Wij zijn verliefd op de vormen van Nordic Ware. Moeilijk kiezen, normaal gesproken, maar toen we hadden besloten dat we kleine luchtige kerstcakejes wilden bakken was de keus snel gemaakt: sneeuwvlokken moesten het worden. Savoie-gebak is ooit bedacht door een
graaf van de streek Savoie die indruk wilde maken op hoog bezoek met een taart die zo licht was als een veertje. Door de eigelen en de eiwitten heel lang te kloppen wordt dit biscuitgebak lekker luchtig. Er zit geen vet in, dus ideaal bij de thee of koffie tijdens de feestdagen. Ook al verwacht je geen hoog bezoek, indruk maak je hier zeker mee door de heerlijke smaak en het mooie uiterlijk.
graaf van de streek Savoie die indruk wilde maken op hoog bezoek met een taart die zo licht was als een veertje. Door de eigelen en de eiwitten heel lang te kloppen wordt dit biscuitgebak lekker luchtig. Er zit geen vet in, dus ideaal bij de thee of koffie tijdens de feestdagen. Ook al verwacht je geen hoog bezoek, indruk maak je hier zeker mee door de heerlijke smaak en het mooie uiterlijk.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 175 gram suiker;
- 200 gram bloem;
- 1 eetlepel Rozenwater;
- 25 gram amandelschaafsel;
- Snufje zout;
- 100 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
- Glanspoeder;
- Suikerparels Metallic;
- Nordic Ware Sneeuwvlok Mini Bakvorm.
Overige benodigdheden:
- 4 eieren (maat M);
- 1 limoen;
- 1 tot 2 eetlepels water.