• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Brood recepten

Brood recepten 

Brood, wie is er nou niet dol op? Het is heerlijk als ontbijt, brunch of lunch. Er zijn verschillende soorten broden te vinden en je kunt ze beleggen met wat je maar wilt. Daardoor is er voor iedereen wel een soort brood te vinden die hij lekker vindt. Het is al helemaal leuk als je zelf brood gaat bakken. Vind jij het leuk om zelf brood te maken? Of lijkt het je leuk om daar eens mee te gaan beginnen? Dan zit je op deze pagina helemaal goed. Op deze pagina vind je namelijk een grote verzameling brood recepten. Van tarwe tot aan wit en zelfs bolletjes en zoete broodjes. Het ene recept is uitdagender dan het andere, dus er is echt voor ieder wat wils Laat je inspireren door de recepten op deze pagina en verwarm je oven alvast voor. 

Zelf brood bakken 

Zelf brood bakken is iets wat heel veel thuisbakkers leuk vinden om te doen. Dat is niet zo gek, want vers brood uit de oven laat het hele huis lekker ruiken. Bovendien is vers zelfgebakken brood het lekkerste brood dat er is. Misschien denk je dat het zelf bakken van brood lastig is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vooral niet als je dat doet aan de hand van de brood recepten die op deze pagina staan. Bij elk brood recept staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt en hoeveel je ervan nodig hebt. In elk recept staat ook een duidelijk stappenplan die je kunt volgen. Houd gewoon precies de juiste hoeveelheden aan en volg het overzichtelijke stappenplan gewoon stap voor stap en dan komt het helemaal goed! 

Op Baktotaal.nl vind je recepten voor het maken verschillende soorten brood! 

Smaken verschillen en daarom vind je bij ons recepten voor heel veel verschillende soorten brood. Wil je een brood bakken voor een normale week? Kies dan voor een bruin, wit, tarwe of een volkorenbrood. Wil je een recept maken als avondeten waarbij brood een belangrijk onderdeel is? Kies dan voor plat brood of buitenlands brood, zoals pita. 

Wil je graag brood bakken voor een feestelijk moment of voor het weekend? Maak dan een keuze uit de meest heerlijke recepten voor stokbrood, zoete broodjes of bolletjes. Ook met onze recepten voor een borrelbrood en plukbrood maak je heerlijke broden die je perfect aan jouw gasten kunt serveren.

Ben je aan de lijn of heb je een allergie? Dan vind je op deze pagina ook genoeg brood recepten waarmee je zelf brood kunt bakken dat binnen jouw dieet past. Je vindt er namelijk recepten voor glutenvrij brood en zelfs voor koolhydraatarm brood. 

Welke recepten met brood vind je op Baktotaal.nl? 

Op Baktotaal.nl vind je uiteenlopende recepten met brood. We hebben inmiddels tientallen brood recepten verzameld en vullen onze blog wekelijks aan met nieuwe recepten. Neem dus regelmatig een kijkje op onze blog om te zien welke recepten met brood en andere recepten wij aan onze collectie hebben toegevoegd. Van recepten voor stokbrood tot aan recepten voor speltbrood; op Baktotaal.nl vind je het allemaal! Neem dus snel een kijkje tussen onze recepten en ga nog op korte termijn aan de slag met het maken van een heerlijk brood.  

Brood bakken kan eenvoudig met onze ingrediënten en benodigdheden! 

Als je zelf brood gaat bakken, heb je een aantal benodigdheden en ingrediënten nodig. Het is van het recept afhankelijk wat je precies nodig hebt. Op Baktotaal.nl vind je écht alles om te bakken, dus ook voor het bakken van brood. Zo vind je in ons assortiment verschillende soorten bloem en meel, zaden, noten, rijsmandjes en nog veel meer! Vul je winkelwagentje met alles wat je nodig hebt en plaats vandaag nog jouw bestelling. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 37-72 van 156

