• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Apfelstrudel met rum recept

Apfelstrudel (met rum) is oorspronkelijk een recept uit Oostenrijk. Dit recept was vroeger eigenlijk voor de arme mensen bedoeld, maar is inmiddels een culinair gerechtje geworden. In dit artikel laten wij zien hoe je zelf een heerlijke apfelstrudel met rum kunt maken. Ben je benieuwd naar hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder!

± 1 uur bereidingstijd 4 personen

Apfelstrudel (met rum) is oorspronkelijk een recept uit Oostenrijk. Dit recept was vroeger eigenlijk voor de arme mensen bedoeld, maar is inmiddels een culinair gerechtje geworden. In dit artikel laten wij zien hoe je zelf een heerlijke apfelstrudel met rum kunt maken. Ben je benieuwd naar hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 60 gram suiker;
  • Een halve theelepel kaneel;
  • 60 gram krenten;
  • 60 gram rozijnen;
  • 1 afgestreken eetlepel maïzena;
  • 40 gram fijn gehakte hazelnoten;
  • Poedersuiker;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 3 grote appels (Jonagold);
  • Een half borrelglaasje rum;
  • 2 eetlepels abrikozenjam;
  • 1 vel filodeeg van 40x50 centimeter;
  • Grof paneermeel;
  • 75 gram gesmolten roomboter. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Molen de Hoop Krenten 500gr
€ 5,09
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Rozijnen 350g
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Hazelnoten Stukjes Geroosterd 250g
Normale prijs € 6,59 Speciale prijs € 5,60
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem.
  3. Schep het mengsel goed om en laat het al roerend 10 minuten smoren.
  4. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  6. Leg het deegvel op een licht bebloemde theedoek.
  7. Smeer het deegvel in met wat boter, zorg er wel voor dat er boter overblijft.
  8. Bestrooi het deegvel licht met paneermeel.
  9. Leg de appelsmort op een rand van de lange kant.
  10. Rol voorzichtig een rol van het deeg, tot er ongeveer 5 laagjes te zien zijn.
  11. Snijd de rol in tweeën en leg de 2 stukken op een bakplaat met bakpapier.
  12. Bak de stukken in 10 minuten goudgeel in de voorverwarmde oven.
  13. Haal de apfelstrudel uit de oven wanneer die klaar is en smeer de bovenkant in met de resterende gesmolten boter.
  14. Strooi voor het lekkerste resultaat wat poedersuiker over de Apfelstrudel.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Apfelstrudel maak je nog lekkerder, ja het kan echt, met een bolletje vanille- of roomijs met vanillesaus. Eet smakelijk, dat wordt genieten!

Deel jouw Apfelstrudel met rum met ons!

Heb jij ook dit recept voor Apfelstrudel met rum uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Apfelstrudel met rum niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!


Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany