• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Koolhydraatarme Sinaasappelcake recept

Januari. De maand van goede voornemens. Even de rem op alle tussendoortjes, de alcohol, op ‘tuurlijk we nemen er nog één’. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je jezelf helemaal niks meer mag gunnen of je hele bakhobby aan de kant moet zetten. Deze koolhydraatarme sinaasappelcake bevat kokosolie in plaats van dierlijk vet en geen bakken met suiker. Met die sinaasappels erdoor en erop lijkt ‘ie zelfs wel gezond… Eerlijk is eerlijk: een stengel selderij of een wortel zijn vast veel beter voor de lijn, maar van een dun plakje van deze cake word je waarschijnlijk vrolijker. En wat is er nou belangrijker? No stress januari, het lijkt ons een goed begin van het jaar.

± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen

Januari. De maand van goede voornemens. Even de rem op alle tussendoortjes, de alcohol, op ‘tuurlijk we nemen er nog één’. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je jezelf helemaal niks meer mag gunnen of je hele bakhobby aan de kant moet zetten. Deze koolhydraatarme sinaasappelcake bevat kokosolie in plaats van dierlijk vet en geen bakken met suiker. Met die sinaasappels erdoor en erop lijkt ‘ie zelfs wel gezond… Eerlijk is eerlijk: een stengel selderij of een wortel zijn vast veel beter voor de lijn, maar van een dun plakje van deze cake word je waarschijnlijk vrolijker. En wat is er nou belangrijker? No stress januari, het lijkt ons een goed begin van het jaar.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram kokosolie;
  • 75 gram biologische kokosbloesemsuiker;
  • ½ theelepel kaneel;
  • Snufje zout;
  • 235 gram amandelmeel;
  • 50 gram amandelschaafsel;
  • Cakeblik van 30 centimeter lang;
  • Bakspray;
  • Spatel;
  • Beslagkom. 

Overige benodigdheden:

  • 3 biologische sinaasappels;
  • 5 eieren.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kokosolie Geurloos Biologisch 250 ml
€ 4,89
+
Kokosbloesemsuiker Biologisch 200 gram
€ 6,79
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Amandelmeel 1 kg
€ 15,99
+
Patisse Cakevorm 30cm
€ 7,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Pannenlikker Hendi kunststof 25cm
€ 5,69
+
Beslagkom Rood kunststof 2,5L (Ø23cm)
€ 6,29
+
Amandelschaafsel 100g
Normale prijs € 2,99 Speciale prijs € 2,54
+

Recept

  1. Rasp de sinaasappels, bewaar de rasp voor later.
  2. Snijd de schil van de sinaasappels.
  3. Snijd de partjes uit de sinaasappel.
    Tip! Probeer zoveel mogelijk wit weg te snijden zodat je mooie partjes hebt met alleen het vruchtvlees. Vang het vocht op in een kommetje.
  4. Mix de kokosolie met de helft van de suiker en voeg de kaneel en zout toe.
  5. Blijf mixen tot het een luchtig geheel is.
  6. Scheid de eieren in dooiers en eiwitten.
  7. Voeg de eidooiers een voor een toe aan het olie/suiker mengsel.
  8. Voeg de sinaasappelsap, rasp en amandelmeel toe.
  9. Mix in een andere kom de eiwitten tot ze wit en schuimig zijn. Voeg dan geleidelijk de resterende suiker toe totdat je stijve pieken hebt.
  10. Verwarm de oven op 175 graden.
  11. Voeg een klein deel van de eiwitten toe aan het eidooiermengsel (familie maken). Daarna de rest van de eiwitten er bij. Niet te lang mengen, behoud zoveel mogelijk de luchtigheid in het beslag.
  12. Voeg de helft van de sinaasappelpartjes en de helft van het amandelschaafsel toe aan het beslag.
  13. Verdeel het beslag in een ingevette cakevorm.
  14. Verdeel dan in het midden de overige partjes sinaasappel en het amandelschaafsel.
  15. Bak de cake in de voorverwarmde in ongeveer 50 minuten.
  16. Laat de cake een kwartier in de vorm afkoelen en vervolgens op een rekje.                                                                                                                 TIP! Eventueel kun je na het bakken de cake met wat extra sinaasappelpartjes en amandelschaafsel decoreren.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Koolhydraatarme sinaasappelcake!

Heb jij ook aan de hand van dit recept zelf koolhydraatarme sinaasappelcake gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe deze zijn geworden. Dit kun je laten zien door een foto van jouw sinaasappelcake te maken en deze te delen in jouw Instagram story's. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen in onze eigen story's!

Flag of Germany