per pagina
Pagina
  1. Sandwich brood recept
    Sandwich brood recept
    12 2 uur
    Een sandwich ziet er altijd zo gezellig uit en veel chiquer dan een gewoon boterhammetje, maar wist je dat dit boordje vernoemd is naar een gokverslaafde? John Montagu, de vierde graaf van Sandwich, verloor zichzelf helemaal in het kaartspel en at daardoor niet gezond. Zijn bezorgde kok bedacht daarom de sandwich: dunne boterhammetje met rijk beleg die naast de speeltafel werden neergezet, zodat de graaf hartstochtelijk kon kaarten en toch wat gezonds binnenkreeg. Natuurlijk kun je sandwiches maken met gekocht brood, maar als je het nog smakelijker wilt aanpakken, bak je dit brood dat ook van zichzelf al heel veel smaak heeft. We maakten gebruik van de thangzong-methode waarbij je eerst een papje maakt van melk en bloem en dat verhit tot 65 graden. Door dit aan het deeg toe te voegen word je sandwichbrood lekker fluffy en blijft het langer vers. Lees snel verder voor ons sandwichbrood recept!
    Bekijk het recept
  2. Krentenbrood recept
    Krentenbrood recept
    12 2 uur
    In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf een heerlijke krentenbrood kunt maken. Dit brood is het lekkerst als die versgebakken is. Krentenbrood smaakt heerlijk met een beetje boter erop. Eet het brood bijvoorbeeld als ontbijt of lunch, al doet een plakje van dit brood het ook heel goed als tussendoortje bij de koffie of thee. Voordat je begint met het bakken van dit brood is het handig om te weten dat je 1 dag van tevoren de Rozijnen-Krenten Mix moet wellen. Lees snel verder voor ons krentenbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  3. Casino brood recept
    Casino brood recept
    12 2 uur
    Casinobrood is echt ideaal voor luie tostibakkers. De vierkante vorm past lekker makkelijk in je tosti-ijzer. Als je zelf casinobrood gaat maken, zouden we dat tosti-apparaat daarna mooi in de kast laten, want dit is gewoon zo al heerlijk. Lekker luchtig brood met een krokante korst rondom. Door de vorm ideaal om er mooie driehoekige sandwiches mee te maken, dan proef je dat verschil met fabrieksbrood echt wel! Je hebt even werk aan het kneden en vormen, maar dan heb je ook wat. Casinobrood bak je in een speciaal blik met deksel. Geniet er lekker vers uit de oven van en vooruit, als je een paar sneetjes over hebt kan je er natuurlijk altijd tosti’s van maken. Wedden dat die lekkerder zijn dan je ze ooit hebt geproefd? Lees snel verder voor ons casinobrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  4. Zopf recept
    Zopf recept
    10 1.5 uur
    Ken je zopf al? Dit witbrood komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt daar traditioneel gezien vaak in het weekend, en dan in het bijzonder op zondagochtend, gegeten. Dit brood wordt gevlochten, waardoor het er heel erg mooi uitziet. Het is weer eens wat anders dan een standaard wit of bruin brood, want het brooddeeg is verrijkt met roomboter. Na het bakken kun je dit vlechtbrood beleggen met wat je zelf vindt. Zowel hartig als zoet beleg smaakt namelijk erg lekker op dit brood. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit heerlijke brood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons zopf recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  5. Witbrood recept
    Witbrood recept
    20 2 uur
    In elke supermarkt en bij iedere bakker vind je wel witbrood. Wellicht heb je altijd al eens willen weten hoe je zelf zo'n brood kunt maken. In onderstaand recept leggen we stap voor stap uit hoe je dat kunt doen. Het maken van zo'n brood is even een werkje, maar alleen de geur van versgebakken brood in huis is het al waard. Bovendien smaakt vers, zelfgebakken brood natuurlijk het allerlekkerst. Lees snel verder voor ons witbrood recept en ga lekker aan de slag!

    Goed om te weten!

    Wat goed om te weten is dat de rijstijden en baktijden in dit recept slechts indicaties zijn. De rijstijd hangt namelijk af van de temperatuur van het deeg en de omgeving waarin het wordt gerezen. In een warmere omgeving rijst deeg sneller dan in een koudere omgeving. Daarnaast is iedere oven anders, waardoor de baktijd per oven kan verschillen. We raden aan om een digitale (kern)thermometer in het brood te steken. Wanneer een brood een kerntemperatuur van 96 graden heeft, is het brood gaar.

    Het deeg beschermen tegen tocht en uitdroging

    Voor een goed brood is het belangrijk dat je tussen de handelingen door het deeg zoveel mogelijk afdekt tegen tocht. Tocht kan namelijk een uitgedroogd deeghuidje veroorzaken, waardoor het deeg minder goed verwerkt kan worden. Wij hebben in onderstaand recept gebruik gemaakt van bubbeltjesfolie. Bubbeltjesfolie blijft namelijk niet of nauwelijks aan het deeg plakken.
    Bekijk het recept
  6. Bruinbrood recept
    Bruinbrood recept
    20 2 uur
    Bruinbrood of tarwebrood, wat is nou de juiste benaming? Sommige mensen denken zelfs dat het twee verschillende broden zijn, maar niets is minder waar. Voor het nieuwe warenwetbesluit, werd dit brood tarwebrood genoemd. Het brood bestaat namelijk voor 50% uit tarwemeel en 50% uit bloem. Tegenwoordig noemen wij hetzelfde brood bruinbrood en als je het helemaal goed wilt doen, noem je het Bruin Tarwe Busbrood. Afijn, al met al is dit een heerlijk brood dat vers uit eigen oven natuurlijk het allerlekkerst is. Lees dus snel verder voor ons bruinbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  7. Batard brood recept
    Batard brood recept
    10 1.5 uur
    Bak jij graag zelf brood? Maak dan eens met ons recept dit heerlijke batard brood! Dit is een langwerpig brood en wordt ook weleens vloerbrood genoemd. Het brood is van binnen lekker zacht en heeft een krokante korst. Wij maakten het brood onder andere met lijnzaad en zonnebloempitten, maar je kunt ook heel goed andere zaden en pitten gebruiken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit heerlijke brood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons batard brood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  8. Beschuit recept
    Beschuit recept
    18 1.5 uur
    Beschuit is misschien wel 1 van de bekendste ontbijtjes en bestaat al eeuwenlang. Toch wordt deze snack niet vaak thuis gemaakt. Het is namelijk best wel een klusje om het te maken en je hebt er een aantal ingrediënten voor nodig die niet overal verkrijgbaar zijn. Gelukkig vind je op Baktotaal.nl alle benodigdheden voor het maken van deze ‘speciale broodsoort’ (zoals het officieel wordt aangeduid), waardoor het erg leuk is om zelf eens deze snack te maken. Zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Lees snel verder voor ons beschuit recept en ga lekker aan de slag!

    Wat heb je nodig om zelf beschuit te maken?

    Er zijn een aantal ingrediënten onmisbaar voor het maken van dit ‘speciale brood’, maar die je niet in elke supermarkt kunt vinden. Dat zijn beschuitbloem, beschuitgelei en blanke stroop. Daarnaast is het ook handig om een beschuitdop te hebben, want daarin laat je de beschuiten rijzen en bakken. Op Baktotaal.nl hebben wij deze onmisbare ingrediënten gewoon in het assortiment opgenomen. Dankzij ons is het dus mogelijk om lekker thuis jouw eigen beschuiten te bakken!

    Hoe maak je zelf beschuit?

    De oude naam van beschuit is ‘tweebak’. Dat komt doordat deze snack twee keer wordt gebakken: één keer als een plat rond broodje en nog een keer na het doorsnijden. Deze lekkernij bak je op lagere temperaturen dan brood. Daarom kun je na het bakken van brood de restwarmte in de oven gebruiken om beschuiten te bakken. Als je dat doet, benut je de warmte in je oven dus optimaal.
    Bekijk het recept
  9. Surinaamse puntjes recept
    Surinaamse puntjes recept
    10 1.5 uur
    Zelfgemaakte broodjes vinden wij toch wel het allerlekkerst. Voor sommige broden moet je lang in de keuken staan, maar dat is bij deze Surinaamse broodjes gelukkig niet het geval. Je hebt zelfs helemaal niet veel ingrediënten nodig om deze lekkernijen te maken. Na het bakken ruikt het heerlijk in huis en kun je de broodjes beleggen met wat je maar wilt. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze luchtige broodjes kunt maken? Bekijk dan hieronder ons Surinaamse puntjes recept en ga lekker aan de slag!

    Wat zijn Surinaamse puntjes?

    Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Surinaamse puntjes langwerpige broodjes die oorspronkelijk uit Suriname komen. De korst van deze broodjes zit tussen die van een zacht broodje en een pistoletje in. Ze zijn wat boller en luchtiger dan de pistoletjes die wij in Nederland kennen. Het leuke aan deze broodjes is dat je ze zowel koud als warm kunt beleggen. Maak er bijvoorbeeld een broodje gezond van of doe er wat lekkere (zelfgemaakte) eiersalade op. Het is ook heel erg lekker om zoet beleg op deze broodjes te eten, zoals Nutella en jam. Wil je er een lekkere lunch of maaltijd van maken? Doe dan wat Surinaamse stoofvlees, shoarma of massala kip op de puntjes. Dat wordt genieten!
    Bekijk het recept
  10. Turkse gözleme recept
    Turkse gözleme recept
    6 1 uur
    Ben jij gek op gerechten uit de buitenlandse keuken? Maak dan eens met ons recept deze verrukkelijke gözleme. Dit is een traditioneel Turks gerecht dat tijdens het avondeten wordt geserveerd. Het is gemaakt van een dun uitgerold brooddeeg, die je vervolgens insmeert met boter en ei en daarna vult met wat je maar lekker vindt. Wij hebben de broodjes gevuld met een mengsel van spinazie en feta kaas en het eindresultaat is echt heerlijk geworden. Lees snel verder voor ons Turkse gözleme recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  11. Croissants met ijs recept
    Croissants met ijs recept
    7 2 uur
    Veel mensen eten croissants als ontbijt of lunch en dat klinkt natuurlijk best logisch. Wist je al dat je er heel eenvoudig een twist aan kunt geven, zodat je ze gemakkelijk kunt omtoveren tot ware desserts? Wij kwamen namelijk op het spontane idee om croissants te maken die gevuld zijn met ijs en vers fruit. Het resultaat? Verrukkelijke tussendoortjes die je ook prima als nagerecht kunt serveren. Dit wil je proberen! Lees dus snel verder voor ons croissants met ijs recept en ga lekker aan de slag!

    Maak het jezelf zo makkelijk of juist uitdagend mogelijk als dat je zelf wilt

    Het leuke aan dit recept is, dat je het jezelf zo makkelijk en uitdagend mogelijk kunt maken als dat je zelf wilt. Zo kun je de croissants uit de winkel halen, maar ze ook maken van kant-en-klaar croissantdeeg. Hieronder delen wij een recept waarmee je helemaal from scratch croissants kunt maken. Zelfs het ijs dat je voor dit recept nodig hebt, kun je gewoon in de supermarkt halen of zelf maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om ijs met de ijsmachine te maken of lekker makkelijk zonder ijsmachine. Uiteraard bepaal je ook helemaal zelf welke smaak ijs je gebruikt. Wij hebben gekozen voor vanille-, aardbei- en chocolade-ijs.
    Bekijk het recept
  12. Groentebroodjes met chilisaus recept
    Groentebroodjes met chilisaus recept
    4 1 uur
    Met deze zomerse temperatuur hebben we niet zo veel zin om te koken, maar als het ’s avonds wat afkoelt, kan je natuurlijk wel wat lekkers bakken voor de volgende dag. Deze groentebroodjes zitten vol lekkere seizoensgroente zoals courgette en paprika op een laagje van gekruide roomkaas en met blokjes feta. We maakten er een zoet-pittige chilisaus bij als hint naar mini-loempia’s. Je kunt deze zomerse groentebroodjes meteen eten, koud meenemen bij bv een picknick of fietstochtje of heel makkelijk in een paar minuten weer opwarmen (in de airfryer gaat dat helemaal supersnel). Ze zijn heerlijk met wat salade als zomerse maaltijd, maar doen het ook prima bij een glas koud bier of rosé op het terras. Verstopte vitamientjes in een krokant jasje, ideaal voor deze warme dagen!
    Bekijk het recept
  13. Gevulde bolussen recept
    Gevulde bolussen recept
    12 1 uur
    Ken je Zeeuwse bolussen al? Dit zijn zoete broodjes die van zichzelf al heel erg lekker zijn. Het broodje kun je onder andere perfect als ontbijt, lunch en zelfs als tussendoortje opsnoepen. We zagen steeds meer om ons heen gevulde bolussen voorbij komen: zoete broodjes gevuld met een room zoals banketbakkersroom. Dat moesten we natuurlijk zelf ook proberen en we zijn blij verrast. Deze gevulde broodjes zijn eigenlijk meer gebakjes te noemen dan broodjes en echt verrukkelijk. Zeker het proberen waard dus. Hieronder delen wij ons gevulde bolussen recept met je, zodat je ze gewoon zelf thuis kunt maken. Zelfgemaakte zijn ze namelijk het allerlekkerst.
    Bekijk het recept
  14. Glutenvrije broodpudding recept
    Glutenvrije broodpudding recept
    4 2 uur
    Heb je oud glutenvrij brood over? Dan is weggooien natuurlijk zonde! In plaats daarvan kun je ermee deze heerlijke glutenvrije broodpudding maken. Lekker als (stevig) ontbijt, lunch of brunch. Het is trouwens helemaal niet lastig om deze broodpudding te maken en je kunt er natuurlijk ook gewoon je eigen draai aan geven. Lees snel verder voor ons glutenvrije broodpudding recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  15. Johnny cakes recept
    Johnny cakes recept
    10 1 uur
    Ben je op zoek naar een broodrecept dat niet zo standaard is? Maak dan eens deze heerlijke Johnny cakes. Je kunt zo'n Johnny cake zowel als ontbijt, lunch en zelfs als bijgerecht bij het avondeten. Beleg de broodjes met wat je maar wilt en het genieten kan beginnen. Deze broodjes zijn weer eens wat anders dan een standaard boterham of bolletje. Inmiddels vind je allerlei verschillende varianten op de Johnny cake, maar wij hebben ze op de Antilliaanse wijze gemaakt. Lees snel verder voor ons Johnny cakes recept en ga lekker aan de slag!

