Zeeuwse Bloem H. (10 kg)
Zeeuwse Bloem (banketbloem) is een tarwebloem gewonnen door het reinigen, malen en zeven van zachte tarwe. De bloem wordt voornamelijk toegepast voor de bereiding van banketproducten. De bloem kenmerkt zich door haar lage eiwitgehalte en vloeiende karakter.
Tip: Maak met de Zeeuwse bloem H. (10 kg) eens een heerlijke gevulde koek!
Benodigdheden voor gevulde koek:
Zeeuwse bloem 100%
Boter 60%
Blanke Basterd Suiker 50%
Ei 10%
Bakpoeder 1,6%
Water 4%
Vulling:
Amandelspijs 110%
Decoratie:
Halve amandelen
Werkwijze:
- Maak van bovengenoemde grondstoffen een roldeeg.
- Deeg laten opstijven in de koeling.
- Uitrollen op 2 mm.
- Plakken uitsteken en op een ingesmeerde bakplaat leggen.
- Spijs opspuiten.
- Netjes afdekken met deegplakken.
- Afstrijken met ei.
- Decoreer met halve amandelen.
- Bakken als gevulde koek.
- Productomschrijving: tarwebloem gewonnen door reinigen, malen en zeven van tarwekorrels.
Toepassing: Koek- en banketproducten.
Ingrediënten: Tarwebloem 100%.
Allergenen: zie vetgedrukte ingrediënt.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 1.474 kj/ 352 kcal
Vetten 1,1 gram
- waarvan verzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 72 gram
-waarvan suikers 1,1 gram
Vezels 3,5 gram
Eiwitten 10,6 gram
Zout <0,01 gram
Verpakking: verpakt in een meerwandige papieren zak van 10 kg.
Bewaaradvies: koel en droog bewaren <20°C met een relatieve luchtvochtigheid van <65%.