• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Speculaastaart met stoofperen en meringue recept

Vanmorgen lag er ijs op het dak. Een flinterdun laagje, maar toch: het wordt winter! Tijd voor warme, kruidige smaken zoals kaneel en speculaaskruiden. Lekker om te combineren met stoofpeertjes, ook al zo’n product dat je meteen in de stemming brengt voor de komende feestmaand. In onze keuken rook het al naar Kerst, zo op het randje van november.
 
De Speculaastaart met stoofperen en meringue is stevig van structuur, bijna als een boterkoek. Het peertje houdt ‘m lekker fris en de gebrande meringue geeft het geheel iets romigs. Is meringue je net wat te ingewikkeld? Met slagroom gaat het ook. Doe er dan wel dat vleugje speculaas doorheen, dat maakt het net even wat warmer van smaak. Trek er lekker op uit met je dikke jas aan en neem daarna een stukje van deze speculaas-stoofperentaart. Winters genieten!
± 1.5 uur bereidingstijd 16 personen 1.5/5 (2 waarderingen)
Vanmorgen lag er ijs op het dak. Een flinterdun laagje, maar toch: het wordt winter! Tijd voor warme, kruidige smaken zoals kaneel en speculaaskruiden. Lekker om te combineren met stoofpeertjes, ook al zo’n product dat je meteen in de stemming brengt voor de komende feestmaand. In onze keuken rook het al naar Kerst, zo op het randje van november.
 
De Speculaastaart met stoofperen en meringue is stevig van structuur, bijna als een boterkoek. Het peertje houdt ‘m lekker fris en de gebrande meringue geeft het geheel iets romigs. Is meringue je net wat te ingewikkeld? Met slagroom gaat het ook. Doe er dan wel dat vleugje speculaas doorheen, dat maakt het net even wat warmer van smaak. Trek er lekker op uit met je dikke jas aan en neem daarna een stukje van deze speculaas-stoofperentaart. Winters genieten!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 210 gram fijne suiker;
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel;
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • Snuf zout;
  • 1 eetlepel speculaaskruiden;
  • 1 theelepel speculaas smaakbrenger (Patidess);
  • 1 eetlepel poedersuiker;
  • Bakvorm rechthoek 36x13 cm;
  • Bakspray;
  • Spuitzak;
  • Gekarteld spuitmondje;
  • Spatel;
  • Beslagkom;
  • Thermometer;
  • Eventueel gasbrander.

    Overige benodigdheden:

  • 500 gram stoofpeertjes;
  • 2 steranijs;
  • 2 kruidnagels;
  • 2 kaneelstokjes;
  • 1 sinaasappel, in vieren gesneden;
  • 400 milliliter rode wijn;
  • 40 milliliter melk;
  • 200 gram roomboter;
  • 40 milliliter water;
  • 2 eiwitten;
  • Paar mini-speculaasjes voor de decoratie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Geel 750gr
€ 4,29
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
€ 6,39
+
Patidess Smaakpasta Speculaas 120g
€ 5,29
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Kitchen Craft Bakvorm Rechthoek 36x13cm
€ 19,69
+
Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel 1kg
€ 3,49
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Gasbrander (Creme Brulee)
€ 11,48

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje gekarteld 8 Tands RVS 13mm
€ 3,29
+
Pannenlikker Hendi kunststof 25cm
€ 5,69
+
Beslagkom kunststof, 36 cm.
€ 12,79
+
BrandNewCake Digitale Thermometer/Timer -50 tot 300°C
€ 15,98
+

Recept

  1. Schil en halveer de peertjes en verwijder het klokhuis.
  2. Doe de peertjes in een pan met de sinaasappel, 150 gram suiker, kaneel, kruidnagels, steranijs en rode wijn.
  3. Breng de peertjes eerst aan de kook, zet het vuur dan laag en laat ze een half uurtje zachtjes op staan.
  4. Haal de peertjes uit de pan en laat ze goed uitlekken.
  5. Maak het deeg door het bakmeel te mengen met de basterdsuiker, boter, speculaaskruiden, melk en zout.
  6. Spray de bakvorm in met bakspray en doe het deeg in de vorm.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Leg de peertjes in het deeg en druk ze iets aan.
  9. Bak ze vervolgens voor ongeveer 30 minuten.

Maak de meringue:

  1. Doe het water, 60 gram suiker en de speculaas smaakbrenger in een pan.
  2. Laat het suikermengsel koken tot 120 graden. 
  3. Mix in een andere kom de eiwitten stijf met de poedersuiker.
  4. Voeg geleidelijk al kloppend het hete suikerwater toe en blijf dit kloppen totdat je stevige pieken hebt.
  5. Spuit mooie toefjes op de afgekoelde speculaastaart.
  6. Brand met een gasbrander de meringue goudbruin.
  7. Steek een paar kleine speculaasjes in de meringue toefjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Speculaastaart met stoofperen en meringue met ons!

Heb jij ook dit recept voor Speculaastaart met stoofperen en meringue uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Speculaastaart met stoofperen en meringue niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany