Er stond een kraampje langs de weg met vers geplukte aardbeien. Ik rook ze al vanuit de auto. Zoals gewoonlijk was mijn begeerte weer groter dan wat ik ooit zou kunnen eten, dus na 3 dagen had ik nóg niet alles op. Voor echt serieus bakken was het te warm, maar een paar kruimels in elkaar draaien, da’s geen werk. En dus maakte ik met wat stelen rabarber en de overgebleven aardbeien deze crumble, naar een recept van Rutger uit zijn bak-bijbel maar met meer fruit en minder deeg. Ik serveerde ‘m lauwwarm, met ijskoude Skyr (heerlijk romige zuivel uit IJsland) Zo klaar en toch een feest, ter ere van de zomerkoninkjes.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 50 gram kristalsuiker;
- 70 gram bruine suiker;
- 50 gram bloem;
- 25 gram havermout;
- Flinke snuf kaneel;
- Flinke snuf zout;
- 50 gram gehakte pecannoten;
- Poedersuiker;
- Zeefje.
Overige benodigdheden:
- 1 pond gewassen aardbeien;
- 300 gram rabarber in stukjes van een paar centimeter;
- 1 eetlepel custardpoeder;
- Rasp van een sinaasappel;
- 55 gram koude roomboter;
- 4-6 ondiepe 1-persoons ovenschaaltjes;
- Wat boter om in te vetten;
- Skyr;
- Paar takjes munt.