• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Sinterklaastaartjes met speculaasroom recept

Zie ginds komt de stoomboot … Ik hoop dat de kinderen bij de intocht nog wat zien aan de Zaanse Schans, tussen alle demonstranten, detectiepoortjes en politiemensen door. Ik heb geen kleine kinderen meer, maar ik houd van Sinterklaas en Zwarte Piet. De verlanglijstjes, het vol-verwachting-klopt-ons-hart, het bonzen op de deur, prachtig. Ook door het lekkers natuurlijk. Borstplaat en (gevuld) speculaas, pepernoten en marsepein, allemaal dingen die je alleen in december eet. Voor de buis bij de intocht bedacht ik deze Sinterklaastaartjes, met speculaasroom en pepernoten. Het fruit zorgt voor een lekker frisse tegenhanger en past wonderwel bij de warme smaken van de speculaaskruiden. Ik maakte er 6 taartjes van 10 cm van (een hele hap), maar 1 flinke of een heleboel kleintjes kan natuurlijk ook. Fijne intocht!

± 3 uur bereidingstijd 6 personen

Zie ginds komt de stoomboot … Ik hoop dat de kinderen bij de intocht nog wat zien aan de Zaanse Schans, tussen alle demonstranten, detectiepoortjes en politiemensen door. Ik heb geen kleine kinderen meer, maar ik houd van Sinterklaas en Zwarte Piet. De verlanglijstjes, het vol-verwachting-klopt-ons-hart, het bonzen op de deur, prachtig. Ook door het lekkers natuurlijk. Borstplaat en (gevuld) speculaas, pepernoten en marsepein, allemaal dingen die je alleen in december eet. Voor de buis bij de intocht bedacht ik deze Sinterklaastaartjes, met speculaasroom en pepernoten. Het fruit zorgt voor een lekker frisse tegenhanger en past wonderwel bij de warme smaken van de speculaaskruiden. Ik maakte er 6 taartjes van 10 cm van (een hele hap), maar 1 flinke of een heleboel kleintjes kan natuurlijk ook. Fijne intocht!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 125 gram patentbloem;
  • 4 gram bakpoeder;
  • 100 gram kristalsuiker;
  • 40 gram witte basterdsuiker;
  • 15 gram citroenrasp;
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden;
  • 500 milliliter slagroom;
  • 2 eetlepels Patidess smaakpasta speculaas;
  • Taartfruit tropical;
  • Taartfruit bosvruchten;
  • 6 bakringen 10 centimeter;
  • Acetaatfolie 8 centimeter;
  • Spuitzak.

    Overige benodigdheden:

  • 90 gram roomboter op kamertemperatuur;
  • 1/2 eidooier;
  • 2,5 gram keukenzout;
  • 30 pepernoten.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Citroenrasp 100gr
€ 2,69
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
€ 6,39
+
Patidess Smaakpasta Speculaas 120g
€ 5,29
+
Molen de Hoop Vlaai en Taartfruit Tropical 500 gr.
€ 6,29
+
Molen de Hoop Vlaai en Taartfruit Bosvruchten 500 gr.
€ 6,29
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+
Taartring Ø10x4,5cm (set/4)
€ 24,49
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 8 cm x 20 m
€ 6,69
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

  1. Meng de roomboter, 50 gram kirstalsuiker, de basterdsuiker, de eidooier, het citroenrasp en het zout door elkaar heen.
  2. Zeef er de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden boven en meng dit kort door elkaar heen.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier, vet de bakringen in en verdeel het deeg over de ringen.
  4. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  5. Bak het deeg in 10-12 minuten goudbruin gaar.
  6. Haal de ringen eraf, zodra de taartjes iets zijn afgekoeld .
    Tip! Was de ringen nog niet, ze gaan er straks weer omheen.
  7. Laat de taartjes goed afkoelen.
  8. Klop de slagroom lobbig door met de 50 gram kristalsuiker.
  9. Doe 3/4 van de slagroom in een kom, klop de rest stijf en doe dit in een spuitzak.
  10. Klop de roomkaas met de speculaaspasta los en spatel de lobbige slagroom erdoorheen.
  11. Zet de ringen weer om de bodems heen en bekleed de binnenkant met acetaatfolie.
  12. Schep de speculaasroom erin en laat dit minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  13. Schep het taartfruit erop en haal dan de ringen en het folie weg.
  14. Spuit een mooie rand slagroom rondom en garneer met 5 pepernoten per taartje.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Sinterklaastaartjes met speculaasroom met ons!

Heb jij ook dit recept voor Sinterklaastaartjes met speculaasroom uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Sinterklaastaartjes met speculaasroom niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany