• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Schwarzwalder kirsch slof recept

Van de berg af roetsjen, lekker met je snuit in de zon, après ski. Allemaal geneugten van de wintersport maar wat ons betreft hoort een bezoekje aan een Konditorei ook zeker in dat rijtje. Want wat kunnen ze bakken, daar in Oostenrijk. Wie dat gevoel nog even vast wil houden, kan natuurlijk thuis zelf aan de bak. We combineerden een echte klassieker, de Schwarzwalder Kirsch taart, met een lekkere sloffenbodem met cacao en een romige kersenmousse. Ben je weg van deze smaak? Bak dan vast twee bodems en vries er één in, dat gaat prima.
± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 6 personen
Van de berg af roetsjen, lekker met je snuit in de zon, après ski. Allemaal geneugten van de wintersport maar wat ons betreft hoort een bezoekje aan een Konditorei ook zeker in dat rijtje. Want wat kunnen ze bakken, daar in Oostenrijk. Wie dat gevoel nog even vast wil houden, kan natuurlijk thuis zelf aan de bak. We combineerden een echte klassieker, de Schwarzwalder Kirsch taart, met een lekkere sloffenbodem met cacao en een romige kersenmousse. Ben je weg van deze smaak? Bak dan vast twee bodems en vries er één in, dat gaat prima.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 75 gram witte basterdsuiker;
  • 100 gram patentbloem;
  • 50 gram cacaopoeder;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 1 eetlepel maïzena;
  • 2 eetlepels kristalsuiker;
  • 1,5 eetlepel fijne suiker;
  • 4 blaadjes gelatine;
  • 1 eetlepel honing;
  • 250 milliliter slagroom;
  • Sloffenring;
  • Acetaatfolie;
  • Spuitzak;
  • Gekarteld spuitmondje;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 6 verse kersen;
  • 250 gram kersen, uit de diepvries;
  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur;
  • Snuf zout;
  • 2 eieren, maat M;
  • 150 milliliter melk;
  • 150 gram Griekse yoghurt;
  • Pure chocoladereep.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Sloffenring RVS 24cm
€ 9,99
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 5 cm x 300 m
Normale prijs € 37,49 Speciale prijs € 31,86
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de sloffenbodem:

  1. Mix de roomboter, basterdsuiker en zout door elkaar heen, totdat het romig mengsel is.
  2. Meng daarna 1 ei, de bloem, cacaopoeder en bakpoeder goed erdoorheen.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Maak ondertussen de room door de maïzena, 1 ei en 2 eetlepels kristalsuiker door elkaar heen te mengen.
  5. Doe het goedje in een pannetje en zet de pan op een laag vuur.
  6. Voeg de melk aan het mengsel toe, terwijl je het mengsel ondertussen klopt met een garde.
  7. Laat het mengsel iets dikker worden.
  8. Schenk de room daarna in een schaal en dek af met plasticfolie.
  9. Laat de room afkoelen.
  10. Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een deegroller uit ter grootte van de sloffenring.
  11. Verwarm de oven voor op 175 graden
  12. Vet de vorm licht in met wat boter of bakspray.
  13. Zet de sloffenring op het deeg en zet het deeg met vorm op een bakplaat met bakpapier.
  14. Verdeel over de lengte van het deeg een laagje room.
  15. Bak de sloffenbodem in ongeveer 25 minuten gaar.
  16. Verwijder de vorm direct na het bakken en laat de sloffenbodem volledig afkoelen.

Het maken van de vulling:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Ontdooi de bevroren kersen en pureer ze met een staafmixer.
  3. Verwarm de gepureerde kersen in een pannetje en doe de honing erbij in.
  4. Blijf het goedje verwarmen, totdat het kookt.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de kersen in.
  6. Roer het mengsel op zacht vuur, totdat de gelatine is opgelost.
  7. Laat het mengsel daarna 15 minuten afkoelen.
  8. Klop ondertussen 150 gram slagroom met een eetlepel fijne suiker stijf.
  9. Voeg de Griekse yoghurt toe aan de slagroom.
  10. Spatel daarna de afgekoelde kersenpuree erdoorheen.
  11. Zet de sloffenring weer om de bodem.
  12. Plaats de acetaatfolie in de binnenkant aan de rand van de ring.
  13. Schenk de kersenmousse op de sloffenbodem tot aan de rand van de sloffenring.
  14. Zet de schwarzwalder kirsch slof minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Het afwerken van de schwarzwalder kirsch slof:

  1. Klop 100 milliliter slagroom stijf met een halve eetlepel fijne suiker.
  2. Doe doe de slagroom in een spuitzak met het gekartelde spuitmondje.
  3. Spuit hiermee rozetjes op de kersenmousse.
  4. Zet de 6 kersen bovenop de slof.
  5. Schaaf wat pure chocolade over de slof heen.

Dat wordt genieten!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte schwarzwalder kirsch slof aan ons zien!

Ben jij van plan om met ons recept schwarzwalder kirsch slof te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany