• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Specu-mango-koek-slof (vast voor Sint) recept

Je hebt mensen die nooit weten wat ze zullen maken. En je hebt mensen met een tollend hoofd waar steeds maar ideeën uit komen rollen. Ik ben van de laatste categorie. Soms is dat fijn, soms lastig. Ik kan maar één keer in de week bakken, want anders pas ik binnenkort niet meer door de deur. Dit keer zat ik enorm te aarzelen tussen gevuld speculaas (want bijna Sint), koek (want handige mix van Brand New Cake), slof (altijd sjiek) en iets met mango en kaki (want volop aanbod). Doe eens gek, we combineren al die wensen gewoon. Het warm-kruidige van speculaaskruiden combineert wonderwel met het fris-zoete van de mango en de kaki. En in plaats van de traditionele banketbakkersroom op een slof is mango-bavarois een stuk frisser. Pepernotenroom en suikerworteltjes erop en gas op die stoomboot, Sint!
± 2 uur bereidingstijd 18 personen
Je hebt mensen die nooit weten wat ze zullen maken. En je hebt mensen met een tollend hoofd waar steeds maar ideeën uit komen rollen. Ik ben van de laatste categorie. Soms is dat fijn, soms lastig. Ik kan maar één keer in de week bakken, want anders pas ik binnenkort niet meer door de deur. Dit keer zat ik enorm te aarzelen tussen gevuld speculaas (want bijna Sint), koek (want handige mix van Brand New Cake), slof (altijd sjiek) en iets met mango en kaki (want volop aanbod). Doe eens gek, we combineren al die wensen gewoon. Het warm-kruidige van speculaaskruiden combineert wonderwel met het fris-zoete van de mango en de kaki. En in plaats van de traditionele banketbakkersroom op een slof is mango-bavarois een stuk frisser. Pepernotenroom en suikerworteltjes erop en gas op die stoomboot, Sint!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Brand New Cake Taartbodem & Koekjes-mix;
  • 2 eetlepels koek- of speculaaskruiden;
  • 250 gram amandelspijs;
  • 375 milliliter slagroom;
  • 65 gram (= half bakje) bavaroisemix mango-abrikoos (Molen De Hoop);
  • 2 pakjes van 12 suikerworteltjes (Culpitt);
  • 1 eetlepel suiker;
  • 2 langwerpige bakvormen (36 bij 13 cm);
  • Bakspray;
  • Deegroller;
  • Spuitzak.

    Overige benodigdheden:

  • 155 gram boter;
  • 2 eieren;
  • 50 milliliter water;
  • Handje + 25 gram pepernoten;
  • 1 mango, geschild en in plakjes;
  • 1 kaki, geschild en in plakjes. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Taartbodem en Koekjes-mix 1kg
€ 6,49
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
€ 6,39
+
BrandNewCake Amandelspijs 500 gram
€ 5,49
+
Molen de Hoop Bavarois Mango-Abrikoos 125gr
€ 5,59
+
Culpitt Suikerdecoratie Wortels 12st.
€ 3,59
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Kitchen Craft Bakvorm Rechthoek 36x13cm
€ 19,69
+
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

  1. Kneed van de cookie & crust mix met de boter, het ei en de koekkruiden een stevig deeg.
  2. Laat het mengsel een uurtje opstijven in de koelkast.
  3. Klop 250 milliliter slagroom lobbig (yoghurtdikte).
  4. Roer de bavarois-mix los met het water en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  5. Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven.
  6. Roer de amandelspijs goed los met het ei.
  7. Vet de bakvormen in, rol het deeg uit en bekleed de vormen ermee (met een opstaand randje).
  8. Smeer de bodem in met de los geroerde amandelspijs.
  9. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  10. Laat dit ongeveer 30 minuten zitten.
  11. Laat het vervolgens goed afkoelen.

En dan de afwerking:

  1. Klop 125 milliliter slagroom stijf met suiker.
  2. Spatel er voorzichtig het speculaasgruis doorheen.
  3. Doe het mengsel in een spuitzak.
  4. Verdeel de mango-bavarois over de beide vormen.
  5. Leg de mangoplakjes en kaki-plakjes er mooi op.
  6. Spuit aan weerszijden van het fruit een streep pepernotenroom.
  7. Garneer met de pepernoten en de suikerworteltjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Specu-mango-koek-slof (vast voor Sint) met ons!

Heb jij ook dit recept voor Specu-mango-koek-slof  uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Specu-mango-koek-slof  niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany