• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appelkruimel cupcakes recept

Instagrammer @sihamdaily heeft speciaal voor ons deze heerlijke appelkruimel cupcakes gemaakt. Deze cupcakes zijn lekker zacht en zoet van smaak. Daardoor zijn ze perfecte lekkernijen voor de herfst. Een lekkere warme kop koffie of thee erbij en het genieten kan beginnen. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze cupcakes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 6 personen
Instagrammer @sihamdaily heeft speciaal voor ons deze heerlijke appelkruimel cupcakes gemaakt. Deze cupcakes zijn lekker zacht en zoet van smaak. Daardoor zijn ze perfecte lekkernijen voor de herfst. Een lekkere warme kop koffie of thee erbij en het genieten kan beginnen. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze cupcakes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 225 gram patentbloem;
  • 195 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 4 gram bakpoeder;
  • 13 gram vanille bourbon pasta;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 1 + een kwart theelepel speculaaskruiden;
  • 75 gram BrandNewCake Crème Chantilly-mix;
  • Halve theelepel maïzena;
  • Cupcake cups Kraft;
  • Cupcake bakvorm;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Spuitmond.

Overige benodigdheden:

  • 205 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
  • 3 eieren;
  • 2 Elstar appels;
  • 100 milliliter volle melk. 

    Boodschappenlijstje

    Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
    Molen de Hoop Patentbloem 1kg
    € 2,99
    +
    BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
    € 2,79
    +
    Saracino Smaakpasta Vanille Bourbon (met zaadjes) 200g
    € 12,99
    +
    BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
    € 6,39
    +
    BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
    € 5,98
    +
    BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
    € 10,99
    +
    BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
    € 3,99

    Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

    Tijdelijk niet leverbaar
    Molen de Hoop Basterdsuiker Geel 750gr
    € 4,29
    +
    Koopmans Prof. Maizena 1kg
    € 5,09
    +
    Wilton Cupcake Bakvorm voor 12 cupcakes
    € 10,68
    +
    Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
    € 7,89
    +
    BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
    € 1,98
    +
    Cupcake Cups Kraft Gerecycled 60 stuks
    € 2,59
    +
    Patisse Bakplaat 39x26cm
    € 10,99
    +

    Recept

    Het maken van de cupcakes:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Verdeel de cupcake cups over de bakvorm.
    3. Doe 175 gram bloem, bakpoeder, 175 gram basterdsuiker, eieren, 175 gram boter, vanille pasta, halve theelepel kaneel en een halve theelepel speculaaskruiden in een kom.
    4. Mix alle ingrediënten 3 minuten met de mixer tot een egaal beslag.
    5. Vul de cupcake cups tot ongeveer 3/4 deel met het beslag.
    6. Bak de cupcakes in 15 minuten gaar en goudbruin.
      Tip! Prik met een satéprikker in een cupcake. Als de prikker er droog uitkomt, zijn de cupcakes gaar.
    7. Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
      Tip! Laat de oven aanstaan voor het maken van de kruimels.

    Het maken van de vulling:

    1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
    2. Doe de appels samen met 20 gram basterdsuiker, halve theelepel kaneel, halve theelepel speculaaskruiden en maïzena in een koekenpan.
    3. Bak de appels op een laag vuurtje.
    4. Doe een deksel op de koekenpan en bak de appels in 5 minuten zacht.
    5. Laat de appels goed afkoelen.

    Het maken van de kruimels:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    3. Doe 30 gram roomboter, 50 gram bloem en een kwart theelepel speculaaskruiden in een kom.
    4. Kneed deze ingrediënten goed door elkaar heen.
      Tip! Doe dit gewoon met je handen.
    5. Verkruimel het mengsel voorzichtig.
    6. Verdeel de kruimels over de bakplaat.
    7. Bak de kruimels in 10 minuten af.
    8. Laat de kruimels goed afkoelen.

    Het maken van de topping:

    1. Klop de crème chantilly-mix met de melk tot een luchtige crème.
    2. Dek de kom af en zet de crème voor 10 minuten in de koelkast.

    Het opmaken van de appelkruimel cupcakes:

    1. Steek met een ronde uitsteker een stukje uit elke cupcake.
    2. Doe stukjes appel in het gat.
    3. Doe een spuitmondje in een spuitzak en knip het uiteinde af.
    4. Stop de crème in de spuitzak.
    5. Spuit toefjes op de cupcakes.
    6. Strooi nog wat stukjes appel over de crème heen.
    7. Bedek de stukjes appel weer met een laagje kruimels.
      Tip! Strooi de kruimels pas op de cupcakes als je ze gaat serveren. Dan blijven de kruimels wat knapperiger.


    Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Handige informatie

    Deel jouw appelkruimel cupcakes met ons!

    Heb jij met dit recept appelkruimel cupcakes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw cupcakes trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

    Flag of Germany