Fraisier is een echte taart voor liefhebbers van aardbeien. In elk onderdeel van deze taart vind je namelijk aardbei. De combinatie van de aardbeien met de romige vulling is ontzettend lekker. Denk nou niet dat de fraisier taart erg zwaar is, het tegendeel is namelijk waar! Dat komt doordat er Italiaanse meringue door de botercrème heen gaat, waardoor de vulling ontzettend lekker én luchtig wordt. Houd je dus van een taart waarvan alles eraan echt verrukkelijk is? Dan moet je echt dit Fraisier recept uitproberen!
Wat is de Fraisier taart eigenlijk?
De Fraisier taart is een klassiek aardbeientaartje dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Zowel de vulling als de topping zijn voorzien van aardbeien. Dit gebak is echt een Frans meesterwerk, waardoor het ook niet heel gek is dat het niet 1 van de makkelijkste taarten is om te maken. Toch smaakt de taart echt goddelijk én ziet deze er ook nog eens fantastisch uit, waardoor het echt meer dan de moeite waard is om de taart zelf eens te maken. Deze taart is perfect te serveren op een verjaardag of een ander feest. Je gasten zullen niet alleen hun ogen uitkijken, maar je ook zeer dankbaar zijn voor het serveren van dit heerlijke lekkernij. Lees dus snel verder voor ons fraisier recept!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 330 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
- 8 gelatineblaadjes;
- 150 gram kristalsuiker;
- 50 gram maïzena;
- 75 gram Crème Chantilly-mix;
- Taartring 20 centimeter;
- BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20;
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Spuitzak;
- Spuitmondje.
Overige benodigdheden:
- 35 milliliter water;
- 6 eieren, maat M;
- 500 milliliter volle melk;
- 2 vanillestokjes;
- 350 milliliter slagroom;
- 5 eidooiers, maat L;
- 750 gram aardbeien.