Prompt kreeg ik zin in iets nostalgisch: stoofpeertjes! Mijn moeder serveerde die alleen op hoogtijdagen en als ik die geur ruik, knapt meteen mijn humeur op. Ideaal voor zo’n iets te lange winterperiode als deze dus. Ik besloot om met stoofpeertjes deze feestelijke stoofperencake te maken. Lees snel verder voor mijn feestelijke stoofperencake recept!
Het maken van de feestelijke stoofperencake
Heb je geen tijd of zin om de peertjes zelf te koken? In de supermarkt liggen ze ook kant-en-klaar. Met de stoofperencake-mix van BrandNewCake en een lekker romige topping met kaneelsuiker maak je er gemakkelijk een klein feestje van. Helemaal als je zo’n mooie cakevorm van Nordic Ware gebruikt, zoals ik dat heb gedaan.
De Nordic Ware bakvormen
Ik maakte deze cake in de Nordic Ware Heritage Cakevorm. Nordic Ware is een merk dat bekend staat om de mooie bakvormen die ook nog eens van uitstekende kwaliteit zijn. Elke bakvorm van dit merk heeft een speciale afwerking. Hierdoor wordt het heel eenvoudig om mooie cakes te bakken. Je hoeft het cakebeslag namelijk alleen maar in een vorm van Nordic Ware te bakken en je hebt een prachtig kunstwerk.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 50 gram bruine basterdsuiker;
- 400 gram stoofperencake-mix (Brand New Cake);
- 2 eetlepels kaneelsuiker;
- 250 milliliter slagroom;
- 100 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- Nordic Ware Heritage Cakevorm.
Overige benodigdheden:
- 1 kaneelstokje;
- 4 stoofperen van Gieser Wilderman;
- 250 milliliter zwarte bessensap;
- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
- 4 eieren, maat M;
- 250 gram mascarpone.