• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Rabarbertaart met crunchy amandelen recept

Rabarber hoort bij de maand mei. En bij mijn zoon, die dan jarig is. Als kind vond hij die zure groente (?) helemaal niks: 'Ik wil wel vla, maar zonder die warme barmen'. Maar sinds ik er een taart van bak, hoor ik geen klachten meer. Sterker nog: elk jaar op zijn verjaardag staat rabarbertaart op tafel. Ik vond dat zelf ook altijd lekker, maar er miste wat aan. In het programma Binnenste Buiten zag ik een tv-kok een appeltaart bakken met een crunchy amandeltopping. Laat dat kraakje nou ook precies zijn wat aan mijn rabarbertaart ontbrak. 2 recepten gecombineerd dus en lékker: het zachte van de cake, het frisse van de rabarber, de troostende vanillesmaak van custard en dan bovenop die crunch en toefjes room. Die houden we zeker in het repertoire hier!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen
Rabarber hoort bij de maand mei. En bij mijn zoon, die dan jarig is. Als kind vond hij die zure groente (?) helemaal niks: 'Ik wil wel vla, maar zonder die warme barmen'. Maar sinds ik er een taart van bak, hoor ik geen klachten meer. Sterker nog: elk jaar op zijn verjaardag staat rabarbertaart op tafel. Ik vond dat zelf ook altijd lekker, maar er miste wat aan. In het programma Binnenste Buiten zag ik een tv-kok een appeltaart bakken met een crunchy amandeltopping. Laat dat kraakje nou ook precies zijn wat aan mijn rabarbertaart ontbrak. 2 recepten gecombineerd dus en lékker: het zachte van de cake, het frisse van de rabarber, de troostende vanillesmaak van custard en dan bovenop die crunch en toefjes room. Die houden we zeker in het repertoire hier!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 3 eetlepels citroenrasp (vers of uit een pakje);
  • 150 gram en 2 eetlepels kristalsuiker;
  • Snufje zout;
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel;
  • 2 zakjes vanillesuiker;
  • 50 gram amandelschaafsel;
  • 60 gram witte basterdsuiker;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 1 zakje slagroomversteviger;
  • Springvorm (24 cm);
  • Bakpapier;
  • Boter of bakspray om de vorm in te vetten;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 150 gram zachte ongezouten roomboter;
  • 3 eieren;
  • 750 gram rabarber;
  • 3 eetlepels custardpoeder;
  • 1 eidooier (wit gebruik je voor de amandelcrunch).
  • 1 eiwit, losgeklopt.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Molen de Hoop Citroenrasp 100gr
Normale prijs € 2,69 Speciale prijs € 2,29
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel 1kg
Normale prijs € 3,49 Speciale prijs € 2,96
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,39
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Springvorm Ø24cm
€ 9,99
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Amandelschaafsel 100g
€ 2,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Roer boter, 150 gram suiker, 30 gram basterdsuiker en 2 eetlepels citroenrasp romig.
  3. Mix dan de eieren erdoorheen met een snufje zout.
  4. Voeg het bakmeel toe en mix dit even goed door.
  5. Vet de springvorm in en strijk het beslag op de bodem.
  6. Snijd de rabarber in stukjes van een centimeter.
  7. Meng dit met de andere ingrediënten voor de vulling.
  8. Bak het beslag ongeveer anderhalf uur.
  9. Haal de taart uit de oven, maar laat de oven wel aanstaan.
  10. Rasp de schil van de citroen met een rasp of gebruik citroenschillen van Molen de Hoop.
  11. Meng de schil met de amandeltjes en 30 gram basterdsuiker en voeg dan zoveel eiwit toe tot het plakt.
  12. Spreid dit uit op bakpapier en leg het bakpapier op een bakplaat en bak het mengsel 8 minuten.
  13. Roer het dan om en bak dit nog eens.
  14. Doe dit net zolang totdat de amandelen mooi crunchy en goudbruin zijn (ongeveer 4 minuten).
  15. Laat dit goed afkoelen, net als de taart.
  16. Strooi de crunchy amandelen vervolgens op de taart.
  17. Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en 2 eetlepels suiker.
  18. Doe het in de spuitzak en spuit mooie rozetten langs de rand van de taart.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw rabarbertaart met crunchy amandelen met ons!

Heb jij ook dit recept voor rabarbertaart met crunchy amandelen uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw creatie niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!
Flag of Germany