Een slof, dat is altijd lekker. Dat redelijk zware deeg met spijs vraagt wel om een frisse tegenhanger. Ideaal als basis voor een lekkere citrusvulling dus. Minneola's hebben net een beetje extra smaak. Deze vrucht combineert heel goed met een oranje borrel voor onze koning, die vrijdag zijn verjaardag viert. De rasp van de schil gaat in de bodem en in de banketbakkersroom, mooie oranje spikkels vol smaak. Om het feestje helemaal compleet te maken, heeft Wilton piepkleine shotglaasjes in het assortiment die eruit zien als champagneglaasjes. Beetje oranje Grand Marnier erin en je sloffen en je bezoek zijn meteen in feeststemming. Lang leve Willem en zijn beeldschone vrouw Máxima!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram bloem;
- 115 gram witte basterdsuiker;
- 115 gram fijne kristalsuiker;
- 5 gram bakpoeder;
- 1,5 gram baking soda/bakzout;
- Een half pakje amandelspijs;
- 100 gram kristalsuiker;
- 45 gram maïzena;
- 1 vanillestokje;
- 2 sloffenringen van 24 cm lengte;
- Bakspray;
- Bakpapier;
- Spuitzak;
- Spuitmond.
Overige benodigdheden:
- Rasp van 2 minneolas;
- 2 gram zout;
- 210 gram zachte ongezouten roomboter;
- 50 gram losgeklopt ei (is ongeveer 1 ei, maat M);
- 500 milliliter melk;
- 3 eidooiers;
- Eventueel paar takjes munt.
- 3 minneola's;
- Grand Marnier rouge (paar eetlepels);
- Eventueel 1 eetlepel sinaasappellikeur.
Met dit recept maak je genoeg voor 2 sloffen.