Zie ginds komt de stoomboot … Ik hoop dat de kinderen bij de intocht nog wat zien aan de Zaanse Schans, tussen alle demonstranten, detectiepoortjes en politiemensen door. Ik heb geen kleine kinderen meer, maar ik houd van Sinterklaas en Zwarte Piet. De verlanglijstjes, het vol-verwachting-klopt-ons-hart, het bonzen op de deur, prachtig. Ook door het lekkers natuurlijk. Borstplaat en (gevuld) speculaas, pepernoten en marsepein, allemaal dingen die je alleen in december eet. Voor de buis bij de intocht bedacht ik deze Sinterklaastaartjes, met speculaasroom en pepernoten. Het fruit zorgt voor een lekker frisse tegenhanger en past wonderwel bij de warme smaken van de speculaaskruiden. Ik maakte er 6 taartjes van 10 cm van (een hele hap), maar 1 flinke of een heleboel kleintjes kan natuurlijk ook. Fijne intocht!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 125 gram patentbloem;
- 4 gram bakpoeder;
- 100 gram kristalsuiker;
- 40 gram witte basterdsuiker;
- 15 gram citroenrasp;
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden;
- 500 milliliter slagroom;
- 2 eetlepels Patidess smaakpasta speculaas;
- Taartfruit tropical;
- Taartfruit bosvruchten;
- 6 bakringen 10 centimeter;
- Acetaatfolie 8 centimeter;
- Spuitzak.
- 90 gram roomboter op kamertemperatuur;
- 1/2 eidooier;
- 2,5 gram keukenzout;
- 30 pepernoten.