Soms heb je geen zin in al te zoete taart of cake. Dan is dit luchtige brood tjokvol bosbessen een prima idee. Het lijkt qua structuur een beetje op briochedeeg en als je het doorsnijdt glimmen de mooie paarse bessen je tegemoet. De werkwijze heeft wel wat van die van cinnamon rolls (een gevulde rol in plakjes snijden en dan de plakjes op hun kant leggen en tegen elkaar aan laten bakken in een vorm). De spiraal is bij de bosbessen niet echt te zien, maar dat mag de pret niet drukken, het rijk gevulde brood smaakt er niet minder om. Een beetje poedersuiker is er wel heel lekker op, maar natuurlijk geen must (als je de illusie van gezond snaaien in leven wilt houden, laat je het gewoon weg :-)
De benodigdheden uit onze webshop:
- 450 gram bloem;
- 100 gram + 2 eetlepels suiker;
- 14 gram droge gist;
- 1 theelepel zout;
- 3 theelepels vanille extract;
- 2 theelepel kaneel;
- Eventueel poedersuiker om te bestrooien;
- Taartvorm vierkant 25x25 cm;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 100 milliliter +3 eetlepels melk;
- 100 milliliter lauwwarm water;
- 2 eieren;
- 85 gram roomboter, op kamertemperatuur;
- 400 gram bosbessen.