Apfelstrudel (met rum) is oorspronkelijk een recept uit Oostenrijk. Dit recept was vroeger eigenlijk voor de arme mensen bedoeld, maar is inmiddels een culinair gerechtje geworden. In dit artikel laten wij zien hoe je zelf een heerlijke apfelstrudel met rum kunt maken. Ben je benieuwd naar hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 60 gram suiker;
- Een halve theelepel kaneel;
- 60 gram krenten;
- 60 gram rozijnen;
- 1 afgestreken eetlepel maïzena;
- 40 gram fijn gehakte hazelnoten;
- Poedersuiker;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 3 grote appels (Jonagold);
- Een half borrelglaasje rum;
- 2 eetlepels abrikozenjam;
- 1 vel filodeeg van 40x50 centimeter;
- Grof paneermeel;
- 75 gram gesmolten roomboter.