    Wat zijn Johnny cakes?

    Johnny cakes zijn gefrituurde broodjes die vooral op de Antillen worden gegeten. Je kunt de platte broodjes vullen met wat je maar lekker vindt, toch worden ze op de Antillen vooral gegeten met een plakje kaas en gestoofde bakkeljauw. Voor het maken van deze broodjes heb je slechts een paar simpele ingrediënten nodig die je vast al wel in je voorraadkast hebt liggen, namelijk tarwebloem, bakpoeder en kristalsuiker. Reden genoeg dus om deze broodjes eens zelf te gaan maken!
    Bekijk het recept
  16. Bananenbrood gezond recept
    Bananenbrood gezond recept
    12 1.5 uur
    Tegenwoordig is bananenbrood niet meer weg te denken. Je vindt ze in allerlei verschillende varianten: met chocolade, met noten, met vers fruit enzovoort. Veel mensen houden ervan om met bananenbrood te ontbijten, maar het is natuurlijk ook fijn om de dag gezond te beginnen. Daarom hebben wij dit recept voor een heerlijk bananenbrood gezond. Dit recept laat zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om gezonde lekkernijen te maken. Met dit recept zet je namelijk vrij gemakkelijk een lekker gezond bananenbrood op tafel. Ben je benieuwd geworden naar hoe je dat kunt doen? Lees dan snel verder ons gezonde bananenbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  17. Vlechtbroodjes recept
    Vlechtbroodjes recept
    12 1 uur
    We hebben weer een heel leuk recept voor je, namelijk vlechtbroodjes met tonijn. Uiteraard kun je de vlechtbroodjes vullen met wat je maar wilt, maar wij besloten om ze te vullen met tonijn. Eet de broodjes bijvoorbeeld als heerlijke lunch of als bijgerecht bij een avondmaal. Je kunt de broodjes ook heel goed eten tijdens de iftar, om het vasten te breken tijdens de Ramadan. Met deze vlechtbroodjes kun je dus allerlei verschillende kanten op. Dat maakt het extra leuk om ze zelf eens te maken. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees dan snel verder voor ons vlechtbroodjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  18. Pide recept
    Pide recept
    4 2 uur
    Ken jij pide al? Dit gevulde brood is een heerlijke lekkernij die oorspronkelijk uit Turkije komt. De Turkse pide is te herkennen aan de ovalen vorm, gemaakt van lekker zacht en plat brood. Zo’n broodje is doorgaans royaal gevuld met een kruidige mengsel van gehakt, paprika en eventueel nog andere groenten. Het broodje heeft dus wel wat weg van een Turkse pizza, maar het broodje is wel wat dikker dan een Turkse pizza bodem. Eet het broodje bijvoorbeeld als heerlijke lunch, als avondeten of als bijgerecht bij een warme maaltijd. Het kan allemaal. Lees snel verder voor ons pide recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  19. Bananenbrood met blauwe bessen recept
    Bananenbrood met blauwe bessen recept
    10 1.5 uur
    Bananenbrood, een aantal jaren geleden kenden we het nog niet maar inmiddels zijn er meerdere varianten van te vinden. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is bananenbrood niet echt een brood maar meer een soort cake. Ons leek het lekker om eens bananenbrood met blauwe bessen te maken en we moeten zeggen dat dit behoorlijk goed is gelukt. Lijkt jou dit ook wel wat? Lees dan snel verder voor ons bananenbrood met blauwe bessen recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  20. Ham kaas croissants recept
    Ham kaas croissants recept
    8 1.5 uur
    Croissants, wij zijn er dol op! Uiteraard kun je deze broodjes gewoon bij de bakker om de hoek en zelfs in vrijwel elke supermarkt wel kopen. Wij vinden het echter veel lekker om ze zelf te maken en dan ook allerlei varianten tegelijk. Zo hebben wij ook gewoon zelf heerlijke ham-kaas croissants gemaakt. Wil je weten hoe je dat zelf kunt doen? Check dan ons ham kaas croissants recept hieronder en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  21. Kaas croissants recept
    Kaas croissants recept
    8 1.5 uur
    Vind jij kaas croissants ook zo lekker? Wij wel! Je kunt ze in vrijwel elke supermarkt wel kopen, maar wij vinden het veel lekkerder om ze zelf te maken. Een groot voordeel van het zelf maken van kaas croissants is, dat je zelf kunt bepalen welke kaas je gebruikt. Heb je bijvoorbeeld wat restjes kaas over? Of vind je gewoon een bepaalde kaas onwijs lekker? Gebruik die kaas dan om de lekkerste kaas croissants te maken die je ooit zult proeven. Die croissantjes zijn niet in de winkel te koop, maar bak je gewoon lekker thuis aan de hand van ons kaas croissants recept.
    Bekijk het recept
  22. Chocolade croissant recept
    Chocolade croissant recept
    8 1.5 uur
    Croissants, wij zijn er dol op! Het liefst bakken wij deze broodjes helemaal zelf, want dat is toch wel het allerlekkerst. Van deze chocolade croissants loopt ons het water in de mond. Na het bakken kun je de broodjes eventueel nog garneren en/of beleggen met wat je wilt, maar dat vinden wij eigenlijk onnodig. Wil je weten hoe je gewoon thuis heerlijke chocolade croissants kunt maken? Lees dan snel verder voor ons chocolade croissants recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  23. Zuurdesembrood recept
    Zuurdesembrood recept
    12 3 uur
    Zuurdesembrood is brood waarvoor je even geduld nodig hebt, maar dat geduld is het meer dan waard. Dit brood is namelijk onwijs lekker! Het grote voordeel van dit brood is dat je er geen gist voor nodig hebt. In plaats van gist gebruik je namelijk een zuurdesemstarter. Nadat je het brood hebt gebakken, kun je het brood helemaal naar wens beleggen en lekker serveren als ontbijt of lunch. Lees snel verder voor ons zuurdesembrood recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is zuurdesembrood?

    Bij het bakken van zuurdesembrood wordt geen gist, maar een zuurdesemstarter gebruikt. Dit wordt ook wel een zuurdesemcultuur genoemd en je kunt het zelf maken. De zuurdesemcultuur is een mengsel van volkoren bloem en water dat je een aantal dagen laat fermenteren. Door dit te doen, zullen de van nature aanwezige melkzuurbacteriën in het volkoren bloem gaan gisten. Hierdoor krijg je een natuurlijke gist waarmee je brood kunt bakken.
    Bekijk het recept
  24. Krentenbollen recept
    Krentenbollen recept
    12 1 uur
    Maak jij graag jouw eigen brood als ontbijt of lunch? Dan vind je het vast ook leuk om zelf eens krentenbollen te maken. Met de Brand New Cake Rozijnen/Krentenbollen-mix wordt dat een fluitje van een cent om te doen. Beleg de krentenbollen bijvoorbeeld met een beetje (room)boter en/of een plakje kaas en je hebt een heerlijke maaltijd. Lees snel verder ons krentenbollen recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  25. Plukbrood recept
    Plukbrood recept
    6 1.5 uur
    Ken jij plukbrood al? De naam van dit brood zegt het eigenlijk al: een plukbrood is brood dat je uit elkaar kunt ‘plukken’. Doorgaans is zo’n brood gevuld met kaas, knoflookboter en/of ander lekkers gebakken. Wij vulden het brood met brie, zongedroogde tomaatjes en knoflook. Je kunt eigenlijk allerlei soorten kazen en boter als vulling voor dit brood gebruiken, het is maar net wat je zelf lekker vindt. Loopt het water je ook al in de mond bij het denken aan een warm, vers plukbrood uit de oven? Lees dan snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  26. Borrelbrood recept
    Borrelbrood recept
    6 1.5 uur
    Dit brood is echt om je vingers bij af te likken! Dit borrelbrood zit namelijk vol met lekkere kaas, knoflook en andere lekkernijen die perfect te combineren zijn met een lekkere borrel. Serveer het brood op een verjaardag, jubileum of ander feestje en je zult zeker weten de ster van de avond zijn. Uiteraard kun je dit brood met allerlei soorten kaas vullen, waardoor je echt een brood krijgt die helemaal aan jouw eigen wensen (of die van jouw gasten) voldoet. Lees snel verder voor ons borrelbrood recept en ga lekker aan de slag met bakken!

    Heerlijk brood voor op de borrelplank

    Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, is een borrelbrood een heerlijk brood voor op de borrelplank. Door inkepingen in het brood te maken, krijg je een plukbrood waar iedereen lekker van kan gaan ‘plukken’. Ben je daar niet zo van? Dan kun je het brood ook doormidden snijden, elke helft voorzien van de garnering en het brood zodoende afbakken. Snijd het brood vlak voor het serveren in stukjes, zodat iedereen alsnog tijdens het borrelen eenvoudig van het lekkere borrelbrood kan genieten. Een kind kan de was doen!
    Bekijk het recept
  27. Mastellen recept
    Mastellen recept
    15 1 uur
    Ben jij dol op het bakken van brood en wil je graag eens een keer wat anders maken? Maak dan eens deze heerlijke mastellen! Het is een traditioneel Vlaams broodje, die je voornamelijk alleen in Vlaanderen vindt. Doordat er een beetje kaneel door het deeg heen gaat, hebben de broodjes een heerlijke smaak. Wil jij zelf ook deze verrukkelijke mastellen maken? Lees dan snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag, succes!

    Hoe eet je mastellen?

    Mastellen worden niet net zoals standaard broodjes gegeten. Ze worden namelijk meestal wat platgedrukt voor ze worden genuttigd. Eerst wordt een mastel doorgesneden en aan beide kanten bestreken met boter en bruine suiker. Daarna doe je beide kanten tussen 2 stroken aluminium en ga je er met een strijkijzer overheen.Je krijgt dan een soort platte koek met gekarameliseerde suiker, oftewel een ‘gestreken mastel’. Wanneer je het niet zo fijn idee vindt om er met een strijkijzer overheen te gaan, kun je er ook voor kiezen om de mastellen in een tosti ijzer te doen.
    Bekijk het recept
  28. Pitabroodjes recept
    Pitabroodjes recept
    8 1 uur
    Pitabroodjes zijn die heerlijke platte broodjes die je met van alles en nog wat kunt vullen. In Nederland vullen we deze broodjes vooral met shoarma. Wat groenten en knoflooksaus erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Pitabroodjes kun je in elke Nederlandse supermarkt wel vinden, maar zelfgemaakt zijn ze natuurlijk het allerlekkerst. Daarom delen we vandaag ons pitabroodjes recept met je. Met dit recept voor pitabroodjes maak je zelf heerlijke broodjes. Wanneer je dit recept eenmaal hebt gemaakt, wil je nooit meer de broodjes uit de supermarkt. Lees dus snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  29. Bananenbrood recept
    Bananenbrood recept
    12 1 uur
    Is het een cake? Een brood? Of door de romige topping toch stiekem meer gebak? Het maakt eigenlijk niet zo veel uit hoe je dit baksel noemt, want lekker is het sowieso. Door de noten en de bananen in het beslag kan je jezelf bijna wijsmaken dat een dun plakje nog gezond is ook.

    Gebruik voor het beslag gerust van die bananen die er op de fruitschaal al een beetje treurig bij liggen met bruine plekjes. Die zijn heerlijk zoet en zacht en dus prima te verwerken. Voor de garnering pak je dan een mooie verse banaan, of eventueel van die crispy bananenchips van de notenkraam op de markt. Een plak van dit brood/cake is wel machtig, snijd het dus niet te dik.
    Bekijk het recept
  30. No knead bread recept
    No knead bread recept
    12 1 uur
    Een vers gebakken brood vinden wij toch echt het allerlekkerst. Met dit recept maak je een no knead brood, oftewel een brood waarbij je het deeg niet hoeft te kneden. Dat is toch ideaal? Het is een simpel recept, toch mag het eindresultaat er zeker wezen. Het brood is namelijk ontzettend lekker! Het kost wel even wat tijd om het deeg te laten rijzen, maar in die tijd kun je natuurlijk gewoon andere dingen doen. Na het bakken, kun je het brood beleggen met wat je maar wilt. Een kind de was doen. Lees snel verder voor ons no knead bread recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  31. Bananenbrood met havermout recept
    Bananenbrood met havermout recept
    10 1.5 uur
    Heb jij nog een paar rijpe bananen in huis en twijfel je om ze weg te gooien? Weggooien is zonde, dus maak ermee dit heerlijke bananenbrood met havermout. Door de havermout vult het brood goed en daarom zou je hem ook perfect als ontbijt of lunch kunnen nuttigen. Het brood is ook nog niet eens zo ongezond, maar zelfs vrij verantwoord. Win-win noemen we dat! Wil je weten hoe je zelf dit heerlijke brood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons bananenbrood met havermout recept en ga lekker aan de slag!

    Wat is bananenbrood?

    Bananenbrood is een zoet brood met een bijna cake-achtige structuur. Het brood zit boordevol vitamines en mineralen en geeft een vol en voldaan gevoel. In dit recept maken we brood dat havermout bevat, waardoor je een extra voldaan gevoel krijgt. Daardoor is dit bananenbrood niet alleen een heel erg lekker tussendoortje, maar ook nog eens een verantwoorde snack waardoor je je lang verzadigd kunt voelen. Bovendien is het helemaal niet lastig om dit brood te maken en duurt het ook niet lang voor je het brood op tafel hebt staan. In tegenstelling tot vele andere broden hoef je het deeg van bananenbrood namelijk niet te laten rijzen en dat scheelt een hoop tijd en geduld. Eigenlijk heeft bananenbrood alleen maar voordelen, ga dus snel aan de bak om jouw eigen gebakken bananenbrood op tafel te zetten!
    Bekijk het recept
  32. Knoflookbrood recept
    Knoflookbrood recept
    6 1 uur
    Knoflookbrood (ook wel garlic bread genoemd) is echt onwijs lekker als hapje bij de borrel of gewoon als lekkere snack tijdens een avondje thuis voor de buis. Wij maakten dit heerlijke knoflookbrood met mozzarella, peterselie en natuurlijk knoflook. Het brood is in 1 woord: verrukkelijk! Je moet niets, maar we raden je wel ten zeerste aan om zelf eens dit brood te gaan maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Maak het jezelf zo makkelijk of juist moeilijk mogelijk als dat je zelf wilt

    Wij toverden een zelfgemaakte stokbrood om tot heerlijke knoflookbroden. Wij vinden het namelijk heerlijk om baksels from scratch te maken. Je kunt het jezelf ook heel erg makkelijk maken, door een afbakstokbrood of zelfs een al gebakken stokbrood te kopen. Dan kun je direct doorgaan naar de laatste 6 stappen van dit recept om de kant-en-klare stokbroden om te toveren tot heerlijke knoflookbroden. Het is maar net wat je zelf wilt!
    Bekijk het recept
  33. Bananenbrood muffins recept
    Bananenbrood muffins recept
    14 0.5 uur
    Ben jij op zoek naar een lekker tussendoortje? Maak dan eens deze verrukkelijke bananenbrood muffins. Ze zijn het perfecte tussendoortje en vergeleken met een standaard bananenbrood een stuk makkelijker om uit te delen. Wij hebben er bakvaste chocolade drops doorheen gedaan voor een extra lekkere smaak. Als je wil, zou je deze ook achterwege kunnen laten. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  34. Wentelteefjescake recept
    Wentelteefjescake recept
    12 1 uur
    Wentelteefjes kun je perfect van oud brood maken en worden vaak geserveerd als ontbijt of lunch. We vonden het wel eens tijd worden voor wat nieuws en daarom hebben wij een heerlijke wentelteefjescake gemaakt. Deze cake is een perfect tussendoortje voor bij de koffie of thee, maar uiteraard zou je deze ook gewoon tijdens het ontbijt of de lunch kunnen serveren. Wij vinden hem net uit de oven, wanneer die nog een beetje warm is, het allerlekkerste smaken. Lees snel verder voor ons recept en ga aan de slag!
    Bekijk het recept
  35. Kruidnoten rolls recept
    Kruidnoten rolls recept
    12 1 uur
    Ben jij voor Sinterklaas ook toe aan een nieuw recept? Maak dan eens deze heerlijke kruidnoten rolls die instagrammer @ellouisacooking speciaal voor ons heeft bedacht en gemaakt. Deze kruidnoot broodjes zijn het perfecte tussendoortje bij een kopje koffie of thee, maar je zou ze ook prima tijdens het ontbijt of de lunch kunnen serveren. Wil je zelf ook deze heerlijke pepernoten rolls maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  36. Mexicaanse broodjes recept
    Mexicaanse broodjes recept
    15 1 uur

    Soms heb je in het weekend tijd over en is het vanaf maandag weer hollen geblazen. Zo’n weekend had ik, dus bakte ik deze Mexicaanse broodjes zondagmorgen al op mijn gemak en warmde ik ze maandagavond in de Airfryer in een paar minuutjes weer op. Kop pompoensoep erbij voor de vitaminen en klaar waren we.

    Deze broodjes zijn heerlijk zacht, maar bovenop zit een fijn knapperig laagje van kaas en gemalen tortillachips. De vulling bestaat uit een Mexicaans gekruid mengsel van kipgehakt met groenten, mais en kidneybonen. Een soort luxe variant op een burrito dus, maar veel makkelijker te eten als je een keer een tv-diner wilt of in de laatste zon buiten luncht. Niet zo dol op Mexicaans eten? Deze broodjes kan je heel simpel aanpassen door het kipgehakt anders te kruiden. Vind je 15 broodjes wat veel? Ze laten zich ook prima invriezen.

    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 37-72 van 156

per pagina
Pagina
Flag of Germany