Van de berg af roetsjen, lekker met je snuit in de zon, après ski. Allemaal geneugten van de
wintersport maar wat ons betreft hoort een bezoekje aan een Konditorei ook zeker in dat rijtje. Want wat kunnen ze bakken, daar in Oostenrijk. Wie dat gevoel nog even vast wil houden, kan natuurlijk thuis zelf aan de bak. We combineerden een echte klassieker, de Schwarzwalder Kirsch taart, met een lekkere sloffenbodem met cacao en een romige kersenmousse. Ben je weg van deze smaak? Bak dan vast twee bodems en vries er één in, dat gaat prima.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 75 gram witte basterdsuiker;
- 100 gram patentbloem;
- 50 gram cacaopoeder;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 1 eetlepel maïzena;
- 2 eetlepels kristalsuiker;
- 1,5 eetlepel fijne suiker;
- 4 blaadjes gelatine;
- 1 eetlepel honing;
- 250 milliliter slagroom;
- Sloffenring;
- Acetaatfolie;
- Spuitzak;
- Gekarteld spuitmondje;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 6 verse kersen;
- 250 gram kersen, uit de diepvries;
- 100 gram roomboter, op kamertemperatuur;
- Snuf zout;
- 2 eieren, maat M;
- 150 milliliter melk;
- 150 gram Griekse yoghurt;
- Pure chocoladereep.