• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bosbessenbrood recept

Soms heb je geen zin in al te zoete taart of cake. Dan is dit luchtige brood tjokvol bosbessen een prima idee. Het lijkt qua structuur een beetje op briochedeeg en als je het doorsnijdt glimmen de mooie paarse bessen je tegemoet. De werkwijze heeft wel wat van die van cinnamon rolls (een gevulde rol in plakjes snijden en dan de plakjes op hun kant leggen en tegen elkaar aan laten bakken in een vorm). De spiraal is bij de bosbessen niet echt te zien, maar dat mag de pret niet drukken, het rijk gevulde brood smaakt er niet minder om. Een beetje poedersuiker is er wel heel lekker op, maar natuurlijk geen must (als je de illusie van gezond snaaien in leven wilt houden, laat je het gewoon weg :-) 

± 1 uur bereidingstijd ± 2.5 uur wachttijd 10 personen

Soms heb je geen zin in al te zoete taart of cake. Dan is dit luchtige brood tjokvol bosbessen een prima idee. Het lijkt qua structuur een beetje op briochedeeg en als je het doorsnijdt glimmen de mooie paarse bessen je tegemoet. De werkwijze heeft wel wat van die van cinnamon rolls (een gevulde rol in plakjes snijden en dan de plakjes op hun kant leggen en tegen elkaar aan laten bakken in een vorm). De spiraal is bij de bosbessen niet echt te zien, maar dat mag de pret niet drukken, het rijk gevulde brood smaakt er niet minder om. Een beetje poedersuiker is er wel heel lekker op, maar natuurlijk geen must (als je de illusie van gezond snaaien in leven wilt houden, laat je het gewoon weg :-) 

De benodigdheden uit onze webshop:

  • 450 gram bloem;
  • 100 gram + 2 eetlepels suiker;
  • 14 gram droge gist;
  • 1 theelepel zout;
  • 3 theelepels vanille extract;
  • 2 theelepel kaneel;
  • Eventueel poedersuiker om te bestrooien;
  • Taartvorm vierkant 25x25 cm;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 100 milliliter +3 eetlepels melk;
  • 100 milliliter lauwwarm water;
  • 2 eieren;
  • 85 gram roomboter, op kamertemperatuur;
  • 400 gram bosbessen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Poedersuiker Biologisch 125g
€ 3,39
+
Kitchen Craft Taartpan Vierkant losse bodem 25x25x8cm
€ 27,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Doe 100 milliliter melk, 100 milliliter water en gist in een kom en laat de gist oplossen.
  2. Meng de bloem, 100 gram suiker en theelepel zout door elkaar heen.
  3. Meng het gistmengsel door het bloemmengsel heen. 
  4. Mix de 70 gram boter en de eieren erdoorheen totdat je een glad beslag hebt.
  5. Roer ook nog 1 theelepel kaneel en 2 theelepels vanille extract door het mengsel heen.
  6. Bestuif het werkblad met bloem.
  7. Stort het deeg op het werkblad en vorm het tot een soepele bal.
  8. Leg het deeg in een kom met wat bloem eroverheen.
  9. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het in een warme ruimte circa 1,5 uur rijzen. 

Het maken van de bosbessenvulling:

  1. Doe de bosbessen in een pannetje met 2 eetlepels suiker, 1 theelepel vanille extract en 1 theelepel kaneel.
  2. Verwarm dit voor 5 minuten.
  3. Bekleed de taartvorm met bakpapier.

Het maken van het bosbessenbrood:

  1. Bestuif het werkblad met bloem. 
  2. Rol het deeg uit tot een rechthoek.
  3. Verdeel het bosbessen mengsel over het deeg heen en rol het deeg op.
  4. Snijd de rol in 9 stukken en leg deze in de bakvorm.
  5. Dek de vorm af en laat het nog 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  7. Verwarm 3 eetlepels melk met 15 gram roomboter, totdat de boter is gesmolten.
  8. Bestrijk het deeg met een laagje melk of boter.
  9. Bak het brood in 35 minuten goudbruin en gaar.
  10. Bestrooi het brood eventueel met wat poedersuiker. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw bosbessenbrood met ons! 

Heb jij met dit recept een bosbessenbrood gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het brood is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany