• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Dubbele amandelkoekjes recept

Kleine waarschuwing: als je eenmaal aan deze dubbele amandelkoekjes begint, is het heel moeilijk stoppen. De lekker intensieve amandelsmaak, de crunch van de amandeltjes bovenop, de zachte binnenkant, echt een toprecept dit. Ze smaken heerlijk bij een kopje thee of koffie of bij warme chocolademelk. Of je stopt ze in een mooi doosje en geeft ze weg, succes verzekerd. Door er twee op elkaar te ‘plakken’ als ze nog zacht zijn en dan nog een paar minuutjes samen te bakken, blijven ze heerlijk smeuïg van binnen. Ook na een paar dagen in een afgesloten trommeltje. Wedden dat je dat bewaren niet lukt? 

± 0.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 20 personen

Kleine waarschuwing: als je eenmaal aan deze dubbele amandelkoekjes begint, is het heel moeilijk stoppen. De lekker intensieve amandelsmaak, de crunch van de amandeltjes bovenop, de zachte binnenkant, echt een toprecept dit. Ze smaken heerlijk bij een kopje thee of koffie of bij warme chocolademelk. Of je stopt ze in een mooi doosje en geeft ze weg, succes verzekerd. Door er twee op elkaar te ‘plakken’ als ze nog zacht zijn en dan nog een paar minuutjes samen te bakken, blijven ze heerlijk smeuïg van binnen. Ook na een paar dagen in een afgesloten trommeltje. Wedden dat je dat bewaren niet lukt? 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 225 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder; 
  • 250 gram amandelpoeder; 
  • 2 theelepels amandelextract (Nielsen Massey, 60 ml); 
  • 100 gram amandelschaafsel; 
  • Bakpapier; 
  • Spuitzak; 
  • Bakplaat. 

Overige benodigdheden:

  • 1 sinaasappel; 
  • 6 eiwitten. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,49
+
Amandel extract 60ml
€ 6,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40
+
Amandelmeel Biologisch 400 gram
€ 9,29
+
Amandelschaafsel 100g
€ 2,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

  1. Meng 150 gram suikerbakkerspoeder en de amandelpoeder goed door elkaar heen.
  2. Klop in een keukenmachine de eiwitten stijf.
  3. Voeg geleidelijk aan 75 gram suikerbakkerspoeder aan de eiwitten toe.
  4. Blijf mixen, totdat je stevig schuim hebt.
  5. Spatel dan het mengsel van poedersuiker en amandelpoeder erdoorheen.
  6. Voeg de rasp van de hele sinaasappel toe en het sap van een halve sinaasappel.
  7. Voeg de amandelextract toe.
  8. Spatel alles goed, maar rustig door elkaar heen.
  9. Zet de kom met het beslag een uur in de koelkast.
  10. Leg op grote schalen bakpapier.
  11. Doe het beslag in een spuitzak.
  12. Spuit 40 rondjes op het bakpapier.
    Tip! Houd tussen de rondjes 2 centimeter afstand.
  13. Strooi op elk rondje wat amandelschaafsel.
  14. Zet de schalen een uur in de koelkast.
  15. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  16. Leg vellen bakpapier met de rondjes op de bakplaat.
  17. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten lichtbruin.
  18. Haal de koekjes voorzichtig van het bakpapier.
    Let op! De koekjes zijn nog wat zacht.
  19. Druk voorzichtig 2 koekjes tegen elkaar aan.
  20. Leg de 20 dubbele koekjes weer op de met bakpapier beklede bakplaat.
  21. Bak de koekjes nog even 2 minuten in de oven.
  22. Laat ze daarna een beetje afkoelen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw dubbele amandelkoekjes met ons!

Ga jij met ons recept zelf dubbele amandelkoekjes bakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany