• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Rock candy recept

Rock Candy zijn klontjes van gekristalliseerde suiker. Het wordt ook wel kandijsuiker genoemd. Doordat rock candy best wel lijkt op edelstenen kun je deze snoep heel goed gebruiken om bijvoorbeeld een Geode taart mee te maken. Zorg er dan wel voor dat je de rock candy in minstens 2 verschillende kleuren maakt. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. Succes!

Over de Geode taart

De Geode taart is al een aantal jaren een heuse trend en wij vinden het een hele gave! Door je taart te decoreren met Rock Candy krijg je een ontzettend gaaf effect. Het lijkt erdoor namelijk net alsof je taart is bekleed met edelstenen en kristallen. De taart heeft dan ook niet voor niets de naam 'Geode' gekregen. Een geode is namelijk een halve bol met aan de binnenkant begroeide kristallen! Geode zelf is toch echt iets te kostbaar en niet lekker om in je taart te verwerken. Het is dus erg leuk dat je met Rocky Candy een eetbare look a like kunt maken. Je kunt zelf de vormen en kleuren kiezen voor deze taart. Hierdoor krijg je erg veel verschillende creaties en dat is natuurlijk erg tof om te zien.

± 1 uur bereidingstijd ± 48 uur wachttijd 4 personen

Rock Candy zijn klontjes van gekristalliseerde suiker. Het wordt ook wel kandijsuiker genoemd. Doordat rock candy best wel lijkt op edelstenen kun je deze snoep heel goed gebruiken om bijvoorbeeld een Geode taart mee te maken. Zorg er dan wel voor dat je de rock candy in minstens 2 verschillende kleuren maakt. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. Succes!

Over de Geode taart

De Geode taart is al een aantal jaren een heuse trend en wij vinden het een hele gave! Door je taart te decoreren met Rock Candy krijg je een ontzettend gaaf effect. Het lijkt erdoor namelijk net alsof je taart is bekleed met edelstenen en kristallen. De taart heeft dan ook niet voor niets de naam 'Geode' gekregen. Een geode is namelijk een halve bol met aan de binnenkant begroeide kristallen! Geode zelf is toch echt iets te kostbaar en niet lekker om in je taart te verwerken. Het is dus erg leuk dat je met Rocky Candy een eetbare look a like kunt maken. Je kunt zelf de vormen en kleuren kiezen voor deze taart. Hierdoor krijg je erg veel verschillende creaties en dat is natuurlijk erg tof om te zien.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 600 gram kristalsuiker;
  • Kleurstof naar keuze.

Overige benodigdheden:

  • 200 milliliter water;
  • Theeglazen;
  • Satéprikkers;
  • Wasknijpers;
  • Schoteltje met een beetje suiker;
  • Eventueel: smaakstof naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Turquoise 35gr
€ 3,29
+

Recept

  1. Kook het water in een steelpannetje.
  2. Zet het vuur uit, zodra het water kookt.
  3. Voeg in 4 gelijke delen de suiker aan het water toe.
  4. Voeg het volgende deel pas toe als het eerste deel is opgelost.
  5. Laat het mengsel zodra alle suiker is opgenomen 15 minuten afkoelen.
  6. Maak ondertussen 2 satéprikkers nat met water.
    Tip! Als je 3 rock candy wilt, moet je 3 satéprikkers en glazen gebruiken.
  7. Rol de prikkers tot ongeveer de helft door de suiker heen.
  8. Laat de suiker 10 minuten drogen.
  9. Doe eventueel een druppel kleur- en smaakstof in de glazen.
    Let op! Deze stap hoef je alleen te doen als je een kleur en smaak aan je rock candy wilt geven.
  10. Verdeel het suikerwater over de glazen.
  11. Knijp in de bovenkant van de prikkers een wasknijper
    Tip! Door dat te doen, kan het gesuikerde deel van de prikkers in de glazen hangen.
  12. Hang de gesuikerde onderkant van de prikker in het midden van een glas.
    Tip! Zorg ervoor dat de prikkers de bodem niet raken.
  13. Laat  in 2 á 3 dagen de ’kristallen’ ‘groeien’.
    Tip! Je kunt ze rustig 2 weken laten staan, zodat de kristallen mooi doorgroeien.
  14. Tik voorzichtig rondom de satéprikker de bovenkant los.
    Let op! Er is een harde laag bovenop het vloeibare gedeelte gekomen.
  15. Giet het overtollige water af.
  16. Maak voorzichtig de rock candy los.
    Tip! Als dit niet goed lukt, maak dan de onderkant van het glas warm in een bakje warm water. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Heb jij ook Rocky Candy gemaakt?

Ben jij zelf ook druk bezig geweest met het maken van deze eetbare edelstenen? Of heb jij zelf een mooie Geode taart gebakken? Deel het dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar het resultaat. Maak een foto van jouw creatie en deel deze in je story. Tag vervolgens @baktotaal en wij delen 'm dan met plezier ook op ons account!

Flag of Germany