• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kaasstengels recept

Kaasstengels zijn die heerlijke stengels die je vaak op een verjaardag of ander feestje op tafel ziet staan. Ben jij ook zo gek op deze hartige borrelhapjes? Dan is het een heel goed idee om ze eens zelf te maken. Zelfgemaakte hapjes zijn namelijk het allerlekkerst. Daarnaast is het helemaal niet lastig om deze borrelhapjes zelf te maken. Een kind kan de was doen!

± 1 uur bereidingstijd 16 personen 5/5 (1 waardering)

Kaasstengels zijn die heerlijke stengels die je vaak op een verjaardag of ander feestje op tafel ziet staan. Ben jij ook zo gek op deze hartige borrelhapjes? Dan is het een heel goed idee om ze eens zelf te maken. Zelfgemaakte hapjes zijn namelijk het allerlekkerst. Daarnaast is het helemaal niet lastig om deze borrelhapjes zelf te maken. Een kind kan de was doen!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 4 plakken bladerdeeg;
  • 1 ei, maat M;
  • Geraspte kaas naar keuze;
  • Eventueel nog kruiden naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 repen.
  3. Rek en draai elk reepje.
  4. Leg elke reep op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Prik met een vork in elke reep een aantal gaatjes.
  6. Kluts het eitje en bestrijk ermee de repen bladerdeeg.
  7. Strooi de geraspte kaas en eventueel de kruiden over de repen heen.
    Tip! Wij gebruikten Italiaanse kruiden.
  8. Bak de stengels in 20 minuten krokant en goudbruin.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de kaasstengels

De stengels uit de oven kun je prima een dag van tevoren maken. Bewaar de gebakken stengels dan wel tot aan het serveren in een luchtdichte trommel. Zo blijven de hapjes namelijk het lekkerst.

De stengels uit de frituurpan kun je ook prima een dag van tevoren alvast voorbereiden. Frituur de stengels alleen wel echt vlak voor het serveren, want warme kaasstengels uit de frituur zijn natuurlijk het allerlekkerst!

Bekijk ook eens onze andere recepten voor lekkere borrelhapjes!

Bij Baktotaal zijn wij gek op borrelen en vind je allerlei verschillende recepten voor lekkere, verse borrelhapjes. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijk Mediterraans breekbrood met pesto en tapenade. Deze kaasbroodjes en hartige tartelettes doen het trouwens ook altijd goed. Of wat dacht je van deze hartige pie tee gebakjes? Deze gebakjes zijn nog niet zo bekend in Nederland, waardoor het extra leuk is om ze te maken en tijdens een fijne borrel te serveren. Kijk lekker rond op ons blog en je komt vanzelf recepten tegen van lekkernijen die je perfect als borrelhap kunt serveren.

Shop alle benodigdheden bij Baktotaal!

Neem vooral eens een kijkje bij onze andere recepten en probeer elk recept uit. Misschien ontdek je zodoende baksels die je zo lekker vindt, dat ze je nieuwe favorieten worden. Wist je trouwens dat je bij Baktotaal ook ingrediënten en benodigdheden shopt om alles te bakken wat je maar wilt? Vul je winkelmandje met alles wat je nodig hebt en plaats op werkdagen voor 22:00 uur een bestelling. Als je dat doet, heb je jouw bestelling vaak al de volgende dag in huis! Hoe fijn is dat?!

Deel jouw zelfgemaakte kaasstengels met ons!

Heb jij met één van deze twee recepten (of misschien wel met allebei!) zelf kaasstengels gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe deze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons in de story tagt met @baktotaal, kunnen wij hem zien én delen op ons eigen account!

Flag of Germany