• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Aardbeientaart met Ruby-Chocolade recept

Chocolade die prachtig roze van kleur is, en nog een beetje fruitig smaakt ook. En dan ook nog puur natuur. De bijzondere Ruby-chocola van Callebaut is niet voor niets meteen na de introductie al een hit. Bij Bouwhuis stond een aangebroken zak en we bléven eten. Zondag is het Moederdag en bijna elke vrouw is dol is op aardbeien en chocola (mode-ontwerper Thierry Mugler maakte er zelfs een parfum van). Dus was de keuze voor deze week snel gemaakt: aardbeientaart met Ruby-chocolade.

De roze kleur van de chocolade callets gaat wel iets achteruit als je ganache van maakt, maar blijft evengoed hartstikke sjiek. Zonde om alleen op de bodem te strijken dus. Dus gaan er bovenop dit aardbeientaartje ook nog mooie roze chocoladeslierten. Fluitje van een cent, veel effect. Enig nadeel is dat deze bijzondere chocola tijdens de introductie alleen nog in zakken van 10 kilo verkrijgbaar is, maar wat let je om een zak te delen met andere bakliefhebbers in de buurt of je plaatselijke banketbakker lief aan te kijken?

± 4.5 uur bereidingstijd 16 personen

Chocolade die prachtig roze van kleur is, en nog een beetje fruitig smaakt ook. En dan ook nog puur natuur. De bijzondere Ruby-chocola van Callebaut is niet voor niets meteen na de introductie al een hit. Bij Bouwhuis stond een aangebroken zak en we bléven eten. Zondag is het Moederdag en bijna elke vrouw is dol is op aardbeien en chocola (mode-ontwerper Thierry Mugler maakte er zelfs een parfum van). Dus was de keuze voor deze week snel gemaakt: aardbeientaart met Ruby-chocolade.

De roze kleur van de chocolade callets gaat wel iets achteruit als je ganache van maakt, maar blijft evengoed hartstikke sjiek. Zonde om alleen op de bodem te strijken dus. Dus gaan er bovenop dit aardbeientaartje ook nog mooie roze chocoladeslierten. Fluitje van een cent, veel effect. Enig nadeel is dat deze bijzondere chocola tijdens de introductie alleen nog in zakken van 10 kilo verkrijgbaar is, maar wat let je om een zak te delen met andere bakliefhebbers in de buurt of je plaatselijke banketbakker lief aan te kijken?

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 125 gr bloem;
  • 4 gram bakpoeder;
  • 50 gr + 4 eetlepels kristalsuiker;
  • 40 gr witte basterdsuiker;
  • 15 gram citroenrasp;
  • 2,5 gram zout;
  • 150 gram Ruby-chocolade Callebaut;
  • 400 ml slagroom;
  • 4 blaadjes gelatine;
  • 2 ringen, doorsnee 16 cm, 5 cm hoog;
  • Wegwerpspuitzakje;
  • Acetaatfolie;
  • Bakpapier.

    Overige benodigdheden:

  • 90 gr boter;
  • 1/2 eidooier;
  • 250 gram mascarpone;
  • 250 gram + iets extra ter decoratie aardbeien;
  • Kleine plukjes munt. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Citroenrasp 100gr
€ 2,69
+
Callebaut Chocolade Callets Ruby (RB1) 400g
€ 10,89
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Silikomart Taarting Exoglass Geperforeerd Ø160x35(h)mm
€ 18,30
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Acetaatfolie rol 5,5 cm x 100 m
€ 11,29
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 1L
€ 4,49
+

Recept

Maak eerst het deeg:

  1. Meng 90 gram boter, 50 gram kristalsuiker 40 gram witte basterdsuiker, zout, citroensap, de eidooier door elkaar heen.
  2. Zeef de bakpoeder en 125 gram bloem en meng dit door elkaar heen.
  3. Meng het bloemmengsel door het boter mengsel heen.
  4. Vet de ringen in.
  5. Druk het deeg erin en zet ze op een bakplaat met bakpapier.
  6. Bak de bodems op 210 graden in circa 16 minuten gaar.
  7. Laat de bodems goed afkoelen. 

Maak de vulling:

  1. Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en snijd ze in stukjes.
  2. Kook ze in een pannetje met 4 eetlepels suiker tot het jam wordt.
  3. Week ondertussen de gelatine in ruim koud water.
  4. Knijp goed uit en roer van het vuur af door de aardbeienjam.
  5. Laat iets afkoelen.
  6. Klop 250 milliliter slagroom zonder suiker lobbig.
  7. Klop daarna de mascarpone goed los.
  8. Voeg geleidelijk de lauwe jam toe en roer mooi glad.
  9. Spatel de slagroom er luchtig door.
  10. Zet acetaatfolie rechtop rond de bodems (in de ringen laten).

Maak de ganache:

  1. Verhit voor de ganache 150 milliliter slagroom in een pannetje tot het kookt.
  2. Haal van het vuur en doe 150 gram chocolade callets erbij.
  3. Laat iets afkoelen en strijk dan een gulle laag op de bodem.
  4. Doe de rest in de spuitzak voor de garnering.
  5. Schep de nog vloeibare roze massa op de bodems en laat minstens twee uur opstijven in de koeling.
  6. Haal voor het serveren de ringen en de folie eraf, garneer met halve aardbeien.
  7. Knip een klein puntje van de spuitzak en spuit mooie roze slierten chocolade-ganache op de aardbeien.
    Tip! Is de ganache te stijf? Leg het spuitzakje dan een paar seconden in de magnetron voor je het puntje eraf knipt. 
  8. Leg er eventueel nog wat roze chocoladecallets tussen. Maak af met kleine plukjes munt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Aardbeientaart met ons!

Heb jij ook dit recept voor Aardbeientaart uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Aardbeientaart niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany