Te warm om te bakken of te koken? Zin om met je bord op schoot te eten? Op zoek naar iets gezelligs om te delen bij een wijntje? Ik mocht van Baktotaal de nieuwe pesto-broodmix van Molen De Hoop proberen. Op de verpakking staat de gebruiksaanwijzing voor een broodbakmachine, maar in een gewone oven werd het ook een prima brood.
Met alleen een brood heb je nog niet echt iets gezelligs. Ik maakte er daarom een plukbrood van dat ruim voldoende is voor 4 personen als je er een salade of een kop soep bij maakt. Deze hoeveelheid brood is ook geschikt voor acht gezellige wijndrinkers als borrelhap. Iedereen plukt er een stukje uit, het beleg zit er meteen op en de pesto-smaak zit al in het brood. Moet het nog uitgebreider? Serveer er dan nog Parmaham bij of gegrilde mediterrane groenten. Het plukbrood kan ook prima een barbecue begeleiden. Kom maar door met die zomer!
Benodigdheden uit onze webshop:
- Molen De Hoop Pesto-broodmix 500 gram;
- 1 zakje gist (11 gram);
- Plasticfolie;
- Bakpapier;
- Bakplaat.
Overige benodigdheden:
- 300 milliliter water;
- 150 gram belegen kaas (geraspt);
- 3 eetlepels zachte roomboter;
- 6 zongedroogde tomaatjes;
- Rucola.