• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bueno bonbons recept

Instagrammer @ellousiacooking heeft speciaal voor ons deze heerlijke Bueno bonbons gemaakt. De bonbons zijn lekker zoet, dus je kunt perfect uitdelen tijdens bijvoorbeeld het Suikerfeest. De chocolaatjes smaken natuurlijk ook heel goed bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf deze heerlijke Bueno bonbons kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 
± 2 uur bereidingstijd 21 personen
Instagrammer @ellousiacooking heeft speciaal voor ons deze heerlijke Bueno bonbons gemaakt. De bonbons zijn lekker zoet, dus je kunt perfect uitdelen tijdens bijvoorbeeld het Suikerfeest. De chocolaatjes smaken natuurlijk ook heel goed bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf deze heerlijke Bueno bonbons kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 75 gram Brand New Cake Hazelnootpralinevulling;
  • 300 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
  • 50 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 75 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • Pavoni Bonbonvorm Vierkant Smooth (21x) 26x26 mm;
  • Eventueel: Bonbon handschoenen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Hazelnoot Praliné Vulling 325 gr.
€ 8,89

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Pavoni Bonbonvorm Vierkant Smooth (21x) 26x26mm
€ 21,70
+
Bonbon Handschoenen wit Katoen, 12 paar
€ 11,99
+

Recept

Het maken van de bonbons:

  1. Doe 200 gram melkchocolade in een hittebestendige kom.
  2. Zet de chocolade voor 30 seconden in de magnetron.
  3. Roer de chocolade door.
  4. Herhaal stap 2 en 3, totdat de chocolade begint te smelten.
    Tip! Houd met een thermometer goed in de gaten of de chocolade al 45 graden is.
  5. Zet de kom daarna voor 15 seconden in de magnetron.
  6. Roer de chocolade goed door en meet of de chocolade al 45 graden is.
  7. Herhaal dit, totdat de chocolade een temperatuur van 45 graden heeft bereikt.
  8. Doe de overige 100 gram chocolade bij de gesmolten chocolade in.
  9. Roer dit door, totdat alle chocolade is gesmolten.
  10. De chocolade heeft nu een temperatuur van 30 graden.
  11. Giet de chocolade in de bonbonvorm.
  12. Houd de vorm op de kop en giet de overtollige chocolade eruit.
  13. Tik met de vorm op het werkblad, zodat de luchtbellen eruit gaan.
  14. Zet de bonbonvorm op een koele en donkere plek, zodat de chocolade hard wordt.
    Let op! Zet de vorm niet in de koeling.

Het maken van de vulling:

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  2. Meng de hazelnoot praline door de witte chocolade heen.
  3. Verdeel de vulling over de bonbonvorm.
    Tip! Vul de bonbons net niet tot aan de rand.
  4. Laat de vulling op een koele en donkere plek hard worden.

Het afwerken van de Bueno bonbons:

  1. Zorg ervoor dat de melkchocolade weer een temperatuur van 30 graden krijgt.
  2. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak.
  3. Vul de bonbonvorm op met de chocolade.
  4. Tik met de vorm op het werkblad, zodat de luchtbellen eruit gaan.
  5. Laat de bonbons op een koele en donkere plek hard worden.
  6. Verwijder de bonbons uit de vorm door de bonbonvorm op de kop op het werkblad te tikken.
  7. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  8. Doe de chocolade in een spuitzak.
  9. Maak hiermee dunne lijntjes chocolade over de chocolaatjes heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Geef de Bueno bonbons eens cadeau!

Je kunt deze bonbons niet alleen zo opeten, maar je kunt ze ook heel goed aan iemand cadeau geven. Doe de chocolaatjes in een bonbondoosje of in een blokbodemzakje en doe er een mooie strik omheen. Schrijf er een leuk persoonlijk kaartje bij en je hebt binnen een handomdraai een mooi cadeau om te geven. 

Deel jouw Bueno bonbons met ons!

Heb jij ook met dit recept lekkere Bueno bonsons gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany