Ken je zopf al? Dit witbrood komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt daar traditioneel gezien vaak in het weekend, en dan in het bijzonder op zondagochtend, gegeten. Dit brood wordt gevlochten, waardoor het er heel erg mooi uitziet. Het is weer eens wat anders dan een standaard wit of bruin brood, want het brooddeeg is verrijkt met roomboter. Na het bakken kun je dit vlechtbrood beleggen met wat je zelf vindt. Zowel hartig als zoet beleg smaakt namelijk erg lekker op dit brood. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit heerlijke brood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons zopf recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 400 gram Molen de Hoop Tarwebloem;
- 7 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- 5 gram Bruggeman Gist Instant;
- 16 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar;
- Brand New Cake Bakspray;
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- Kwast Hout / Natuurhaar 3,8cm (20cm);
- Patisse Bakplaat 42x30cm.
Overige benodigdheden:
- 50 gram ongezouten roomboter;
- 260 gram + een extra scheutje volle melk;
- 1 eigeel;
- 20 gram ongezouten roomboter, gesmolten;
- Bubbeltjesfolie;
- Steelpannetje;
- Planeetmenger met deeghaak;
- Spiraalkneder.