• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Sneeuwpop taart recept

Een van de leuke dingen aan de sneeuw vinden wij dat je er een mooie sneeuwpop mee kunt maken. Helaas hebben we In Nederland geen garantie dat er elke winter weer sneeuw valt. Wij hebben deze super leuke sneeuwpop taart gemaakt, zodat je toch elk jaar (en ook nog eens het hele jaar door) een leuke sneeuwpop kunt maken, die ook nog eens erg lekker smaakt. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag. Succes met bakken!
± 2 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 30 personen
Een van de leuke dingen aan de sneeuw vinden wij dat je er een mooie sneeuwpop mee kunt maken. Helaas hebben we In Nederland geen garantie dat er elke winter weer sneeuw valt. Wij hebben deze super leuke sneeuwpop taart gemaakt, zodat je toch elk jaar (en ook nog eens het hele jaar door) een leuke sneeuwpop kunt maken, die ook nog eens erg lekker smaakt. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag. Succes met bakken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 530 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • Taartpannen PME rond 10 centimeter hoog; Ø10, 12,5, 15 en 20 centimeter;
  • 400 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • Taartzaag;
  • Bakspray;
  • 20 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
  • Bakpapier;
  • 1215 gram witte fondant;
  • Rode fondant;
  • 250 gram zwarte fondant;
  • Oranje kleurstof;
  • Groene fondant of kleurstof;
  • Martellato Uitrolmat met Maatindeling 60x58cm;
  • BrandNewCake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm;
  • Paletmes;
  • Spuitzak;
  • BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje;
  • PME Easy Cut Dowels pak á 4 stuks 30cm;
  • Cakeboard Hulst Rond Extra Stevig Ø25cm;
  • Taartkarton;
  • PME Plunger Cutter Hulstblad 35mm;
  • Eventueel: een smaakaroma in een smaak naar keuze.

Overige benodigdheden:

  • 8 eieren, maat M;
  • Zoute sticks;
  • 553 milliliter water;
  • 600 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 1kg
€ 6,99
+
Taartpan PME rond Ø10 x 10cm
€ 7,49
+
Taartpan PME rond Ø12,5 x 10 cm
€ 8,59
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
BrandNewCake Rolfondant Wit 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Rood 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Zwart 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Oranje 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Donker Groen 35gr
€ 3,29
+
Martellato Uitrolmat met Maatindeling 60x58cm
€ 16,29
+
BrandNewCake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm
€ 19,99
+
PME Paletmes / Glaceermes doorgezet 20 cm
€ 8,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje 63g
€ 3,79
+
PME Easy Cut Dowels pak á 4 stuks 30cm.
€ 3,39
+
Cakeboard Hulst Rond Extra Stevig Ø25cm
€ 2,89

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
PME Plunger Cutter Hulstblad 35mm.
€ 4,09
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Aardbei 3,7ml
€ 1,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Taartkarton Goud/Wit Ø22cm per stuk
€ 0,28
+
  • 1 x € 0,28
    Totaal: € 0,28
  • 10 x € 0,25
    Totaal: € 2,54
    9% korting
  • 25 x € 0,24
    Totaal: € 6,05
    13% korting
  • 50 x € 0,22
    Totaal: € 10,89
    22% korting
  • 100 x € 0,19
    Totaal: € 19,36
    30% korting

Recept


Het maken van de biscuits:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de taartpannen in met de bakspray.
  3. Mix in 8 minuten op hoge snelheid de eieren, 53 milliliter water en de Biscuit-mix door elkaar heen.
  4. Klop het beslag nog 3 minuten op lage snelheid.
  5. Giet het beslag in de taartpannen.
  6. Bak de biscuits in 30 minuten gaar.
  7. Laat de kapsels na het bakken goed afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Mix de Botercrème-mix met 500 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat het mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de boter zalvig.
  4. Voeg het mengsel geleidelijk aan de boter toe.
    Tip! Voeg pas een nieuw deel van het mengsel aan de boter toe, als het andere deel goed door de boter is opgenomen.
  5. Klop alles goed door elkaar heen tot een gladde crème.
  6. Meng eventueel een smaakaroma naar keuze door de crème heen.

Het vullen van de taarten:

  1. Snijd de afgekoelde biscuits in 3 lagen.
  2. Smeer wat botercrème op de onderste laag.
  3. Leg de andere laag er bovenop en smeer ook hier wat botercrème op.
  4. Leg de laatste laag biscuit op de stapel en druk de taart goed aan.
    Tip! Voor een extra lekkere smaak, zou je ook een laagje jam tussen de biscuits kunnen doen.
  5. Herhaal dit met alle biscuits.

Het afsmeren van de taarten:

  1. Smeer de taarten rondom en de bovenkant in met botercrème.
  2. Strijk de botercrème glad met een paletmes.
  3. Zet de taarten op een taartkarton en zet de grootste op het cakeboard.

Het bekleden en stapelen van de taarten:

  1. Rol de witte fondant uit op de uitrolmat.
    Tip! Voor de 20 cm taart rol je 540 gram wit uit, voor de 15 cm vorm 375 gram wit en voor de 12,5 cm vorm 300 gram wit.
  2. Rol voor de 10 centimeter vorm 225 gram zwarte fondant uit.
  3. Bekleed de vormen en snijd de overtollige fondant af.
  4. Steek in de onderste (grootste) taart 4 dowels en knip deze op gelijke hoogte af.
  5. Knip het kartonnetje van de taart van 15 centimeter zo klein dat je deze niet meer ziet.
  6. Smeer een beetje botercrème op de onderste taart.
  7. Plaats de taart van 15 centimeter erop.
  8. Doe dit ook met de taart van 12,5 centimeter.
  9. Plaats 2 dowels in de taart van 12,5 centimeter.
  10. Zet de taart van 10 centimeter er bovenop.
    Tip! Laat het kartonnetje zo ver uitsteken, dat de rand van de hoed erop kan leunen.

Het maken van de decoraties:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Leg de zoute sticks op een vel bakpapier.
  3. Breek de sticks en maak er 2 armen van.
  4. Doop de sticks in de chocolade en leg ze op het bakpapier.
  5. Maak van het oranje fondant een neus in de vorm van een wortel.
  6. Steek een zoute stick in de achterkant van de neus en steek hem in de taart.
  7. Maak van de zwarte fondant een paar knopen, ogen en een mond.
  8. Plak deze met de eetbare lijm op de goede plaats.
  9. Rol een lange strook rood fondant uit en maak hier een sjaal van.
  10. Plak deze ook met eetbare lijm op de taart.
  11. Maak met een lange strook zwart fondant de rand van de hoed vast.
  12. Maak van de groene fondant hulstblaadjes met de uitsteker.
  13. Plak de hulstblaadjes op de hoed.
  14. Maak met rood fondant de besjes en leg deze op de hulstblaadjes.
  15. Steek tot slot de armen in de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw sneeuwpop taart met ons!

Ga je zelf met dit recept een sneeuwpop taart maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe die is geworden. Maak een foto van jouw taart en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.
Flag of Germany