• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolate bombs met Baileys recept

Chocolate bombs ken je vast wel, maar in deze choco bombs zit een verassende vulling verstopt. Dat is namelijk ganache met Baileys. Met chocolade bombs kun je heerlijke chocolademelk maken en het is al jarenlang populair om een scheutje Baileys bij warme chocolademelk in te doen. Daarom leek het ons een goed idee om heerlijke chocolate bombs met Baileys te maken! Lust je geen Baileys? Dan kun je het natuurlijk voor een drankje vervangen dat je wel lekker vind.

Een ware verrassing

Het leuke aan een choco bomb is niet alleen dat je ermee warme chocolademelk kunt maken, maar ook dat je niet aan de buitenkant kunt zien wat erin zit. Daardoor is het voor de ontvanger van de chocolade bomb een echte verrassing als diegene de chocolate bomb in een mok met warme melk doet waardoor de bomb langzaam maar zeker opengaat. Het is dus niet alleen leuk om deze choco bombs te maken, maar ook om ze weg te geven.

Al met al is alles aan deze chocolate bombs leuk, lees dus snel verder voor onze variant met Baileys ganache en ga lekker aan de slag.

± 2 uur bereidingstijd 3 personen

Chocolate bombs ken je vast wel, maar in deze choco bombs zit een verassende vulling verstopt. Dat is namelijk ganache met Baileys. Met chocolade bombs kun je heerlijke chocolademelk maken en het is al jarenlang populair om een scheutje Baileys bij warme chocolademelk in te doen. Daarom leek het ons een goed idee om heerlijke chocolate bombs met Baileys te maken! Lust je geen Baileys? Dan kun je het natuurlijk voor een drankje vervangen dat je wel lekker vind.

Een ware verrassing

Het leuke aan een choco bomb is niet alleen dat je ermee warme chocolademelk kunt maken, maar ook dat je niet aan de buitenkant kunt zien wat erin zit. Daardoor is het voor de ontvanger van de chocolade bomb een echte verrassing als diegene de chocolate bomb in een mok met warme melk doet waardoor de bomb langzaam maar zeker opengaat. Het is dus niet alleen leuk om deze choco bombs te maken, maar ook om ze weg te geven.

Al met al is alles aan deze chocolate bombs leuk, lees dus snel verder voor onze variant met Baileys ganache en ga lekker aan de slag.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 6 theelepels cacaopoeder;
  • Siliconen bolvorm;
  • Bain marie pan;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 150 ml Baileys;
  • Pan.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø70h35mm (6)
€ 13,49
+
Hendi Bain-Marie Pan 1L
€ 22,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+

Recept

Het maken van de chocolade bombs:

  1. Smelt 150 gram chocolade au-bain marie.
  2. Roer de chocolade door totdat het volledig is gesmolten.
  3. Schep een deel van de chocolade in de mal.
  4. Verdeel de chocolade in de mal en zorg ervoor dat het tot aan de rand is bedekt.
  5. Houd de vorm op de kop, zodat de overige chocolade eruit loopt.
    Tip! In dit recept gebruiken we namelijk holle bollen.
  6. Laat de vorm minstens 15 minuten uitharden.
  7. Verwijder de halve bollen voorzichtig uit de siliconenmal.
  8. Herhaal deze stappen nog een keer.

Het maken van de Baileys ganache:

  1. Verwarm de Baileys in een pannetje op laag vuur.
  2. Voeg 150 gram chocolade callets toe als de Baileys nog net niet kookt.
  3. Roer alles goed door elkaar totdat de callets zijn gesmolten.
  4. Laat de ganache afkoelen.
  5. Doe de ganache in de mixer en klop het even luchtig.
  6. Vul de spuitzak met de ganache en knip een puntje van de zak af.

Het vullen van de bombs:

  1. Vul een halve bol met een theelepel cacaopoeder en spuit er een bolletje ganache in.
  2. Zet een pan op het vuur en zorg ervoor dat de onderkant een beetje opgewarmd maar wel schoon is.
  3. Zet de pan op de kop.
  4. Houd de onderkant van een andere halve lege bol tegen de warme onderkant van de pan aan.
  5. Zet deze halve bol op de gevulde bol.
  6. Herhaal deze stappen totdat je meerdere chocolade bommetjes hebt gemaakt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de chocolate bombs met Baileys gebruiken?

Met deze chocolade bombs met Baileys kun je heerlijke chocolademelk maken. Dit doe je door een mok te vullen met warme melk. Als je de Baileys bomb erin legt, zal die binnen enkele seconden smelten. Zo komt de ganache en de cacaopoeder in de melk terecht, waardoor je Baileys chocolademelk krijgt. Roer de gesmolten bomb even door de melk heen en het genieten kan beginnen.

Baileys ganache over? Dit kun je ermee doen!

Heb je Baileys ganache over? Dan kun je dit ook heel goed als vulling gebruiken voor bonbons. Je krijgt dan dus Baileys bonbons. Wij hadden wel wat ganache over en hebben dit dan ook gelijk als vulling voor bonbons gebruikt.

Deel jouw chocolate bombs met Baileys met ons!

Ga je zelf met dit recept chocolate bombs met Baileys maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw chocolade bommetjes en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers. En dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany