rock candy vind je hier en dien je van te voren te maken.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 220 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 150 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • Taartvulling in een smaak naar keuze;
  • Bakspray;
  • Taartkarton;
  • Spuitzak;
  • Bakvorm Ø20 centimeter;
  • Eetbare gouden poeder.

Overige benodigdheden:

  • Rock Candy in 2 tinten van dezelfde kleur;
  • 170 gram ei;
  • 211 milliliter water;
  • 225 gram ongezouten roomboter;
  • Alcohol;
  • Penseel;
  • Eventueel: smaakstof. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Rabarber 250g
€ 3,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Taartkarton Goud/Wit Ø20cm per stuk
€ 0,24
+
  • 1 x € 0,24
    Totaal: € 0,24
  • 10 x € 0,22
    Totaal: € 2,18
    10% korting
  • 25 x € 0,21
    Totaal: € 5,14
    15% korting
  • 50 x € 0,19
    Totaal: € 9,68
    20% korting
  • 100 x € 0,17
    Totaal: € 16,94
    30% korting
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Taartpan PME rond Ø20 x 7,5cm
€ 13,19
+
BrandNewCake Kleurpoeder Goud 25g (vette massa)
€ 13,49
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de bakvorm in met bakspray.
  3. Meng in 8 minuten de Biscuit-mix, 170 gram ei en 21 milliliter water op hoge snelheid door elkaar heen.
  4. Mix het beslag nog 2 minuten op lage snelheid door elkaar heen.
  5. Giet het beslag in de bakvorm.
  6. Bak de biscuit in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
  8. Maak ondertussen alvast de botercrème.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop de Botercrème-mix en 190 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat het mengsel minimaal 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de roomboter in circa 5 minuten zalvig.
  4. Voeg het mengsel in delen aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door voordat je het volgende deel toevoegt. 
  5. Mix het geheel tot een gladde crème.
  6. Voeg eventueel wat smaakstof toe.
  7. Doe de botercrème in een spuitzak en knip het uiteinde af.

Het opbouwen van de taart:

  1. Leg de biscuit op een taartkarton.
  2. Zaag de biscuit horizontaal door in 3 gelijke delen.
  3. Spuit op onderste laag langs de rand een dijkje botercrème.
  4. Vul de binnenkant op met taartvulling.
  5. Leg de middelste biscuit laag erop.
  6. Bestrijk deze laag met een dun laagje botercrème.
  7. Leg de bovenste laag biscuit erop.
  8. Snijd met een mes een gat uit de biscuit voor de rock candy.
  9. Smeer de taart rondom in met een laagje botercrème.
    Tip! Het gat aan de binnenkant moet ook bedekt worden met botercrème.
  10. Trek de taart strak met een paletmes.
  11. Zet de taart 15 minuten in de koeling.
  12. Herhaal stap 9 & 10 nog een keer.
  13. Plaats de rock candy in het gat.
  14. Begin met de donkerste kleur en leg de lichtere kleur er rond omheen.
  15. Duw ze voorzichtig aan.
    Tip! Zo blijven de kristallen plakken aan de botercrème.
  16. Meng de goud poeder met een beetje alcohol.
  17. Schilder met een penseeltje een mooie gouden rand om de rocky candy heen.
  18. Verdeel de overige rocky candy om en op jouw taart. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw geode taart met ons!

Heb jij zelf met dit recept een geode taart gemaakt? Dan zijn wij hier erg nieuwsgierig naar! Als je op Instagram stories een foto plaatst van jouw zelfgebakken Geode Taart en ons tagt met @BaktotaalBouwhuis, kunnen wij de taart niet alleen zien maar ook delen in onze eigen stories. En dat vinden wij heel leuk om te doen!

Flag of Germany