• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pesto plukbrood recept

Te warm om te bakken of te koken? Zin om met je bord op schoot te eten? Op zoek naar iets gezelligs om te delen bij een wijntje? Ik mocht van Baktotaal de nieuwe pesto-broodmix van Molen De Hoop proberen. Op de verpakking staat de gebruiksaanwijzing voor een broodbakmachine, maar in een gewone oven werd het ook een prima brood.

Met alleen een brood heb je nog niet echt iets gezelligs. Ik maakte er daarom een plukbrood van dat ruim voldoende is voor 4 personen als je er een salade of een kop soep bij maakt. Deze hoeveelheid brood is ook geschikt voor acht gezellige wijndrinkers als borrelhap. Iedereen plukt er een stukje uit, het beleg zit er meteen op en de pesto-smaak zit al in het brood. Moet het nog uitgebreider? Serveer er dan nog Parmaham bij of gegrilde mediterrane groenten. Het plukbrood kan ook prima een barbecue begeleiden. Kom maar door met die zomer!

± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 4 personen

Te warm om te bakken of te koken? Zin om met je bord op schoot te eten? Op zoek naar iets gezelligs om te delen bij een wijntje? Ik mocht van Baktotaal de nieuwe pesto-broodmix van Molen De Hoop proberen. Op de verpakking staat de gebruiksaanwijzing voor een broodbakmachine, maar in een gewone oven werd het ook een prima brood.

Met alleen een brood heb je nog niet echt iets gezelligs. Ik maakte er daarom een plukbrood van dat ruim voldoende is voor 4 personen als je er een salade of een kop soep bij maakt. Deze hoeveelheid brood is ook geschikt voor acht gezellige wijndrinkers als borrelhap. Iedereen plukt er een stukje uit, het beleg zit er meteen op en de pesto-smaak zit al in het brood. Moet het nog uitgebreider? Serveer er dan nog Parmaham bij of gegrilde mediterrane groenten. Het plukbrood kan ook prima een barbecue begeleiden. Kom maar door met die zomer!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Molen De Hoop Pesto-broodmix 500 gram;
  • 1 zakje gist (11 gram);
  • Plasticfolie; 
  • Bakpapier;
  • Bakplaat. 

Overige benodigdheden:

  • 300 milliliter water;
  • 150 gram belegen kaas (geraspt);
  • 3 eetlepels zachte roomboter;
  • 6 zongedroogde tomaatjes;
  • Rucola.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Pesto Broodmix 500gr
€ 4,89
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

  1. Kneed de broodmix, gist en het handwarme water tot een soepel deeg.
  2. Doe de deegbal in een kom en dek deze af met plasticfolie,
  3. Zet de kom op een warme plek en laat het 1 uur rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  5. Leg de deegbal op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak het brood in 20 tot 25 minuten gaar.
    Tip! Het brood is gaar als je een hol geluid hoort, zodra je erop klopt. Dan is het ook mooi bruin.
  7. Laat het brood iets afkoelen.
  8. Snijd het dan kruislings in, steeds op een afstand van zo’n 2 centimeter
    Let op! Snijd het brood niet helemaal door.
  9. Knip de tomaatjes in kleine reepjes en meng met ze met de kaas en de boter.
  10. Vul de inkepingen van het brood met dit mengsel.
  11. Zet het brood daarna nog ongeveer een kwartier in de oven op 180 graden, totdat de kaas gesmolten is. Nu kan je het Pesto Plukbrood heerlijk serveren met een flinke pluk rucola. Plukken en genieten maar!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Auteur: Frederike Krommendijk is auteur van twee kookboeken en een bakboek. 

Deel jouw Pesto plukbrood met ons!

Heb jij ook dit recept voor Pesto plukbrood uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Pesto plukbrood niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany