Callebaut Choco Gelato Nero 1,6kg
De Choco Gelato Nero is een kant-en-klare mix die bestaat uit 52,5 procent extra donkere Belgische chocolade en donkere cacaopoeder. Dit zorgt voor een diepe en rijke chocoladesmaak. Meng het met je eigen gelato-preparaat of met water of melk (voor een meer romig effect).
Hoe te gebruiken?
1. Voeg 2,4kg warm water (70 – 85° C) toe aan 1 zak ChocoGelato (1,6kg).
2. Meng de ingrediënten goed met een staafmixer (circa 2 minuten).
3. Laat het mengsel voor een romiger resultaat circa 30 minuten rusten in de koelkast (3 – 5° C) alvorens het in de batch freezer te doen.
4. Giet het mengsel in de batch freezer en start het karnen.
5. 4 kg (circa 4,5 L) gelato is klaar om te serveren.
Tip: Laat de gelato na het karnen rusten in een shockvriezer voor een stabieler product met een betere structuur.
Ingrediënten: Chocolade (poeder) 52,5% (cacaomassa 44,0%; suiker 34,5%; magere cacaopoeder 21,0%; emulgator: zonnebloemlecithine <1% ) ; fructose 19,0%; dextrose 17,5%; cacaomassa 6,0%; magere cacaopoeder 3,0%; emulgator: E471, E477, E466, E470a, E412 2,0%; kleurstof: plantaardige koolstof <1%; natuurlijk vanille aroma <1%
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie: 1889 kj/452 kcal
Vetten: 19,1 g
waarvan verzadigde vetzuren: 12,1 g
Koolhydraten: 57,6 g
waarvan suikers: 54,1 g
Eiwitten: 6,6 g
Zout: 0,07 g