Spelt Volkorenmeel (10 kg)
Speltvolkorenmeel van Holland Meel om speltvolkorenbrood te maken, maar ook te verwerken in andere brood- en banketproducten. Spelt-volkorenmeel zijn gemalen en geschoonde speltkorrels.
Recept Speltbrood:
Spelt Volkorenmeel 80%
Speltbloem 20%%
Speltdesem 15%
Olijfolie 2%
Gist 0,5%
Zout 1,5%
Water ±60%
Werkwijze:
-Grondstoffen 20 min. mengen tot een mooi glad deeg.
-Deegtemperatuur 27 ºC.
-Bulkrijs ca. 60 min.
-Deeg vouwen.
-Opnieuw bulkrijs ca. 60 min.
-Deeg vouwen en afwegen op 900 g.
-Oppunten.
-Bolrijs ca. 60 min.
-Opmaken en in rietenmandjes leggen.
-Narijs ca. 45 min.
-Insnijden naar wens.
-Bakken in 45 min. met een beetje stoom.
Productomschrijving: Speltbloem gewonnen door reinigen, malen en zeven van speltkorrels.
Toepassing: Speltvolkorenbrood
Ingrediënten: Speltvolkorenmeel 100%
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 1.496 kj / 357 kcal
Vetten 3,6 gram
- waarvan verzadigde vetzuren 0,5 gram
Koolhydraten 63,7 gram
-waarvan suikers 3,9 gram
Vezels 8,3 gram
Eiwitten 12,7 gram
Zout < 0,01 gram
Verpakking: verpakt in een meerwandige papieren zak van 10 kg.
Bewaarcondities: koel en droog bewaren <20°C met een relatieve luchtvochtigheid van <65%.