• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Île flottante recept

Île flot­tan­te oftewel sneeuweieren is een dessert waarbij meringue drijft op een crème. Deze crème is gebaseerd op eieren en vanille. Het is weer eens een ander nagerecht dan ijs, tiramisu of crème brûlée. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

± 1.5 uur bereidingstijd 6 personen

Île flot­tan­te oftewel sneeuweieren is een dessert waarbij meringue drijft op een crème. Deze crème is gebaseerd op eieren en vanille. Het is weer eens een ander nagerecht dan ijs, tiramisu of crème brûlée. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Mespuntje zout;
  • 180 gram fijne kristalsuiker;
  • 250 milliliter slagroom;
  • Karamelsaus. 

Overige benodigdheden:

  • 2 eiwitten;
  • 250 milliliter melk;
  • Merg van 1 vanillestokje;
  • 8 eidooiers. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+
Callebaut Caramel Topping 1 kg
€ 15,99
+

Recept

  1. Klop de eiwitten op samen met het zout .
  2. Voeg geleidelijk 80 gram suiker toe.
  3. Klop het eiwit helemaal stijf.
  4. Schep met een lepel 12 bollen stijf geslagen eiwit in de kokende melk en pocheer ze om en om.
    Tip! Doe dit 1 minuut aan elke kant.
  5. Leg de bolletjes met een schuimspaan op een doek.
  6. Doe de slagroom, de melk, 50 gram suiker en het vanillemerg in een pannetje.
  7. Breng dit langzaam aan de kook.
  8. Roer de dooiers los met de 50 gram overige suiker.
  9. Giet een beetje van de kokende melk bij het mengsel van hierboven en roer dit goed door.
  10. Giet dit mengsel in de pan met de kokende melk.
  11. Blijf goed roeren en zorg ervoor dat het mengsel niet warmer wordt dan 80°C.
  12. Haal de pan van het vuur en houd hem enkele seconden in koud water.
  13. Giet dan direct de inhoud door een zeef in een schaal.
  14. Laat de inhoud afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  15. Schep de vanillesaus in diepe borden of glaasjes en verdeel de eiwitbollen over de borden.
  16. Giet naar smaak wat van de karamelsaus over de eiwitbollen.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw île flottante met ons!

Heb jij zelf met dit recept île flottante gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het dessert is geworden. Dat kun je aan ons laten zien er door een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met  @baktotaal kunnen wij jouw creatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany