• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Brood recepten

Brood recepten 

Brood, wie is er nou niet dol op? Het is heerlijk als ontbijt, brunch of lunch. Er zijn verschillende soorten broden te vinden en je kunt ze beleggen met wat je maar wilt. Daardoor is er voor iedereen wel een soort brood te vinden die hij lekker vindt. Het is al helemaal leuk als je zelf brood gaat bakken. Vind jij het leuk om zelf brood te maken? Of lijkt het je leuk om daar eens mee te gaan beginnen? Dan zit je op deze pagina helemaal goed. Op deze pagina vind je namelijk een grote verzameling brood recepten. Van tarwe tot aan wit en zelfs bolletjes en zoete broodjes. Het ene recept is uitdagender dan het andere, dus er is echt voor ieder wat wils Laat je inspireren door de recepten op deze pagina en verwarm je oven alvast voor. 

Zelf brood bakken 

Zelf brood bakken is iets wat heel veel thuisbakkers leuk vinden om te doen. Dat is niet zo gek, want vers brood uit de oven laat het hele huis lekker ruiken. Bovendien is vers zelfgebakken brood het lekkerste brood dat er is. Misschien denk je dat het zelf bakken van brood lastig is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vooral niet als je dat doet aan de hand van de brood recepten die op deze pagina staan. Bij elk brood recept staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt en hoeveel je ervan nodig hebt. In elk recept staat ook een duidelijk stappenplan die je kunt volgen. Houd gewoon precies de juiste hoeveelheden aan en volg het overzichtelijke stappenplan gewoon stap voor stap en dan komt het helemaal goed! 

Op Baktotaal.nl vind je recepten voor het maken verschillende soorten brood! 

Smaken verschillen en daarom vind je bij ons recepten voor heel veel verschillende soorten brood. Wil je een brood bakken voor een normale week? Kies dan voor een bruin, wit, tarwe of een volkorenbrood. Wil je een recept maken als avondeten waarbij brood een belangrijk onderdeel is? Kies dan voor plat brood of buitenlands brood, zoals pita. 

Wil je graag brood bakken voor een feestelijk moment of voor het weekend? Maak dan een keuze uit de meest heerlijke recepten voor stokbrood, zoete broodjes of bolletjes. Ook met onze recepten voor een borrelbrood en plukbrood maak je heerlijke broden die je perfect aan jouw gasten kunt serveren.

Ben je aan de lijn of heb je een allergie? Dan vind je op deze pagina ook genoeg brood recepten waarmee je zelf brood kunt bakken dat binnen jouw dieet past. Je vindt er namelijk recepten voor glutenvrij brood en zelfs voor koolhydraatarm brood. 

Welke recepten met brood vind je op Baktotaal.nl? 

Op Baktotaal.nl vind je uiteenlopende recepten met brood. We hebben inmiddels tientallen brood recepten verzameld en vullen onze blog wekelijks aan met nieuwe recepten. Neem dus regelmatig een kijkje op onze blog om te zien welke recepten met brood en andere recepten wij aan onze collectie hebben toegevoegd. Van recepten voor stokbrood tot aan recepten voor speltbrood; op Baktotaal.nl vind je het allemaal! Neem dus snel een kijkje tussen onze recepten en ga nog op korte termijn aan de slag met het maken van een heerlijk brood.  

Brood bakken kan eenvoudig met onze ingrediënten en benodigdheden! 

Als je zelf brood gaat bakken, heb je een aantal benodigdheden en ingrediënten nodig. Het is van het recept afhankelijk wat je precies nodig hebt. Op Baktotaal.nl vind je écht alles om te bakken, dus ook voor het bakken van brood. Zo vind je in ons assortiment verschillende soorten bloem en meel, zaden, noten, rijsmandjes en nog veel meer! Vul je winkelwagentje met alles wat je nodig hebt en plaats vandaag nog jouw bestelling. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 73-108 van 156

per pagina
Pagina
  1. Wentelteefjes van suikerbrood recept
    Wentelteefjes van suikerbrood recept
    8 0.5 uur
    Tijdens de koudere dagen vinden wij het heerlijk om met iets warms te ontbijten en/of lunchen. Een favoriet van ons zijn wentelteefjes. Wentelteefjes kun je met elke broodsoort maken, maar het is nog lekkerder om de wentelteefjes van suikerbrood te maken. Je krijgt dan extra zoete wentelteefjes. Ben je benieuwd naar hoe je zelf suikerbrood wentelteefjes kunt maken? Scroll dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Wat zijn wentelteefjes?

    Wentelteefjes is een heerlijk, zoet broodgerecht. Oude sneetjes brood worden geweekt in een mengsel van eieren, melk en suiker en vervolgens gebakken in een koekenpan. Je kunt ervoor kiezen om ze daarna te bestrooien met kaneelsuiker, maar het smaakt ook heerlijk met een beetje honing. Doordat wentelteefjes vaak met oude sneetjes brood worden gemaakt, wordt het gerecht ook wel ‘verloren brood’ genoemd. Het is een populair ontbijt in grote delen van Europa, zoals in Frankrijk. Daar heet het ‘pain perdu’ wat letterlijk verloren brood betekent.
    Bekijk het recept
  2. Carrot cake bananenbrood recept
    Carrot cake bananenbrood recept
    12 1.5 uur
    Je zult misschien weleens carrot cake en/of bananenbrood hebben gehad, maar wist je al dat je deze 2 baksels ook heel goed met elkaar kunt kunt combineren? Instagrammer @nomnomkoekies maakte speciaal voor ons een carrot cake bananenbrood recept. Het resultaat is een heerlijk zoet brood dat meer naar cake neigt dan naar brood. Het is weer eens wat anders dan standaard taart of cake. Juist daarom is het leuk om zelf eens een carrot cake bananenbrood te maken en deze uit te delen aan bijvoorbeeld je visite. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  3. Turks brood recept
    Turks brood recept
    4 1 uur
    Turks brood is een plat brood dat meestal rond of ovaal van vorm is. Het is een mega lekker en luchtig brood. Je vindt ze tegenwoordig in bijna elke supermarkt, maar vers gebakken smaakt natuurlijk het allerlekkerst. De Turkse naam voor dit brood is 'pide'. In dit artikel laten we zien hoe je zelf Turks brood kunt maken. Lees dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  4. Suikerbrood recept met Brand New Cake
    Suikerbrood recept met Brand New Cake
    12 1 uur

    Vind jij Fries Suikerbrood ook zo lekker? Maak het brood dan eens zelf! Zelfgemaakt Fries suikerbrood is namelijk veel lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de winkel. In onderstaand recept lees je precies hoe je dat kunt doen!

    Fryske Sûkerbôle

    Fries Suikerbrood wordt op zijn Fries ook wel een 'Fryske Sûkerbôle' genoemd. Dit is een wit brood waar korrels suiker in zijn meegebakken. Vaak wordt er ook nog kaneel en/of gembersiroop aan toegevoegd.

    Wist je trouwens al dat het in Friesland een traditie was om een suikerbrood cadeau te geven aan een moeder die was bevallen van een meisje? Was een vrouw bevallen van een jongetje? Dan kreeg zij krentenbrood cadeau. Grappig hé?! Toch kun je dit brood natuurlijk ook gewoon eten bij de koffie of thee, zonder dat er iemand is bevallen.

    Bekijk het recept
  5. Saucijzenbroodrol recept
    Saucijzenbroodrol recept
    12 1 uur

    Met deze hitte heb je eerder behoefte aan een frisse salade met wat warms erbij of een lekkere borrelhap bij een koud biertje dan aan serieus warm eten. Met deze saucijzenbroodrollen kan je beide kanten op. Als je er een mooie groene salade bij eet is het een prima diner, je kan ‘m ook wat later op de avond prima in stukjes gesneden serveren op een borrelplank. Van tevoren maken is geen probleem, je kunt de saucijzenrol heel goed weer opwarmen in de oven.

    Dit is wel andere koek dan saucijzenbroodjes uit de supermarkt: het is een lekker brooddeeg in plaats van het toch vaak wat vettige bladerdeeg en je bepaalt helemaal zelf hoe spicy je de vulling maakt. Variëren met bijvoorbeeld lamsgehakt of kipgehakt kan natuurlijk ook. Allemaal aan de rol!

    Bekijk het recept
  6. Bananenbrood met chocolade recept
    Bananenbrood met chocolade recept
    12 1 uur
    Dit bananenbrood met chocolade is onwijs lekker en heb je binnen mum van tijd op tafel staan. Dit brood is vrij gezond, waardoor je er lekker verantwoord mee kan ontbijten, lunchen of snacken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit heerlijke brood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons bananenbrood recept om te zien hoe je dat kunt doen.
    Bekijk het recept
  7. Recept fougasse brood
    Recept fougasse brood
    6 1 uur
    Heb je ook zin om een lekker brood te bakken waarmee je je gezinsleden of gasten zeker blij zult maken? Maak dan eens een fougasse brood. Dit is een heerlijk brood dat onwijs goed als borrelhap kan dienen. Of serveer het bijvoorbeeld als bijgerecht bij een lekker stuk vlees, want daar is dit brood ook verrukkelijk bij. In dit artikel delen wij ons recept voor een lekkere zoute fougasse brood met je.

    Wat is fougasse brood?

    Fougasse is een Frans plat brood dat oorspronkelijk uit de Provence komt. Er wordt ook wel eens gezegd dat de Italianen hun focaccia brood hebben en de Fransen hun Fougasse brood. Fougasse is een heerlijk krokant brood, waarin men zelf wat gaten aanbrengt. Hierdoor ziet het brood er extra robuust uit. Er bestaat zowel een zoete als een zoute variant van dit brood. In de zoute variant worden vaak kruiden zoals tijm en rozemarijn verwerkt. Het brood wordt dan vaak gegarneerd met olijven en/of tomaten. Hierdoor wordt het een heerlijk brood voor bij de borrel, bij een barbecue op een zomerse avond of gewoon als heerlijk tussendoortje. Het is dus alles behalve een standaard brood en door de kruiden en andere ingrediënten is het brood niet echt geschikt om te beleggen. Daarentegen kun je het brood wel lekker dippen in bijvoorbeeld een tapenade, olijfolie of een andere dip. Maar eigenlijk is dit brood ook al zonder een dip ontzettend lekker om te eten.

    Lees snel verder voor ons fougasse recept!
    Bekijk het recept
  8. Bananenbrood recept
    Bananenbrood recept
    12 1.5 uur
    Dit bananenbrood is echt eens het proberen waard! Zoals je misschien wel weet is het een zoet cake achtig brood, die je perfect als tussendoortje kunt eten. Tegenwoordig heb je ze in allerlei verschillende soorten met bijvoorbeeld rozijnen, noten en gezondere varianten. Wij hebben in dit recept gebruik gemaakt van chocolade. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit heerlijke bananenbrood kunt maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  9. Vijgenbrood recept
    Vijgenbrood recept
    12 1.5 uur

    Ben je nog op zoek naar heerlijk brood recept? Probeer dan eens dit vijgenbrood recept uit waarmee je zelf een heerlijke vijgenbrood kunt maken. De zachte structuur van het brood is ontzettend lekker in combinatie met de zoete smaak van de vijgen. Dit brood heeft dus alleen maar positieve eigenschappen, dus het is zeker de moeite waard om zelf eens aan de hand van ons recept een vijgenbrood te maken. Lees dus snel verder!

    Heerlijk bij een kaasplankje

    Doordat vijgenbrood zo zoet is, is het een heerlijk brood om te serveren bij een kaasplankje. Op het kaasplankje serveer je meestal een stuk of 5 verschillende kazen. De soorten kazen die je dan vaak op een kaasplankje ziet zijn:

    • Een blauwe kaas;
    • Zachte schapen- of geitenkaas;
    • Witte schimmelkaas zoals brie;
    • Een kaas met een rode korst;
    • En een wat hardere kaas zoals 'gewoon' belegen kaas.

    Naast het kaasplankje kun je dus heel goed vijgenbrood serveren. Je kunt het plankje daarnaast nog afmaken met lekkere rode druiven, olijven en/of toastjes. Er is niet per se 1 soort kaas echt het allerlekkerst op vijgenbrood. Beleg de plakjes brood dus vooral eens een keer met elke soort kaas en proef zelf welke combinatie jouw voorkeur heeft!
    Bekijk het recept
  10. Hot cross buns recept
    Hot cross buns recept
    12 1 uur
    Ben je nog op zoek naar een fijn recept voor Pasen? Maak dan deze heerlijke Hot Cross Buns! Ze hebben wel even nodig om te rijzen, maar als ze eenmaal klaar zijn kun je er helemaal van genieten. Ze passen niet alleen heel goed bij Pasen, maar zijn ook lekkere broodjes voor bij de koffie of thee. Ben je al nieuwsgierig geworden naar het recept? Lees dan snel verder!

    Wat zijn Hot Cross Buns?

    Een warm kruisbroodje (Hot Cross Buns) is een gekruid zoet broodje dat vaak gemaakt wordt met fruit. Het broodje wordt op de bovenkant gemarkeerd met een kruisvaan en wordt in verschillende landen traditioneel gegeten op Goede Vrijdag. Zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en India. De Hot Cross Buns markeert het einde van de vastentijd en het broodje heeft ook een bepaalde betekenis. Het kruis op het broodje verwijst naar de kruisiging van Jezus. De kruiden die in het broodje verwerkt zitten, laten ons terug denken de bittere tijd van zijn tijd aan het kruis.
    Bekijk het recept
  11. Recept arepa
    Recept arepa
    6 0.5 uur
    Heb jij al eens gehoord van arepas? Een arepa is een maïsbroodje dat in Latijns-Amerika (maar dan vooral Venezuela en Colombia) wordt gegeten. Ze zijn echt niet meer uit de Latijns-Amerikaanse keuken weg te denken en op zo’n beetje elke hoek van de straat wel te vinden. De broodjes worden gemaakt van maismeel, waardoor ze glutenvrij zijn. Ideaal dus wanneer je geen gluten eet! Vervolgens kun je ze naar hartelust vullen met wat je maar wilt. Wij zijn fan! Lees snel verder voor het (vrij simpele recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  12. Hotdog broodjes recept
    Hotdog broodjes recept
    12 2 uur
    Hotdogs zijn typische Amerikaanse snacks die we steeds vaker ook in Nederland zien. Toch doet de snack ons nog steeds erg denken aan de Verenigde Staten. Daar is deze lekkernij op zo’n beetje elke straathoek wel te vinden. Wil je eens zelf echte lekkere hotdogs maken? Dan kun je het beste zelf de broodjes bakken. Dat is helemaal niet lastig om te doen, maar is wel veel lekkerder dan als je brood haalt uit de supermarkt. Met een lekkere worst, wat saus, gedroogde uitjes en augurk erbij kan het genieten beginnen. In dit artikel delen wij ons recept waarmee je heerlijke hotdog broodjes kunt maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  13. Recept Zweedse Semla
    Recept Zweedse Semla
    12 1 uur
    Ken jij Semla al? Semla is een echt Zweeds lekkernij die door Zweden traditioneel op de dinsdag 7 weken voor Pasen wordt gegeten. Die dinsdag wordt ook wel Vette dinsdag (Fat Tuesday genoemd). De Zweedse Semla is een wit broodje dat vaak aan de bovenkant door midden wordt gesneden om vervolgens te worden gevuld met een vulling van amandelspijs en slagroom. In het broodje zit onder andere kardamom, dit is een specerij die in Zweden wel vaker in zoete lekkernijen wordt verwerkt. En om het geheel compleet af te maken, worden de broodjes bestrooid met poedersuiker. Lekker hoor! In dit artikel lees je meer over deze lekkere broodjes en vind je ook het recept voor Zweedse Semla, zodat je deze lekkernij gewoon zelf thuis kunt maken!

    Wat is Vette dinsdag?

    Vette Dinsdag is de dinsdag voor Aswoensdag. Op Vette Dinsdag mogen Katholieken voor de laatste keer nog lekker even goed eten, voordat ze daarna tot aan Pasen de vastentijd in gaan. Op Vette Dinsdag wordt er dan vooral voor calorierijke lekkernijen gekozen. In Nederland wordt er op Vette Dinsdag vooral pannenkoeken gegeten, maar in Zweden kiezen ze die dag dus graag voor de Zweedse Semla. Tegenwoordig is dit broodje trouwens steeds vaker het hele jaar door bij Zweedse bakkers te krijgen.
    Bekijk het recept
  14. Recept monkey bread
    Recept monkey bread
    12 1 uur
    Monkey bread is een typisch Amerikaans lekkernij dat in Nederland nog niet zo bekend is. Het brood is zoet, kleverig en niet lastig om te maken: precies waar Amerikanen van houden. In de Verenigde Staten eten ze dit brood vooral als ontbijt of lunch, maar wij vinden het ook een perfect tussendoortje. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag.

    Wat is monkey bread?

    Monkey bread (letterlijk vertaald ‘apenbrood)’ bestaat uit allerlei balletjes brooddeeg die op elkaar worden gestapeld in een bakvorm. Hierdoor is het een lekker zoet plukbrood dat je heel goed met andere mensen kunt delen. Dat is bijvoorbeeld ontzettend leuk tijdens een gezellig avondje met vrienden of op een feestje. Brunch je tijdens Kerst of Pasen? Dan zal deze lekkernij ook zeker niet misstaan op tafel.Het brood doet ons een beetje denken aan Zeeuwse Bolussen en in de verte zelfs op suikerbrood, maar dan zonder de krenten en parelsuiker. Vind je dat lekker? Dan is het zeker de moeite waard om eens dit ‘apenbrood’ te maken!
    Bekijk het recept
  15. Vegetarische Brabantse worstenbroodjes recept
    Vegetarische Brabantse worstenbroodjes recept
    6 0.5 uur

    Eet jij volgens een vegetarisch dieet? Dan zijn deze heerlijke vegetarische worstenbroodjes perfect voor jou! In dit recept leggen wij precies uit hoe je dit kunt maken. Perfect als lunch, tussendoortje of bij de koffie. Ben je benieuwd hoe je deze vegetarische worstenbroodjes kunt maken? Lees dan snel verder!

    Bekijk het recept
  16. Croissants recept
    Croissants recept
    7 1 uur

    Croissants komen oorspronkelijk uit Frankrijk, maar zijn ook op de Nederlandse ontbijttafel niet meer weg te denken. En hoewel je ze bij de bakker en zelfs in de supermarkt kunt kopen, is het natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Zelfgemaakte croissants zijn namelijk het allerlekkerst. Lees dan ook snel verder voor ons croissants recept!

    Bekijk het recept
  17. Frans brood met bloemenboter recept
    Frans brood met bloemenboter recept
    6 1 uur

    Sommige dingen moet je niet willen. Mooie broden bakken als de mussen van de hitte uit de dakgoot vallen bijvoorbeeld. Baktotaal had hebberige rijsmandjes en een pizzasteen. Bovendien kreeg ik ook nog eens de inspirerende Broodbijbel van Hiljo Hillebrand waar een fraai recept in stond van ringvormige Couronnes. Toch maar aan de bak! Het is dit Frans brood met bloemenboter geworden.


    Bekijk het recept
  18. Focaccia brood recept
    Focaccia brood recept
    10 1 uur
    Italië heeft veel lekkere producten waar wij Nederlanders dol op zijn. Denk bijvoorbeeld aan pizza, pasta, meerdere vleeswaren, kruiden, olijfolie en de heerlijke Italiaanse wijnen. Ook focaccia is zo'n typisch Italiaans product. Als je ooit in Italië bent geweest, heb je vast wel eens een stukje van dit brood gegeten. Een focaccia is gemaakt van heerlijk deeg gemengd met vele kruiden. Je kunt meerdere soorten kruiden gebruiken, zoals dille, rozemarijn, tijm, oregano en basilicum. Een focaccia is knapperig van buiten en luchtig van binnen. Hieronder lees je hoe je zelf dit lekkere brood kunt maken!

    Bekijk het recept
  19. Panettone recept
    Panettone recept
    10 1 uur
    Tradities zijn prachtig, maar soms is het ook fijn ze even los te laten. De Panettone is dan wel hét traditionele brood voor Kerst in Italië, maar wat let je om dit eens in het weekend te bakken of voor de Paasbrunch? Dit luchtige en luxe brood is rijk gevuld met rozijnen en cranberry’s, maar je kunt ook ander gedroogd fruit gebruiken. En wat let je dan om er de paasbrunch mee op te vrolijken? Je hebt er een speciale vorm voor nodig. Wil je geen metalen vorm aanschaffen voor die paar keer dat je deze nodig hebt? Gebruik dan net als wij de papieren vormen. Lees snel verder voor ons panettone recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  20. Bosbessenbrood recept
    Bosbessenbrood recept
    10 1 uur

    Soms heb je geen zin in al te zoete taart of cake. Dan is dit luchtige brood tjokvol bosbessen een prima idee. Het lijkt qua structuur een beetje op briochedeeg en als je het doorsnijdt glimmen de mooie paarse bessen je tegemoet. De werkwijze heeft wel wat van die van cinnamon rolls (een gevulde rol in plakjes snijden en dan de plakjes op hun kant leggen en tegen elkaar aan laten bakken in een vorm). De spiraal is bij de bosbessen niet echt te zien, maar dat mag de pret niet drukken, het rijk gevulde brood smaakt er niet minder om. Een beetje poedersuiker is er wel heel lekker op, maar natuurlijk geen must (als je de illusie van gezond snaaien in leven wilt houden, laat je het gewoon weg :-) 

    Bekijk het recept
  21. Kruidige kipbroodjes recept
    Kruidige kipbroodjes recept
    10 1 uur

    Je mag niet generaliseren, maar ik durf stiekem wel te wedden dat je de meeste vaders een groter plezier doet met een biertje en een hartige hap dan met koffie en gebak. Daarom speciaal voor Vaderdag deze hartige broodjes, gevuld met een kruidig kipgehaktmengsel. Wij gebruikten sumak voor een Turks tintje. Maar je kan ook prima tex-mexkruiden of ras-el-hanout nemen, je kent je eigen vader of echtgenoot natuurlijk het beste. De kurkuma is niet verplicht, maar geeft wel een mooie lgele kleur aan de vulling. Maak de broodjes rustig een dag van tevoren, je warmt ze heel gemakkelijk vlak voor het serveren weer even op. Wij deden dat in de airfryer, 5 minuten op 180 graden, en dat lukte wonderwel (wel even spieken halverwege of het niet te hard gaat). Een lekker knoflooksausje of chilisaus maakt het helemaal af. En een koud biertje natuurlijk! 

    Bekijk het recept
  22. Briochekrans met cranberry's en brie recept
    Briochekrans met cranberry's en brie recept
    10 0.5 uur

    We glijden langzaam richting feestdagen. Nog geen idee hoe die er uit gaan zien, in dit vreemde jaar, en dat maakt het lastig verheugen. Ook al kan je misschien niet je hele familie ontvangen, alvast iets Kerstigs bakken is sowieso wel fijn om toch een beetje in de stemming te komen. Misschien slingert ergens in de voorraadkast nog wel een potje cranberry-compote uit het kerstpakket van vorig jaar. En in de koelkast ligt vast nog wel een restje Franse kaas. Met die twee ingrediënten en wat warme specerijen maak je van een rijk briochedeeg iets extra feestelijks. De mooie kerstkrans-vorm doet de rest. Zo houden we de moed erin: op naar december!

    Bekijk het recept
  23. Bierbrood met een stoofpotje met bier recept
    Bierbrood met een stoofpotje met bier recept
    4 1 uur

    Ooo, wat gaan we lekker eten met de feestdagen. Zalmmousse en tulband, eendenborst en crème brûlée. Allemaal heerlijk, maar ik ken mezelf: halverwege Kerst snak ik alweer naar een beetje normaal doen. Uit met die glitterjurk, heerlijk de spijkerbroek en dikke sokken aan en dan iets simpels maken. Dit runderstoofpotje met bokbier bijvoorbeeld. Ik bak er een bierbrood bij. Hartstikke makkelijk: het bier wat je bij de mix moet doen, werkt meteen als gist. Het stoofpotje, waarin je hetzelfde bier verwerkt, is ook zo gemaakt. Het moet alleen een paar uur heel zachtjes stoven. Ongeveer de tijd waarin je voor de zoveelste keer Love actually kunt kijken, of Sissi desnoods. Ontspannen feestdagen gewenst!

    Bekijk het recept
  24. Hartige broodjes recept
    Hartige broodjes recept
    16 1 uur

    Houd je van hartig? Maak dan eens deze gevulde hartige broodjes. Kleur de broodjes om ze er extra feestelijk uit te laten zien. Louise van Keukenatelier.com heeft twee verschillende broodjes voor ons gemaakt. De gele broodjes zijn gevuld met een vegetarische vulling en de rode met kip. In dit artikel vind je de beide recepten van de broodjes.

    Bekijk het recept
  25. Pesto-mijtertjes voor Sint recept
    Pesto-mijtertjes voor Sint recept
    8 0.5 uur
    Wie zoet is krijgt lekkers, maar niet iedereen is zo’n zoetekauw. Na de pepernoten, speculaas, chocoladeletters en banketstaaf kan je snakken naar iets hartigs. Deze pesto-mijtertjes zijn een leuke traktatie voor op pakjesavond. Lees dus snel verder voor het recept!

    Het maken van de pesto-mijtertjes

    We bakten de pestobroodjes in een siliconen bakvorm waarin ze vanzelf al een mooie driehoekvorm krijgen. Na het afkoelen, hoef je de mijtertjes alleen nog even van een rode laag en een mooi kruis te voorzien en klaar zijn je mijtertjes. Heb je nu geen tijd voor al dat gefröbel? Dan kun je de rode pesto en de mascarpone ook gewoon mengen en er in een schaaltje bij geven. Ze zijn van zichzelf al lekker, maar ook leuk om over een paar weekjes met Kerst bij een voorgerechtje te serveren. Echte feestbroodjes dus, en dat zonder stress. Da’s pas feestelijk!

    Bekijk het recept
  26. Kaiserbroodjes recept met BrandNewCake
    Kaiserbroodjes recept met BrandNewCake
    8 0.5 uur

    Vind je het ook leuk om zelf broodjes te bakken? Maak dan eens lekkere Kaiserbroodjes met de BrandNewCake Pistolet-mix. Met deze mix maak je namelijk in een handomdraai deze heerlijke knapperige broodjes. Hieronder lees je hoe je zelf met deze handige mix heerlijke Kaiser broodjes kunt maken.

    Bekijk het recept
  27. Volkorenbrood recept
    Volkorenbrood recept
    4 1 uur

    Je kent volkoren brood vast al wel en het is volop in supermarkten te koop. Toch is er niets lekkerder dan vers zelfgebakken brood, vandaar dat wij in dit artikel ons recept voor dit lekkere brood delen. Het fijne aan dit brood is dat het ook nog eens uit veel verschillende voedingsstoffen zoals: vitaminen, mineralen, voedingsvezels, koolhydraten en eiwitten. Dit brood gaat al eeuwen mee. In Nederland en België was dit zelfs een lange tijd het hoofdvoedsel van de bevolking. Al met al is het erg leuk om zelf eens dit brood te maken. Lees dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is volkoren brood?

    Er zijn allerlei verschillende broodsoorten zoals meergranen, spelt, bruin en wit brood en dus ook volkoren. Sommige mensen denken dat elk bruin brood een volkoren is, maar dat is niet het geval. Het is zelfs wettelijk vastgelegd wanneer een brood wel volkoren mag worden genoemd. Elk brood krijgt een benaming aan de hand van de gedeeltes die van een graankorrel die tijdens de productie zijn gebruikt. Zo mag een brood alleen volkoren worden genoemd, als de hele graankorrel is gebruikt voor het maken van het brood. Bij wit brood zijn alle zemelen en kiemen uit het meel gezeefd. Bij bruin brood zijn een deel van de zemelen en kiemen uit het meel gezeefd.

    Bekijk het recept
  28. Feta broodjes recept
    Feta broodjes recept
    3 1 uur

    Heb je ook zin om eens wat andere broodjes te maken dan je normaal doet? Probeer dan een deze heerlijke Feta broodjes te maken. Feta broodjes zijn zachte broodjes uit de Turkse keuken. Ze worden ook wel Turkse kaasbroodjes genoemd. Feta broodjes zijn niet alleen mega lekker maar ook nog eens super simpel om te bereiden en te bakken. Met deze Fetabroodjes maak je zeker weten jouw gezinsleden of gasten enorm blij. Succes gegarandeerd!


    Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze heerlijke feta broodjes kunt maken? Dan hebben wij nu het recept voor je klaarstaan, Lees snel verder!

    Bekijk het recept
  29. Aspergebroodjes recept
    Aspergebroodjes recept
    8 1 uur

    Door het koude weer kwam de oogst wat langzaam op gang, maar nu brullen de asperges de grond uit. Heerlijk op de traditionele manier, met ham, gekookt ei en gesmolten boter. Of met zalm. Of roergebakken en op een salade. Maar als je er deze aspergebroodjes mee bakt, doe je de koningin van de groenten echt eer aan. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je zelf heerlijke aspergebroodjes kunt maken!

    Waar bestaan de aspergebroodjes uit?

    In de vulling van dit bladerdeegbroodje zitten naast twee kloeke asperges ook ham en kaas, en een romige crème fraîche laag met kruiden. Succes gegarandeerd! Je kunt de ham ook vervangen door gerookte zalm of helemaal weglaten. Als je ham gebruikt, koop dan in elk geval een goede kwaliteit, liefst biologisch. Dat verschil proef je echt. Als je deze broodjes graag een dag van tevoren wilt maken, piep je ze in een warme oven van 200 graden in een paar minuten weer helemaal op. Ideaal bij een voetbalwedstrijd, of als lekkere zomerse maaltijd buiten, geserveerd met een salade. Vorstelijk genieten!

    Bekijk het recept
  30. Kaasbroodjes recept
    Kaasbroodjes recept
    8 1 uur

    Ben jij een echte kaaskop? Dan zijn deze heerlijk kaasbroodjes die Instagrammer @sihamdaily voor ons maakte echt iets voor jou! Kaasbroodjes kun je in bijna elke supermarkt wel halen, maar zeg nou eerlijk zelf gebakken broodjes smaken echt het allerlekkerst. Het maken ervan kost wel wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Deze broodjes zijn een heerlijke lunch, maar zijn ook een perfecte snack voor bij de borrel. Lees snel verder voor ons kaasbroodjes recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  31. Zeeuwse Bolussen recept
    Zeeuwse Bolussen recept
    10 0.5 uur

    Zeeuwse Bolussen zijn zoete, gesuikerde broodjes die afkomstig zijn uit Zeeland. Deze heerlijke broodjes worden vaak geserveerd bij de koffie. In dit artikel laten we zien hoe je met de Zeeuwse Bolussen-mix van Brand New Cake zelf heerlijke Zeeuwse Bolussen kunt maken. Lees dus snel verder!

    Bekijk het recept
  32. Mueslibollen recept
    Mueslibollen recept
    12 0.5 uur

    Ben je ook zo gek op het bakken van broodjes? Met dit recept kun je zelf heerlijke mueslibollen maken. Mueslibollen worden gemaakt met volkorenmeel en hebben een vulling van noten en rozijnen. Dit is een heerlijke combinatie, het maken van de bollen kost wel wat tijd, maar het is het wachten waard. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze mueslibollen kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

    Bekijk het recept
  33. Brioche brood recept
    Brioche brood recept
    20 1 uur

    Brioche brood, kort gezegd ook wel brioche genoemd, is een heerlijk zoet witbrood dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Een klassiek brioche bestaat uit een grote bol met daarop allerlei kleinere bolletjes. Wij vonden het leuk om met allerlei kleine bolletjes een brioche te maken. Al met al is het een heerlijk brood die helemaal niet lastig is om te maken, maar wel wat geduld vergt. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf dit brood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons brioche brood recept!

    Het maken van brioche brood

    Wanneer je net begint met het bakken van broden, is het recept van dit brood heel erg leuk om uit te proberen. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om dit brood te maken, want de handelingen zijn simpel en er kan niet veel mis gaan. Het kost wel wat tijd om dit brood te maken. Dat komt doordat het brooddeeg eerst 12 uren moet rijzen. Daarom kun je het deeg het beste een avond van tevoren maken en het bakproces de volgende ochtend vervolgen. Houd er wel rekening mee dat het brood de volgende dag nog 70 minuten moet narijzen. Als het brood eenmaal gebakken is, zal je merken dat al dat wachten de moeite meer dan waard is. Dit brood is namelijk onwijs lekker!

    Bekijk het recept
  34. Brioche bolletjes recept
    Brioche bolletjes recept
    8 1 uur

    Brioche bolletjes, dat kent toch iedereen?! Een brioche bolletje is een zacht, zoet en lekker luchtig broodje. Deze bolletjes zijn echt heerlijk om te eten als ontbijt, brunch of lunch. Je kan ze met alles wat je maar wilt beleggen. Met een klein beetje moeite heb je de broodjes gebakken en kun je er heerlijk van gaan genieten! Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze Brioche bolletjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag.

    Bekijk het recept
  35. Babka recept
    Babka recept
    14 1 uur

    Babka, misschien heb je het ooit wel eens gehad. Het is een heerlijk zoet gevlochten brood met chocolade. Het brood komt oorspronkelijk uit Oost-Europa en betekent 'omaatje'. Het maken van dit brood kost best wel wat tijd, maar het is het werk meer dan zeker waard! Ben je benieuwd naar hoe je zelf babka kunt maken? Lees snel verder voor ons Babka recept!

    Bekijk het recept
  36. Ciabatta recept
    Ciabatta recept
    12 1 uur

    Ciabatta, wie kent dit heerlijke Italiaans brood nou niet? Het is een heerlijk brood die vaak op de borrelplank met allemaal soorten dips wordt geserveerd. Daarnaast kun je het ook heel goed als bijgerecht serveren. Wil je weten hoe je zelf ciabatta brood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons ciabatta recept!

    Ciabatta brood maken

    Ciabatta brood kun je gewoon in de supermarkt kopen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het brood zelf te maken. Voor het maken van dit brood heb je wel eventjes wat geduld nodig. Het brood moet namelijk veel rijzen en worden omgeslagen. Daarnaast is het brooddeeg nat en elastisch deeg dat je om die redenen beter niet met de hand kunt kneden. Maak het brood bijvoorbeeld in een broodbakmachine of kneed het met een handmixer met deeghaken. Een keukenmachine met deeghaak kun je weer beter niet gebruiken, want daarvoor is het deeg te slap. 

    Het kost dus even wat tijd, handigheid en moeite om ciabatta brood te maken, maar dat is het wat ons betreft meer dan waard!

    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 73-108 van 156

per pagina
Pagina
Flag of Germany