• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Frambozengelei recept

Frambozengelei wordt onder andere gebruikt om een taart met een zogeheten ‘spiegel’-effect af te werken. Dit gelei is ook leuk om te gebruiken als versiering van desserts. Voor een heldere frambozenpuree kun je de frambozen door een zeef wrijven, zo worden de pitjes verwijderd. Ben je benieuwd hoe je Frambozengelei kunt maken? Lees het recept hieronder!

± 1 uur bereidingstijd 4 personen 1/5 (1 waardering)

Frambozengelei wordt onder andere gebruikt om een taart met een zogeheten ‘spiegel’-effect af te werken. Dit gelei is ook leuk om te gebruiken als versiering van desserts. Voor een heldere frambozenpuree kun je de frambozen door een zeef wrijven, zo worden de pitjes verwijderd. Ben je benieuwd hoe je Frambozengelei kunt maken? Lees het recept hieronder!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram suiker;
  • 12 gram gelatine;
  • Zeef.

Overige benodigdheden:

  • 350 gram frambozen (gepureerd);
  • 155 milliliter water. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
BrandNewCake Runder Gelatine 60gr.
€ 3,79
+
Zeef bol RVS met handvat, 20 cm
€ 9,69
+

Recept

  1. Pureer eerst de frambozen. Voor een heldere frambozenpuree kun je de frambozen door een zeef wrijven.
  2. Verhit de frambozenpuree met 75 milliliter water en de suiker.
  3. Zodra het mengsel begint te koken, mag je het vuur uitdraaien.
  4. Laat het mengsel afkoelen
  5. Week de gelatine minimaal 5 minuten in 80 milliliter water en verwarm het op een laag vuur tot de gelatine opgelost is.
  6. Roer de oplossing door de frambozenpuree totdat het een gelei wordt.
  7. Bewaar de gelei gekoeld.

Tip: Maak de gelei voor gebruik vloeibaar door het kort op te warmen.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het b


Deel jouw Frambozengelei met ons!

Heb jij ook dit recept voor Frambozengelei uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Frambozengelei niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!oek ‘De Banketbakker’).

Flag of Germany