• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Caramelslof recept

Veel mensen serveren op een verjaardag appeltaart of slagroomtaart. Deze taarten zijn heerlijk, maar een slof wordt vaak vergeten. Terwijl een slof echt onwijs lekker is door de taaie koekbodem en het maken ervan is helemaal niet zo lastig. In dit recept laten we zien hoe je zelf 2 heerlijke caramel sloffen kunt maken. Perfect om te serveren op een verjaardag of een ander feestje. Lees snel verder voor ons caramelslof recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Veel mensen serveren op een verjaardag appeltaart of slagroomtaart. Deze taarten zijn heerlijk, maar een slof wordt vaak vergeten. Terwijl een slof echt onwijs lekker is door de taaie koekbodem en het maken ervan is helemaal niet zo lastig. In dit recept laten we zien hoe je zelf 2 heerlijke caramel sloffen kunt maken. Perfect om te serveren op een verjaardag of een ander feestje. Lees snel verder voor ons caramelslof recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Brand New Cake Taartbodem- en Koekjes-mix;
  • 150 gram Brand New Cake Amandelspijs;
  • 150 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • 60 gram Caramel Zeezout;
  • Molen de Hoop Caramelblokjes;
  • 2 eetlepels DV Pailleté Feuilletine;
  • 2 Sloffenringen RVS 24cm;
  • 2 spuitzakken;
  • Brand New Cake Spuitmondje Open Ster #1M;
  • Plasticfolie;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 1,5 ei, maat M;
  • 200 milliliter melk.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Taartbodem en Koekjes-mix 500g
€ 4,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
DV Paillete Feuilletine 375g
€ 7,19
+
BrandNewCake Amandelspijs 500 gram
€ 5,49
+
Sloffenring RVS 24cm
€ 9,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Caramel Zeezout 110 gram
€ 5,38
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 400g
€ 5,98
+
Molen de Hoop Caramelblokjes 150gr
€ 6,29
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+

Recept

  1. Kneed 500 gram Taartbodem- en Koekjes-mix, ongezouten roomboter en 1 ei door elkaar heen tot een stevig deeg.
  2. Verpak het deeg in plasticfolie.
  3. Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van 8 millimeter.
  7. Spray de sloffenringen in met bakspray.
  8. Steek met beide ringen een bodem uit het deeg.
  9. Haal het overtollige deeg weg.
  10. Leg beide bodems met de sloffenringen op de bakplaat.
  11. Meng 150 gram amandelspijs met een half ei.
  12. Verdeel de helft van het spijsmengsel over de caramelslof.
    Tip! Laat rondom een rand van 1 centimeter vrij van spijs.
  13. Herhaal de bovenste 2 stappen met de andere caramelslof.
  14. Bak de sloffen in 25 à 30 minuten gaar.
  15. Verwijder de sloffenringen direct na het bakken en laat de bodems volledig afkoelen.
  16. Mix in 3 minuten en op hoge snelheid de Crème Chantilly-mix en de melk door elkaar heen tot een stevige crème.
  17. Mix 50 gram caramel door de crème heen.
  18. Doe het spuitmondje in de spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak af.
  19. Doe de caramel crème in de spuitzak.
  20. Spuit de crème op de afgekoelde sloffen.
  21. Doe een klein beetje caramel in een andere spuitzak.
  22. Knip een klein puntje van de spuitzak af en spuit/drip hiermee dunne sliertjes over de sloffen.
  23. Decoreer de caramelsloffen met de caramelblokjes en de feuilletine.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Ontdek onze andere slof recepten!

Het leuke aan een slof is dat je de taart in allerlei verschillende smaken en thema’s kunt maken. Inmiddels hebben we al heel wat recepten op onze receptenpagina verzameld, waarmee je uiteenlopende sloffen kunt maken. Bekijk dit recept voor slof gebakjes of dit recept voor een aardbeienslof maar eens. Dit recept voor een monchou slof en dit recept voor schwarzwalder kirsch slof zijn ook echt het proberen waard. Bekijk al onze slof recepten hier!

Neem eens een kijkje op onze receptenpagina!

Vind je het leuk om inspiratie op te doen voor andere baksels dan sloffen? Bezoek dan eens onze receptenpagina, want daarop vind je ruim 1.600 uiteenlopende recepten. Je vindt er recepten voor het maken van taarten, koekjes en desserts, maar we hebben ook allerlei recepten voor hartige hapjes en heerlijke broden. Het is zeker de moeite waard om er regelmatig een kijkje op te nemen, want we voegen wekelijks nieuwe recepten toe. Ontdek al onze recepten hier en ga lekker aan de slag!

Laat jouw zelfgemaakte caramelslof aan ons zien!

Heb jij zelf met dit recept een caramelslof gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de karamelslof is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany