Rabarber hoort bij de maand mei. En bij mijn zoon, die dan jarig is. Als kind vond hij die zure groente (?) helemaal niks: 'Ik wil wel vla, maar zonder die warme barmen'. Maar sinds ik er een taart van bak, hoor ik geen klachten meer. Sterker nog: elk jaar op zijn verjaardag staat rabarbertaart op tafel. Ik vond dat zelf ook altijd lekker, maar er miste wat aan. In het programma Binnenste Buiten zag ik een tv-kok een appeltaart bakken met een crunchy amandeltopping. Laat dat kraakje nou ook precies zijn wat aan mijn rabarbertaart ontbrak. 2 recepten gecombineerd dus en lékker: het zachte van de cake, het frisse van de rabarber, de troostende vanillesmaak van custard en dan bovenop die crunch en toefjes room. Die houden we zeker in het repertoire hier!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 3 eetlepels citroenrasp (vers of uit een pakje);
- 150 gram en 2 eetlepels kristalsuiker;
- Snufje zout;
- 150 gram zelfrijzend bakmeel;
- 2 zakjes vanillesuiker;
- 50 gram amandelschaafsel;
- 60 gram witte basterdsuiker;
- 250 milliliter slagroom;
- 1 zakje slagroomversteviger;
- Springvorm (24 cm);
- Bakpapier;
- Boter of bakspray om de vorm in te vetten;
- Spuitzak.
Overige benodigdheden:
- 150 gram zachte ongezouten roomboter;
- 3 eieren;
- 750 gram rabarber;
- 3 eetlepels custardpoeder;
- 1 eidooier (wit gebruik je voor de amandelcrunch).
- 1 eiwit, losgeklopt.