Heb jij al eens eerder van een Bramen Macarontaart gehoord? Ik denk het niet, want ik heb het recept zelf bedacht. In dit artikel leg ik uit hoe ik er zo opkwam en vertel ik je ook nog eens hoe je zelf deze heerlijke, frisse taart kunt maken. Lees dus snel verder!
Hoe kwam ik op het idee van een Bramen Macarontaart?
Ik kreeg van Baktotaal een macaron-mat en een macaron-mix. Zo'n mix is super makkelijk, want macaron-beslag loopt op een gewone bakplaat gauw uit en met zo'n mat krijg je keurige rondjes. Er was alleen 1 probleem: ik houd niet zo van macarons. Ze zijn een beetje te zoet als je het mij vraagt en dan die zware botercrème ertussen ... Iets fris erbij dus, bramen! Dat friszure en die chique kleur van de bramen in een romig-fris taartje zou de perfecte ‘koektrommel’ zijn voor de zoete crunch van de macarons. Het bleek ook een match made in heaven te zijn. Deze taart is wel even wat meer werk dan als je alleen de macarons zou maken, maar dat kan met die mat altijd nog. En dankzij de bakmixen was het al met al toch nog prima te doen!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram taartenmix voor kapsel Molen De Hoop (pak 500 gram);
- 200 gram macaronmix (Dawn, zak 1 kilo);
- Paarse kleurstof poeder (ik gebruikte 2 theelepels Rainbow Dust Burgundy van The plain & simple range);
- 250 milliliter slagroom;
- 100 gram basterdsuiker;
- 7 blaadjes gelatine;
- Poedersuiker;
- Bakspray;
- Acetaatfolie Brand New Cake 8 cm hoog;
- Kleine springvorm 18 cm Kitchen Craft;
- Taartzaag (ik gebruikte die van PME - 30cm);
- Macaronmat Silikomart;
- Spuitzak.
- 4 eieren;
- 65 milliliter water;
- 375 gram bramen;
- 250 milliliter mascarpone;
- 2 eetlepels (bramen)jam;
- 2 eetlepels bramen- of bessenlikeur (liever geen drank? Dan kan bessensap ook);
- Munt.