• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Feestelijke stoofperencake recept

Prompt kreeg ik zin in iets nostalgisch: stoofpeertjes! Mijn moeder serveerde die alleen op hoogtijdagen en als ik die geur ruik, knapt meteen mijn humeur op. Ideaal voor zo’n iets te lange winterperiode als deze dus. Ik besloot om met stoofpeertjes deze feestelijke stoofperencake te maken. Lees snel verder voor mijn feestelijke stoofperencake recept!

Het maken van de feestelijke stoofperencake

Heb je geen tijd of zin om de peertjes zelf te koken? In de supermarkt liggen ze ook kant-en-klaar. Met de stoofperencake-mix van BrandNewCake en een lekker romige topping met kaneelsuiker maak je er gemakkelijk een klein feestje van. Helemaal als je zo’n mooie cakevorm van Nordic Ware gebruikt, zoals ik dat heb gedaan.

De Nordic Ware bakvormen

Ik maakte deze cake in de Nordic Ware Heritage Cakevorm. Nordic Ware is een merk dat bekend staat om de mooie bakvormen die ook nog eens van uitstekende kwaliteit zijn. Elke bakvorm van dit merk heeft een speciale afwerking. Hierdoor wordt het heel eenvoudig om mooie cakes te bakken. Je hoeft het cakebeslag namelijk alleen maar in een vorm van Nordic Ware te bakken en je hebt een prachtig kunstwerk.

± 2.5 uur bereidingstijd 8 personen

Prompt kreeg ik zin in iets nostalgisch: stoofpeertjes! Mijn moeder serveerde die alleen op hoogtijdagen en als ik die geur ruik, knapt meteen mijn humeur op. Ideaal voor zo’n iets te lange winterperiode als deze dus. Ik besloot om met stoofpeertjes deze feestelijke stoofperencake te maken. Lees snel verder voor mijn feestelijke stoofperencake recept!

Het maken van de feestelijke stoofperencake

Heb je geen tijd of zin om de peertjes zelf te koken? In de supermarkt liggen ze ook kant-en-klaar. Met de stoofperencake-mix van BrandNewCake en een lekker romige topping met kaneelsuiker maak je er gemakkelijk een klein feestje van. Helemaal als je zo’n mooie cakevorm van Nordic Ware gebruikt, zoals ik dat heb gedaan.

De Nordic Ware bakvormen

Ik maakte deze cake in de Nordic Ware Heritage Cakevorm. Nordic Ware is een merk dat bekend staat om de mooie bakvormen die ook nog eens van uitstekende kwaliteit zijn. Elke bakvorm van dit merk heeft een speciale afwerking. Hierdoor wordt het heel eenvoudig om mooie cakes te bakken. Je hoeft het cakebeslag namelijk alleen maar in een vorm van Nordic Ware te bakken en je hebt een prachtig kunstwerk.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 50 gram bruine basterdsuiker;
  • 400 gram stoofperencake-mix (Brand New Cake);
  • 2 eetlepels kaneelsuiker;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • Nordic Ware Heritage Cakevorm.

Overige benodigdheden:

  • 1 kaneelstokje;
  • 4 stoofperen van Gieser Wilderman;
  • 250 milliliter zwarte bessensap;
  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
  • 4 eieren, maat M;
  • 250 gram mascarpone.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Stoofperencake-mix 400g
€ 4,59
+
Kaneelsuiker 175 gr.
€ 3,49
+
Nordic Ware Heritage Cakevorm / Broodvorm
€ 49,95
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Donkere Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 1L
€ 4,49
+

Recept

  1. Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan.
  2. Doe het sap, basterdsuiker en kaneelstokje in een steelpannetje.
  3. Leg de peertjes in het sap.
  4. Laat het geheel 2 uur op een heel zacht vuur verwarmen.

Het maken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de roomboter, stoofperencake-mix en de eieren in een kom.
  3. Mix het geheel 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.
  4. Vet de bakvorm goed in met boter en vul deze daarna met het beslag.
  5. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.
  6. Haal de cake uit de vorm en laat hem goed afkoelen.

Het vullen van de cake:

  1. Haal de peertjes uit het sap en laat ze iets afkoelen.
  2. Kook de sap even verder in totdat het wat stroperig wordt.
  3. Snijd 2 peertjes in kleine blokjes.
    Tip! De overige peertjes zijn ter decoratie.
  4. Klop de slagroom met de kaneelsuiker lobbig.
  5. Klop in een andere kom de mascarpone goed los.
  6. Spatel de slagroom geleidelijk en voorzichtig door de mascarpone heen.
  7. Doe de vulling in een spuitzak.
  8. Snijd de cake horizontaal doormidden.
  9. Spuit het slagroommengsel in dopjes op de onderste plak.
  10. Verdeel de stukjes peer er op.

Het afwerken van de cake:

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  2. Trek met de gesmolten chocolade lijntjes over de bovenste cakelaag.
  3. Zet deze plak daarna op of naast de onderste cakelaag. 
  4. Serveer de siroop en de overige stoofpeertjes er los bij.

Bekijk eens ons arretjescake recept!

Met dit recept heb je een heerlijke stoofperencake kunnen maken, maar het maken van deze cake kost best wel wat tijd. Wil je iets makkelijkers maken? Maak dan eens een heerlijke arretjescake. Deze cake smaakt voornamelijk naar chocolade, en ja zeg nou zelf? Wie is er nou niet gek op chocolade? Daarnaast is het maken van deze cake ook helemaal niet moeilijk, je hebt er namelijk helemaal geen oven voor nodig. Bekijk het recept hier!

Deel jouw feestelijke stoofperencake met ons!

Ga jij met dit recept zelf een feestelijke stoofperencake maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw cake en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk eens ons arretjescake recept!

Met dit recept heb je een heerlijke stoofperencake kunnen maken, maar het maken van deze cake kost best wel wat tijd. Wil je iets simpelers maken? Maak dan eens een heerlijke arretjescake. Deze cake smaakt voornamelijk naar chocolade, en ja zeg nou zelf? Wie is er nou niet gek op chocolade? Daarnaast is het maken van deze cake ook helemaal niet moeilijk, je hebt er namelijk helemaal geen oven voor nodig. Bekijk het recept hier!

Deel jouw feestelijke stoofperencake met ons!

Ga jij met dit recept zelf een feestelijke stoofperencake maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw cake en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany