• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Crème karamel recept

Crème karamel is een heerlijk toetje. Ik ken weinig mensen die niet van karamel houden, dus waarschijnlijk is dit recept perfect voor jou! Dit dessert is niet moeilijk om te maken en is bedoeld voor 6 personen. Succes!

± 3 uur bereidingstijd 6 personen

Crème karamel is een heerlijk toetje. Ik ken weinig mensen die niet van karamel houden, dus waarschijnlijk is dit recept perfect voor jou! Dit dessert is niet moeilijk om te maken en is bedoeld voor 6 personen. Succes!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram suiker;
  • 250 milliliter slagroom;
  • Mespuntje zout.

Overige benodigdheden:

  • 65 milliliter water;
  • 150 milliliter kokend water;
  • 250 milliliter melk;
  • 1 vanillestokje;
  • 3 eieren;
  • 2 eidooiers. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 130 °C.
  2. Kook 200 gram suiker met 65 milliliter koud water tot het mengsel lichtbruin is, dat is bij 185 °C.
  3. Giet het kokende water erbij en roer goed door.
  4. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  5. Breng de slagroom, de melk, het vanillestokje en het zout langzaam aan de kook.
  6. Zet dan het gas uit, leg een deksel op de pan en laat het 10 minuten trekken.
  7. Vet 6 aardewerken bakjes in met boter. Verdeel de afgekoelde karamel over de bakjes en zet ze in de koelkast tot de karamel opstijft.
  8. Haal het vanillestokje uit het roommengsel, schraap het merg eruit en doe dat terug in het mengsel.
  9. Klop de eieren, de eidooiers en de suiker au bain-marie tot het dik en romig is.
  10. Giet het roommengsel al kloppend door bovenstaand mengsel heen. Zorg ervoor dat de crème niet warmer wordt dan 75 °C. Houd de pan daarna eventjes in koud water en giet het geheel door een zeef.
  11. Giet de crème voorzichtig op de karamel in de bakjes en zet de bakjes een uur au bain-marie in de oven.
  12. Laat vervolgens de bakjes afkoelen en stort de crème karamel omgekeerd op bordjes.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw crème karamel met ons!

Heb jij ook dit recept voor crème karamel uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw crème karamel niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany