• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Fraisier recept

Fraisier is een echte taart voor liefhebbers van aardbeien. In elk onderdeel van deze taart vind je namelijk aardbei. De combinatie van de aardbeien met de romige vulling is ontzettend lekker. Denk nou niet dat de fraisier taart erg zwaar is, het tegendeel is namelijk waar! Dat komt doordat er Italiaanse meringue door de botercrème heen gaat, waardoor de vulling ontzettend lekker én luchtig wordt. Houd je dus van een taart waarvan alles eraan echt verrukkelijk is? Dan moet je echt dit Fraisier recept uitproberen!

Wat is de Fraisier taart eigenlijk?

De Fraisier taart is een klassiek aardbeientaartje dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Zowel de vulling als de topping zijn voorzien van aardbeien. Dit gebak is echt een Frans meesterwerk, waardoor het ook niet heel gek is dat het niet 1 van de makkelijkste taarten is om te maken. Toch smaakt de taart echt goddelijk én ziet deze er ook nog eens fantastisch uit, waardoor het echt meer dan de moeite waard is om de taart zelf eens te maken. Deze taart is perfect te serveren op een verjaardag of een ander feest. Je gasten zullen niet alleen hun ogen uitkijken, maar je ook zeer dankbaar zijn voor het serveren van dit heerlijke lekkernij. Lees dus snel verder voor ons fraisier recept!

± 2 uur bereidingstijd ± 7 uur wachttijd 8 personen 4.7/5 (3 waarderingen)

Fraisier is een echte taart voor liefhebbers van aardbeien. In elk onderdeel van deze taart vind je namelijk aardbei. De combinatie van de aardbeien met de romige vulling is ontzettend lekker. Denk nou niet dat de fraisier taart erg zwaar is, het tegendeel is namelijk waar! Dat komt doordat er Italiaanse meringue door de botercrème heen gaat, waardoor de vulling ontzettend lekker én luchtig wordt. Houd je dus van een taart waarvan alles eraan echt verrukkelijk is? Dan moet je echt dit Fraisier recept uitproberen!

Wat is de Fraisier taart eigenlijk?

De Fraisier taart is een klassiek aardbeientaartje dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Zowel de vulling als de topping zijn voorzien van aardbeien. Dit gebak is echt een Frans meesterwerk, waardoor het ook niet heel gek is dat het niet 1 van de makkelijkste taarten is om te maken. Toch smaakt de taart echt goddelijk én ziet deze er ook nog eens fantastisch uit, waardoor het echt meer dan de moeite waard is om de taart zelf eens te maken. Deze taart is perfect te serveren op een verjaardag of een ander feest. Je gasten zullen niet alleen hun ogen uitkijken, maar je ook zeer dankbaar zijn voor het serveren van dit heerlijke lekkernij. Lees dus snel verder voor ons fraisier recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 8 gelatineblaadjes;
  • 150 gram kristalsuiker;
  • 50 gram maïzena;
  • 75 gram Crème Chantilly-mix;
  • Taartring 20 centimeter;
  • BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje. 

Overige benodigdheden:

  • 35 milliliter water;
  • 6 eieren, maat M;
  • 500 milliliter volle melk;
  • 2 vanillestokjes;
  • 350 milliliter slagroom;
  • 5 eidooiers, maat L;
  • 750 gram aardbeien.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
€ 2,59
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m
€ 9,29
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Taartring Aluminium Ø20 x 5cm
€ 9,60
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #8B
€ 1,98
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Doe de biscuit-mix, eieren en het water in een kom.
  3. Mix deze ingrediënten in 10 minuten door elkaar heen.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Giet de helft van het beslag op het bakpapier.
  6. Bak de biscuit zodoende 10 minuten gaar in de oven.
  7. Laat de biscuit daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  8. Steek met de taartring een cirkel uit 1 biscuit.
  9. Leg de cirkel biscuit daarna in de taartring.
  10. Bekleed de binnenste randen van de taartring met acetaatfolie.
  11. Herhaal stap 6 tot en met 8 met de andere helft van het beslag.
  12. Leg de 2e uitgestoken cirkel even opzij.

Het maken van de mousse

  1. Doe de melk, 75 gram suiker en het merg van de 2 vanillestokjes in een pannetje.
  2. Zet het pannetje op middelhoog vuur.
  3. Verwarm het mengsel zodoende, maar laat de melk niet koken.
  4. Klop ondertussen de 5 eidooiers en de overige suiker door elkaar heen, totdat het eigeel licht van kleur is.
  5. Mix daarna de maïzena door de eidooiers heen.
  6. Giet de hete melk bij de eidooiers in en meng het goed door de eidooiers heen.
  7. Giet het geheel daarna weer terug in de pan.
  8. Week 5 gelatineblaadjes in een kom koud water.
  9. Zet de pan met melk en eidooiers op middelhoog vuur.
  10. Roer in de pan, totdat je een dikke mousse hebt.
  11. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de mousse in.
  12. Blijf in de pan roeren totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost.

Het maken van de vulling:

  1. Klop 250 milliliter slagroom stijf.
  2. Meng de stijve slagroom door de mousse heen.
  3. Halveer 400 gram aardbeien en druk ze tegen de rand van de taartring aan.
  4. Giet de vulling in de taartring.
  5. Leg de 2e cirkel biscuit bovenop de vulling.
  6. Laat de taart minstens 5 uur opstijven.

Het maken van de topping:

  1. Week 3 gelatineblaadjes in koud water.
  2. Was 300 gram aardbeien en verwijder de kroontjes.
  3. Doe de aardbeien daarna in een pannetje.
  4. Verwarm de aardbeien en pureer ze helemaal fijn.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de aardbeien in.
  6. Meng dit door elkaar heen totdat de gelatine is opgelost.
  7. Schenk de topping op de taart.
  8. Laat de topping minstens 2 uur opstijven.
  9. Mix de Crème Chantilly-mix en 100 milliliter slagroom door elkaar heen tot een mooie crème.
  10. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  11. Doe de crème chantilly in de spuitzak.
  12. Spuit hiermee toefjes op de taart.
  13. Decoreer de taart eventueel nog met de overige aardbeien.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe is jouw fraisier taart geworden?

Het is dus even een klus, maar dan heb je ook wat! Heb jij met dit recept zelf een fraisier taart gemaakt? Dan vinden wij het onwijs leuk om te weten hoe deze is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen op je Facebook- en/of Instagrampagina. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw fraisier zien én delen op ons eigen account.

Flag of Germany