Het is volop zomer! Dé tijd om heerlijk buiten te eten en dan liefst niet te zwaar. Deze kleine quiches zijn perfect voor dit weer. Tomaatjes en basilicum zijn nu op hun best. Het deeg is snel te maken. Mocht je dat zelfs teveel werk vinden, dan zijn de bladerdeeg-tartelettes van Pidy een superhandige short-cut. De pesto is absoluut het lekkerst als je ‘m zelf even in elkaar draait, dat is zo gebeurd en veel lekkerder dan pesto uit een potje. Verplicht is het natuurlijk niet.
Je eet deze tomaten-quiches als hartige lunch of je serveert ze als onderdeel van een tapas-plank met olijven, wat kaassoorten en zongedroogde tomaatjes. Ideaal voor iedereen die wel eens een dagje zonder vlees wil. Glaasje goed gekoelde rosé erbij en je waant je op een Italiaans terras. Zo hoef je helemaal niet op vakantie!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 260 gram bloem;
of
- 9 bladerdeeg-tartelettes van Pidy.
Overige benodigdheden:
- Paar takjes basilicum;
- 2 flinke eieren;
- 190 gram roomboter;
- 1 klein ei;
- 100 gram zure room;
- 1 eetlepel pesto;
- 1 teentje knoflook;
- Bakje pruim- of kerstomaatjes;
- 2 bollen buffelmozzarella;
- Klein handje vers geschaafde Parmezaanse kaas.