• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Savoie sneeuwvlok-cakejes recept

Wij zijn verliefd op de vormen van Nordic Ware. Moeilijk kiezen, normaal gesproken, maar toen we hadden besloten dat we kleine luchtige kerstcakejes wilden bakken was de keus snel gemaakt: sneeuwvlokken moesten het worden. Savoie-gebak is ooit bedacht door een
graaf van de streek Savoie die indruk wilde maken op hoog bezoek met een taart die zo licht was als een veertje. Door de eigelen en de eiwitten heel lang te kloppen wordt dit biscuitgebak lekker luchtig. Er zit geen vet in, dus ideaal bij de thee of koffie tijdens de feestdagen. Ook al verwacht je geen hoog bezoek, indruk maak je hier zeker mee door de heerlijke smaak en het mooie uiterlijk.
± 1 uur bereidingstijd 6 personen
Wij zijn verliefd op de vormen van Nordic Ware. Moeilijk kiezen, normaal gesproken, maar toen we hadden besloten dat we kleine luchtige kerstcakejes wilden bakken was de keus snel gemaakt: sneeuwvlokken moesten het worden. Savoie-gebak is ooit bedacht door een
graaf van de streek Savoie die indruk wilde maken op hoog bezoek met een taart die zo licht was als een veertje. Door de eigelen en de eiwitten heel lang te kloppen wordt dit biscuitgebak lekker luchtig. Er zit geen vet in, dus ideaal bij de thee of koffie tijdens de feestdagen. Ook al verwacht je geen hoog bezoek, indruk maak je hier zeker mee door de heerlijke smaak en het mooie uiterlijk.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 175 gram suiker;
  • 200 gram bloem;
  • 1 eetlepel Rozenwater;
  • 25 gram amandelschaafsel;
  • Snufje zout;
  • 100 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • Glanspoeder;
  • Suikerparels Metallic;
  • Nordic Ware Sneeuwvlok Mini Bakvorm.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren (maat M);
  • 1 limoen;
  • 1 tot 2 eetlepels water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Rozenwater 60ml
€ 6,99
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Amandelschaafsel 100g
€ 2,99
+
BrandNewCake Suikerparels Metallic Zilver 8mm 80gr.
€ 4,49
+
Mill & Mortar Glanspoeder Goud 10gr
€ 6,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+

Recept

Het maken van de cakejes:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Splits de eieren.
  3. Meng de eidooiers met de suiker en meng dit met een garde door elkaar heen.
  4. Voeg het rozenwater, zout en de rasp en sap van de limoen toe.
  5. Klop de eiwitten goed stijf.
  6. Spatel het dooiermengsel er rustig doorheen.
    Tip! Probeer zoveel mogelijk lucht te behouden.
  7. Zeef de bloem erboven en spatel dit door het geheel.
  8. Vet de bakvorm in met boter en een beetje bloem.
  9. Verdeel het beslag over de vorm.
  10. Strooi op elke vorm wat amandelschaafsel.
  11. Bak de cakejes in 25 tot 30 minuten gaar.
  12. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm.
  13. Haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.

Het maken van het glazuur:

  1. Doe de poedersuiker samen met het water in een kom.
  2. Roer dit goed door elkaar heen.
  3. Doop elk cakeje met de bovenkant in het glazuur.
  4. Laat het iets uitlekken.
  5. Bestrooi de bovenkant met glanspoeder en pareltjes naar wens.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Savoie sneeuwvlok-cakejes met ons!

Heb jij zelf met dit recept sneeuwvlok cakejes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany