Sosa Gelburger 75g Maak je eigen veganistische burgers met Sosa Gelburger poeder. De gelburgerpoeder zorgt ervoor dat de ingrediënten bij elkaar blijven. Het uit elkaar vallen van je burger is verleden tijd!
Bereiding: 1. Doop de getextureerde sojabonen in de koude groentebouillon en laat deze voor 15 minuten hydrateren. 2. Schil, terwijl de soja hydrateert, de wortel en courgette en snijd ze in kleine stukjes blokjes met de rode peper. Kook ze 1 minuut in kokend gezouten water en laat ze snel afkoelen in koud water. 3. Giet de groenten, de getextureerde soja af en bewaar de groentebouillon. Meng de getextureerde sojabonen met de groenten en voeg de in blokjes gesneden tofu toe. 4. Voeg de Gelburger beetje bij beetje toe, al roerend, zodat alles goed mengt. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe zodat deze hydrateert, tot je een goed gemengd deeg. 5. Leg het hamburgerdeeg in ronde ringen en als je van grote hamburgers houdt kun je er 2 maken. Of 4 kleine. 6. Druk de burgers licht aan en laat ze 1 uur koud staan zodat de Gelburger maakt zijn bindende werking. 7. Daarna kan je ze bakken op de bakplaat of op de grill. 8. Je kunt de hamburgers begeleiden met een salade met verse groenten, heel dun gesneden, gekruid met olijfolie of met de garnering die je lekker vindt!