• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Brood recepten

Brood recepten 

Brood, wie is er nou niet dol op? Het is heerlijk als ontbijt, brunch of lunch. Er zijn verschillende soorten broden te vinden en je kunt ze beleggen met wat je maar wilt. Daardoor is er voor iedereen wel een soort brood te vinden die hij lekker vindt. Het is al helemaal leuk als je zelf brood gaat bakken. Vind jij het leuk om zelf brood te maken? Of lijkt het je leuk om daar eens mee te gaan beginnen? Dan zit je op deze pagina helemaal goed. Op deze pagina vind je namelijk een grote verzameling brood recepten. Van tarwe tot aan wit en zelfs bolletjes en zoete broodjes. Het ene recept is uitdagender dan het andere, dus er is echt voor ieder wat wils Laat je inspireren door de recepten op deze pagina en verwarm je oven alvast voor. 

Zelf brood bakken 

Zelf brood bakken is iets wat heel veel thuisbakkers leuk vinden om te doen. Dat is niet zo gek, want vers brood uit de oven laat het hele huis lekker ruiken. Bovendien is vers zelfgebakken brood het lekkerste brood dat er is. Misschien denk je dat het zelf bakken van brood lastig is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vooral niet als je dat doet aan de hand van de brood recepten die op deze pagina staan. Bij elk brood recept staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt en hoeveel je ervan nodig hebt. In elk recept staat ook een duidelijk stappenplan die je kunt volgen. Houd gewoon precies de juiste hoeveelheden aan en volg het overzichtelijke stappenplan gewoon stap voor stap en dan komt het helemaal goed! 

Op Baktotaal.nl vind je recepten voor het maken verschillende soorten brood! 

Smaken verschillen en daarom vind je bij ons recepten voor heel veel verschillende soorten brood. Wil je een brood bakken voor een normale week? Kies dan voor een bruin, wit, tarwe of een volkorenbrood. Wil je een recept maken als avondeten waarbij brood een belangrijk onderdeel is? Kies dan voor plat brood of buitenlands brood, zoals pita. 

Wil je graag brood bakken voor een feestelijk moment of voor het weekend? Maak dan een keuze uit de meest heerlijke recepten voor stokbrood, zoete broodjes of bolletjes. Ook met onze recepten voor een borrelbrood en plukbrood maak je heerlijke broden die je perfect aan jouw gasten kunt serveren.

Ben je aan de lijn of heb je een allergie? Dan vind je op deze pagina ook genoeg brood recepten waarmee je zelf brood kunt bakken dat binnen jouw dieet past. Je vindt er namelijk recepten voor glutenvrij brood en zelfs voor koolhydraatarm brood. 

Welke recepten met brood vind je op Baktotaal.nl? 

Op Baktotaal.nl vind je uiteenlopende recepten met brood. We hebben inmiddels tientallen brood recepten verzameld en vullen onze blog wekelijks aan met nieuwe recepten. Neem dus regelmatig een kijkje op onze blog om te zien welke recepten met brood en andere recepten wij aan onze collectie hebben toegevoegd. Van recepten voor stokbrood tot aan recepten voor speltbrood; op Baktotaal.nl vind je het allemaal! Neem dus snel een kijkje tussen onze recepten en ga nog op korte termijn aan de slag met het maken van een heerlijk brood.  

Brood bakken kan eenvoudig met onze ingrediënten en benodigdheden! 

Als je zelf brood gaat bakken, heb je een aantal benodigdheden en ingrediënten nodig. Het is van het recept afhankelijk wat je precies nodig hebt. Op Baktotaal.nl vind je écht alles om te bakken, dus ook voor het bakken van brood. Zo vind je in ons assortiment verschillende soorten bloem en meel, zaden, noten, rijsmandjes en nog veel meer! Vul je winkelwagentje met alles wat je nodig hebt en plaats vandaag nog jouw bestelling. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 145-156 van 156

per pagina
Pagina
  1. Wentelteefjes recept
    Wentelteefjes recept
    8 0.5 uur

    Wentelteefjes, ik denk dat bijna iedereen ze wel kent! Heb je oud brood over? Dan is het brood niet meer zo lekker om met alleen wat beleg te eten. Toch is het zonde om oud brood weg te gooien, want je kunt er prima wentelteefjes mee maken! Wentelteefjes zijn ontzettend lekker en door ze van oud brood te maken, ga je ook nog eens voedselverspilling tegen. Een win-win situatie noemen we dat! Hieronder laten we zien hoe je zelf de heerlijkste wentelteefjes kunt maken.

    Bekijk het recept
  2. Broodschoteltje recept
    Broodschoteltje recept
    4 1 uur

    In dit artikel laten wij zien hoe je een heerlijk broodschoteltje kunt maken. Dit broodschoteltje kun je bijvoorbeeld heerlijk serveren als bijgerecht bij soep. Dit recept is bedoeld voor ongeveer 4 personen. Wil je weten hoe je dit zelf kunt maken? Lees dan snel verder!

    Bekijk het recept
  3. Broodpudding recept
    Broodpudding recept
    8 2 uur

    Broodpudding is een recept dat afkomstig is uit de Middeleeuwen. Een andere naam voor broodpudding is Bodding. Dit recept wordt veel gegeten in België en Nederland. Omdat het zo lekker is, delen wij vandaag een recept voor jullie waarmee je zelf dit gerecht kunt maken! Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze broodpudding maakt? Lees dan snel verder voor het recept! 

    Bekijk het recept
  4. Bananenbrood met overgebleven paaseitjes recept
    Bananenbrood met overgebleven paaseitjes recept
    8 1.5 uur

    Houd jij na Pasen ook altijd paaseitjes over? Dan is het natuurlijk zonde om ze weg te gooien. En dat is trouwens ook helemaal niet nodig, want je kunt er nog allerlei lekkere dingen mee maken. Maak er bijvoorbeeld deze heerlijke bananenbrood mee. Dit brood lijkt wat meer op cake dan brood, wat in combinatie met de chocolade eitjes echt super lekker is. Lees dus snel verder voor het recept!

    Bekijk het recept
  5. Bananenbrood met walnoten recept
    Bananenbrood met walnoten recept
    10 1.5 uur

    Een paar verloren bananen op de fruitschaal en een halfvol zakje noten in de keukenla. Dat vraagt om het bakken van een bananenbrood. De zoetheid in dit brood komt puur van de bananen en een eetlepel honing, er wordt geen witte suiker toegevoegd. Kleine toevoegingen als vanille-aroma en appelciderazijn geven extra smaak. Wil je dit brood liever zonder noten bakken? Vervang dan de gewone bloem door speltbloem en leg voor je het brood gaat afbakken twee extra bananen in plakjes gesneden op de bovenkant als garnering. Wat je ook kiest, bananenbrood blijft na het bakken wel een paar dagen lekker smeuïg.

    Bekijk het recept
  6. Broodkransjes voor de Paasbrunch recept
    Broodkransjes voor de Paasbrunch recept
    10 0.5 uur

    In mei legt elke vogel een ei, maar wat zijn ze nu al druk! ’s Ochtends om 5 uur word ik gewekt door het gekwetter en getjilp, daar kan geen ringtone van de wekker tegenop. Omdat Pasen voor de deur staat en het lente is, maak ik deze week hartige nestjes van brood. In het deeg zit bieslook en de broodkransjes worden bestrooid met grof zout voor een kruidige smaak. Combineer ze voor een zondags ontbijtje of de Paasbrunch met roomkaas met wat fijn-geknipte bieslook en plakjes gerookte zalm of beenham. Wil je ze nu alvast bakken? Dan kan dat gerust, want ze kunnen ook prima worden ingevroren. Je hoeft ze dan met Pasen alleen even in de warme oven op te piepen. Nog geen mei, toch al een ei!

    Bekijk het recept
  7. Recept vlechtbrood met pesto
    Recept vlechtbrood met pesto
    10 1 uur

    Dit vlechtbrood met pesto ziet er toch heerlijk uit? Het brood is makkelijk om te maken, maar het rijzen van het deeg vergt wel wat tijd. Op deze foto is het vlechtbrood met pesto geserveerd op een borrelplankje met allerlei lekkers eromheen. Dat past toch super goed bij de feestdagen? Wij hebben alvast een voorproefje gedaan en het brood smaakte heerlijk! Ben jij benieuwd geworden naar hoe je dit vlechtbrood met pesto kunt maken? Lees dan snel verder voor ons vlechtbrood recept en ga lekker aan de slag. 

    Bekijk het recept
  8. Pretzels recept
    Pretzels recept
    10 1 uur

    Je hebt vast al wel eens van pretzels gehoord. Dit is een heerlijke zoute lekkernij dat van oorsprong uit Europa komt. Een pretzel is in allerlei verschillende soorten en maten te vinden, maar smaakt hoe dan ook mega goed! Het is ontzettend leuk (en lekker!) om zelf deze overheerlijke broodjes te maken. Gelukkig hebben wij hiervoor het perfecte recept, die wij hieronder met je delen. Lees dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de bak.

    Veel bakplezier!

    Bekijk het recept
  9. Hartige paaskrans met maïs en kruidenroomkaas recept
    Hartige paaskrans met maïs en kruidenroomkaas recept
    4 1 uur

    Met deze hartige paaskrans gooi je geheid hoge ogen mee met Pasen! Deze broodkrans is gemaakt met een mais-broodmix en er zit ook mais in de vulling. Dat geeft een mooie gele kleur, die perfect bij het voorjaar past. De vulling bevat verder kruidenroomkaas voor een lekker smaakaccent. Je kunt hier naar eigen smaak mee variëren met bijvoorbeeld pesto of tapenade als je dat lekkerder lijkt. De krans is hoe dan ook heel leuk om bij de Paasbrunch te serveren, maar ook lekker bij een kop soep, op de borrelplank of in de picknickmand. Je kunt hem rustig een dag van tevoren maken en vlak voor het eten nog even opwarmen in de oven. Wij decoreerden de krans heel simpel met een paaskuikentje en verse peterselie, maar je kunt er natuurlijk ook beschilderde eieren in leggen of een schaaltje met extra kruidenroomkaas of zalm. Fijne Paasdagen!

    Bekijk het recept
  10. Suikerbroodpudding recept
    Suikerbroodpudding recept
    10 0.5 uur

    Heb je na een heerlijke brunch nog wat suikerbrood over? Maak er dan een heerlijke suikerbroodpudding van! Deze broodpudding doet ons wel een beetje denken aan wentelteefjes, maar dan nog veel lekkerder! Daarnaast is het ook niet eens zo lastig om deze lekkernij te maken. Lees dus snel verder voor ons suikerbroodpudding recept en ga lekker aan de slag.

    Zelf suikerbrood maken of niet?

    Voor het maken van deze broodpudding, heb je 1 Fries suikerbrood nodig. Die kun je natuurlijk gewoon in de winkel halen, maar je kunt hem ook zelf bakken. Ook hierin heb je weer verschillende keuzes. Je kunt het brood namelijk helemaal from scratch zelf maken, maar hiervoor ook de Brand New Cake Suikerbrood-mix gebruiken. Dankzij deze broodmix zet je binnen een handomdraai een vers, zelfgebakken suikerbrood op tafel. En een zelfgebakken brood is natuurlijk het allerlekkerst.

    Bekijk het recept
  11. Kardemombroodjes recept
    Kardemombroodjes recept
    4 0.5 uur

    Ben je nog op zoek naar een recept om lekkere broodjes te bakken? Bak dan eens deze heerlijke kardemombroodjes. Kardemombrood is een cake-achtig brood dat lekker zoet is. Deze broodjes kun je dan ook heel goed serveren tijdens een lekkere brunch, lunch en zelfs een high tea. Lees dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  12. Glutenvrij suikerbrood recept
    Glutenvrij suikerbrood recept
    10 0.5 uur

    Met dit recept maak je dit heerlijke glutenvrij suikerbrood die Instagrammer @lislovescooking speciaal voor ons heeft gemaakt. Naast dat die glutenvrij is, kun je hem ook nog eens lactosevrij maken. Uiteraard zitten er suikerparels in het brood, maar ze heeft ook nog heerlijke rozijnen eraan toegevoegd. Wil je weten hoe je zelf dit glutenvrije suikerbrood met rozijnen kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan bak! 

    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 145-156 van 156

per pagina
Pagina
Flag of Germany