Je hebt mensen die nooit weten wat ze zullen maken. En je hebt mensen met een tollend hoofd waar steeds maar ideeën uit komen rollen. Ik ben van de laatste categorie. Soms is dat fijn, soms lastig. Ik kan maar één keer in de week bakken, want anders pas ik binnenkort niet meer door de deur. Dit keer zat ik enorm te aarzelen tussen gevuld speculaas (want bijna Sint), koek (want handige mix van Brand New Cake), slof (altijd sjiek) en iets met mango en kaki (want volop aanbod). Doe eens gek, we combineren al die wensen gewoon. Het warm-kruidige van speculaaskruiden combineert wonderwel met het fris-zoete van de mango en de kaki. En in plaats van de traditionele banketbakkersroom op een slof is mango-bavarois een stuk frisser. Pepernotenroom en suikerworteltjes erop en gas op die stoomboot, Sint!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Brand New Cake Taartbodem & Koekjes-mix;
- 2 eetlepels koek- of speculaaskruiden;
- 250 gram amandelspijs;
- 375 milliliter slagroom;
- 65 gram (= half bakje) bavaroisemix mango-abrikoos (Molen De Hoop);
- 2 pakjes van 12 suikerworteltjes (Culpitt);
- 1 eetlepel suiker;
- 2 langwerpige bakvormen (36 bij 13 cm);
- Bakspray;
- Deegroller;
- Spuitzak.
- 155 gram boter;
- 2 eieren;
- 50 milliliter water;
- Handje + 25 gram pepernoten;
- 1 mango, geschild en in plakjes;
- 1 kaki, geschild en in plakjes.