Vanmorgen lag er ijs op het dak. Een flinterdun laagje, maar toch: het wordt winter! Tijd voor warme, kruidige smaken zoals kaneel en speculaaskruiden. Lekker om te combineren met stoofpeertjes, ook al zo’n product dat je meteen in de stemming brengt voor de komende feestmaand. In onze keuken rook het al naar Kerst, zo op het randje van november.
De Speculaastaart met stoofperen en meringue is stevig van structuur, bijna als een boterkoek. Het peertje houdt ‘m lekker fris en de gebrande meringue geeft het geheel iets romigs. Is meringue je net wat te ingewikkeld? Met slagroom gaat het ook. Doe er dan wel dat vleugje speculaas doorheen, dat maakt het net even wat warmer van smaak. Trek er lekker op uit met je dikke jas aan en neem daarna een stukje van deze speculaas-stoofperentaart. Winters genieten!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 210 gram fijne suiker;
- 250 gram zelfrijzend bakmeel;
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker;
- Snuf zout;
- 1 eetlepel speculaaskruiden;
- 1 theelepel speculaas smaakbrenger (Patidess);
- 1 eetlepel poedersuiker;
- Bakvorm rechthoek 36x13 cm;
- Bakspray;
- Spuitzak;
- Gekarteld spuitmondje;
- Spatel;
- Beslagkom;
- Thermometer;
- Eventueel gasbrander.
- 500 gram stoofpeertjes;
- 2 steranijs;
- 2 kruidnagels;
- 2 kaneelstokjes;
- 1 sinaasappel, in vieren gesneden;
- 400 milliliter rode wijn;
- 40 milliliter melk;
- 200 gram roomboter;
- 40 milliliter water;
- 2 eiwitten;
- Paar mini-speculaasjes voor de decoratie.