• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Valentijnstaart met meerdere lagen recept

Het is een beetje een hysterisch, over the top feestje. Overgewaaid uit Amerika en een paar jaar geleden in ons nuchtere Holland nog nauwelijks populair, maar nu ... Valentijnsdag is hot! Parfumwinkels en bloemenzaken draaien deze dagen overuren en als je geen beertje, roos, parfum of kaart krijgt, ga je stiekem toch een beetje sneu naar bed. Bak daarom deze licht hysterische, over the top Valentijnstaart, voor jezelf of voor je lief. Met de 5-lagenvorm van Wilton wordt ‘ie lekker hoog en dramatisch. De valentijnstaart wordt extra romantisch door de de red velvet cake, roze drip en rode roosjes. Door de botercrème en de frisse jam is het ook nog gewoon een heel erg lekker taartje! Lees het recept hieronder en verras je valentijn met deze heerlijke valentijnstaart.

± 2 uur bereidingstijd 12 personen

Het is een beetje een hysterisch, over the top feestje. Overgewaaid uit Amerika en een paar jaar geleden in ons nuchtere Holland nog nauwelijks populair, maar nu ... Valentijnsdag is hot! Parfumwinkels en bloemenzaken draaien deze dagen overuren en als je geen beertje, roos, parfum of kaart krijgt, ga je stiekem toch een beetje sneu naar bed. Bak daarom deze licht hysterische, over the top Valentijnstaart, voor jezelf of voor je lief. Met de 5-lagenvorm van Wilton wordt ‘ie lekker hoog en dramatisch. De valentijnstaart wordt extra romantisch door de de red velvet cake, roze drip en rode roosjes. Door de botercrème en de frisse jam is het ook nog gewoon een heel erg lekker taartje! Lees het recept hieronder en verras je valentijn met deze heerlijke valentijnstaart.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Red Velvet cake mix Brand New Cake;
  • 100 gram botercrème-mix Brand New Cake;
  • Wilton Bakvorm Hart set van 5;
  • Bakspray;
  • Wegwerpspuitzak;
  • Halve pot frambozenjam;
  • 170 gram Candy melts roze;
  • Suikerroosjes 1 of 2 zakjes.

    Overige benodigdheden:

  • 325 milliliter water;
  • 100 gram neutrale olie bijvoorbeeld zonnebloemolie;
  • 165 gram ei (3 a 4 eieren);
  • 150 gram ongezouten roomboter;
  • Bosbessen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Red Velvet Cake-mix 1kg
€ 8,99
+
Patisse Bakvorm Hart 20cm
€ 8,99
+
BrandNewCake Botercrème mix 1kg
€ 8,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
Günthart Suikerdecoratie Rozen en Bloemen 15st.
€ 3,99
+

Recept

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven op 160 graden).
  3. Klop de eieren los en weeg daarvan 165 gram ei af.
  4. Meng de red velvet cake-mix, 165 gram ei, de zonnebloemolie en het water in 6 minuten door elkaar heen tot een glad beslag.
  5. Vet de hartvormpjes in en schenk het beslag daarin.
    Tip! Schenk dit niet meer dan driekwart vol.
  6. Zet de lagen in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  7. Laat dit goed afkoelen.
  8. Snijd de bovenkant recht bij.
    Tip! Dit gaat makkelijk door met een broodmes over de rand te gaan.
  9. Meng voor de botercrème met een garde de mix en het water.
  10. Laat dit een half uur opstijven.
  11. Klop de roomboter in ongeveer 3 minuten zalvig.
  12. Voeg het mengsel in 4 delen toe aan de boter.
  13. Mix steeds goed tot het mengsel helemaal is opgenomen voor je een nieuwe portie toevoegt.
  14. Mix nog 8 minuten tot de crème helemaal glad is.
  15. Bestrijk de harten met frambozenjam.
  16. Leg het mooiste hart apart.
  17. Bestrijk de andere 4 royaal met botercrème (vooral langs de randen) en stapel deze op.
  18. Leg de bovenste erop met de jam-kant naar boven.
  19. Smelt de candymelts in de magnetron met de olie, zoals op de verpakking staat.
  20. Doe de warme massa in een wegwerp-spuitzak en knip een klein puntje af.
  21. Spuit nu eerst gecontroleerd een buitenste ring met af en toe een druppel naar beneden.
  22. Knip iets meer van de spuitzak af en spuit de rest bovenop.
  23. Strijk dit glad.
  24. Garneer met de roosjes en de gehalveerde bosbessen.

Botercrème over? Deze kan je prima invriezen. Nu is het tijd om heerlijk te genieten van deze valentijnstaart!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Valentijnstaart met meerdere lagen met ons!

Heb jij ook dit recept voor Valentijnstaart met meerdere lagen uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Valentijnstaart met meerdere lagen niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany