• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Zeeuwse Bolussen recept

Zeeuwse Bolussen zijn zoete, gesuikerde broodjes die afkomstig zijn uit Zeeland. Deze heerlijke broodjes worden vaak geserveerd bij de koffie. In dit artikel laten we zien hoe je met de Zeeuwse Bolussen-mix van Brand New Cake zelf heerlijke Zeeuwse Bolussen kunt maken. Lees dus snel verder!

± 0.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen 5/5 (1 waardering)

Zeeuwse Bolussen zijn zoete, gesuikerde broodjes die afkomstig zijn uit Zeeland. Deze heerlijke broodjes worden vaak geserveerd bij de koffie. In dit artikel laten we zien hoe je met de Zeeuwse Bolussen-mix van Brand New Cake zelf heerlijke Zeeuwse Bolussen kunt maken. Lees dus snel verder!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • BrandNewCake Zeeuwse Bolussen-mix 400g;
  • 7 gram gedroogde gist;
  • 6,5 gram zout;
  • (Licht)-bruine basterdsuiker;
  • Kaneel naar smaak.

Overige benodigdheden:

  • 230 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Zeeuwse Bolussen-mix 400g
€ 2,49
+
Bruggeman Gist instant 125gr
€ 2,89
+
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+

Recept

  1. Meng de Zeeuwse Bolussen-mix samen met het water, de gist en het zout door middel van een mixer met een deeghaak of met de hand goed door elkaar.
  2. Meng ongeveer 12 minuten totdat het een mooi deeg is geworden.
  3. Verdeel het deeg in 10 gelijke bolletjes.
  4. Laat de bolletjes afgedekt voor ongeveer 15 minuten rijzen op een warme plek.
  5. Kneed het deeg vervolgens nogmaals door en maak lange strengen van de bollen.
  6. Maak in een kom een mengsel van de basterdsuiker en de kaneel.
  7. Bevochtig de strengen met een klein beetje water en draai deze goed door het mengsel van basterdsuiker en kaneel heen.
  8. Rol de strengen op en leg ze tegen elkaar aan op een bakplaat dat bekleed is met vetvrij bakpapier.
  9. Laat de Bolussen nu voor ongeveer 30 minuten rijzen.
  10. Bak de Zeeuwse Bolussen in ongeveer 8 tot 10 minuten mooi bruin.

Tip! Bestrijk de Bolussen bij het serveren met een klein beetje boter, dat is extra lekker.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Zeeuwse bolussen met ons!

Heb jij aan de hand van dit recept zelf heerlijke Zeeuwse bolussen gemaakt? Dan vinden wij het onwijs leuk om ze te zien! Maak er een foto van en deel deze in jouw Instagram story. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij de bolussen niet alleen bewonderen maar ook delen in onze eigen story. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany