Heb je ook zin om wat lekkers te bakken, maar wil je eens wat anders maken dan taart of cake? Maak dan eens eclairs! Dit Franse lekkernij lijkt wel een beetje op de slagroomsoes die je vast al wel kent, maar is net iets specialer. Perfect voor bij de koffie of thee op een verjaardag of gewoon als tussendoortje. In dit artikel laten we zien hoe je zelf eclairs kunt maken.
Wat zijn eclairs?
Een eclair is een typisch Frans gebak, maar ook in Nederland zien we de lekkernij steeds vaker. Eclairs zijn langwerpige soezen die gevuld zijn met banketbakkersroom, slagroom of een andere lekkere crème. De bovenkant van de eclair heeft doorgaans een laagje van glazuur of chocolade, wat de langwerpige soes extra lekker maakt. Reden genoeg dus om zelf eens eclairs te maken!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram gezeefde patentbloem;
- Snufje keukenzout;
- 200 gram BrandNewCake Banketbakkersroom-mix;
- 400 gram Callebaut Chocolade Callets puur.
- 100 milliliter melk;
- 600 milliliter water;
- 4 eieren, maat M;
- 100 gram ongezouten roomboter.