• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Eclairs recept

Heb je ook zin om wat lekkers te bakken, maar wil je eens wat anders maken dan taart of cake? Maak dan eens eclairs! Dit Franse lekkernij lijkt wel een beetje op de slagroomsoes die je vast al wel kent, maar is net iets specialer. Perfect voor bij de koffie of thee op een verjaardag of gewoon als tussendoortje. In dit artikel laten we zien hoe je zelf eclairs kunt maken.

Wat zijn eclairs?

Een eclair is een typisch Frans gebak, maar ook in Nederland zien we de lekkernij steeds vaker. Eclairs zijn langwerpige soezen die gevuld zijn met banketbakkersroom, slagroom of een andere lekkere crème. De bovenkant van de eclair heeft doorgaans een laagje van glazuur of chocolade, wat de langwerpige soes extra lekker maakt. Reden genoeg dus om zelf eens eclairs te maken!

± 3 uur bereidingstijd 8 personen

Heb je ook zin om wat lekkers te bakken, maar wil je eens wat anders maken dan taart of cake? Maak dan eens eclairs! Dit Franse lekkernij lijkt wel een beetje op de slagroomsoes die je vast al wel kent, maar is net iets specialer. Perfect voor bij de koffie of thee op een verjaardag of gewoon als tussendoortje. In dit artikel laten we zien hoe je zelf eclairs kunt maken.

Wat zijn eclairs?

Een eclair is een typisch Frans gebak, maar ook in Nederland zien we de lekkernij steeds vaker. Eclairs zijn langwerpige soezen die gevuld zijn met banketbakkersroom, slagroom of een andere lekkere crème. De bovenkant van de eclair heeft doorgaans een laagje van glazuur of chocolade, wat de langwerpige soes extra lekker maakt. Reden genoeg dus om zelf eens eclairs te maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram gezeefde patentbloem;
  • Snufje keukenzout;
  • 200 gram BrandNewCake Banketbakkersroom-mix;
  • 400 gram Callebaut Chocolade Callets puur.

    Overige benodigdheden:

  • 100 milliliter melk;
  • 600 milliliter water;
  • 4 eieren, maat M;
  • 100 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Banketbakkersroom-mix 400g
€ 4,79
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+

Recept

  1. Doe de boter, melk en 100 ml water in een pan.
  2. Breng het geheel aan de kook.
  3. Meng daarna de gezeefde bloem en het zout erdoorheen met een garde totdat je een egaal deeg krijgt.
    Tip! Omdat het een kookdeeg is, moet je net zolang roeren totdat de bloem gaar is.
    Tip! Als je een droge bal hebt is het goed.
  4. Haal de pan van het vuur af en spatel de eieren er 1 voor 1 doorheen.
    Tip! Ga snel te werk, want de eieren mogen niet gaar worden.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Doe het beslag in een spuitzak en knip een punt van de zak af.
  8. Spuit nu met het deeg de eclairs op de met bakpapier beklede bakplaat.
    Tip! De juiste afmeting van een eclair is 2 cm breed en 10 cm lang.
  9. Bak de eclairs in ongeveer 20 minuten gaar.
    Tip! Doe de ovendeur tussendoor niet open, want dan zakken de gebakjes in.
  10. Haal de gebakjes uit de oven en prik er aan de onderkant in met een prikker.
  11. Zet de ze even weer terug in de oven.
    Tip! Door dit te doen, kunnen de eclairs goed van binnen drogen.
  12. Laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.
  13. Doe de banketbakkersroom-mix en 500 milliliter water in een kom.
  14. Roer de ingrediënten met een garde 3 minuten op een hoge snelheid door elkaar heen.
  15. Laat de banketbakkersroom minstens een half uur in de koelkast opstijven.
  16. Bevestig een klein spuitmondje aan een spuitzak.
  17. Doe de banketbakkersroom in de spuitzak.
  18. Spuit de room in de gaatjes van de eclairs.
  19. Vind je dit te moeilijk? Dan kun je de gebakjes ook opensnijden en zodoende vullen.
  20. Smelt de chocolade callets au-bain-marie.
  21. Dip de bovenkant van de gebakjes in de gesmolten chocolade.
  22. Leg ze daarna op een vel bakpapier neer, zodat de chocolade kan uitharden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het serveren van de eclairs

De gebakjes zijn vers het allerlekkerst, daarom kun je ze het beste zo snel mogelijk na het bakken serveren. Wil je de gebakjes bijvoorbeeld op een verjaardag uitdelen? Dan kun je ze dus het beste op de dag zelf maken. Je kunt dit lekkernij eventueel wel een nachtje bewaren. Dit kun je doen door ze in een luchtdichte trommel in de koelkast te zetten. Het deeg wordt dan wel iets taaier.

Deel jouw eclairs met ons!

Ga jij met ons recept zelf eclairs maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany