• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kaasbroodjes recept

Ben jij een echte kaaskop? Dan zijn deze heerlijk kaasbroodjes die Instagrammer @sihamdaily voor ons maakte echt iets voor jou! Kaasbroodjes kun je in bijna elke supermarkt wel halen, maar zeg nou eerlijk zelf gebakken broodjes smaken echt het allerlekkerst. Het maken ervan kost wel wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Deze broodjes zijn een heerlijke lunch, maar zijn ook een perfecte snack voor bij de borrel. Lees snel verder voor ons kaasbroodjes recept en ga lekker aan de slag!

± 1 uur bereidingstijd ± 3.5 uur wachttijd 8 personen

Ben jij een echte kaaskop? Dan zijn deze heerlijk kaasbroodjes die Instagrammer @sihamdaily voor ons maakte echt iets voor jou! Kaasbroodjes kun je in bijna elke supermarkt wel halen, maar zeg nou eerlijk zelf gebakken broodjes smaken echt het allerlekkerst. Het maken ervan kost wel wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Deze broodjes zijn een heerlijke lunch, maar zijn ook een perfecte snack voor bij de borrel. Lees snel verder voor ons kaasbroodjes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram Molen de Hoop Patentbloem;
  • 2 theelepels zout;
  • 1 theelepel poedersuiker;
  • 50 gram bloem;
  • Plasticfolie;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 200 milliliter ijskoud water;
  • 350 milliliter water, op kamertemperatuur;
  • 400 gram ongezouten roomboter;
  • 1,5 blokje groentebouillon;
  • 100 gram jong belegen geraspte kaas;
  • 150 gram tex mex geraspte kaas;
  • 1 ei;
  • Eventueel: extra geraspte kaas voor de garnering.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Doe de patentbloem, zout en de poedersuiker in een kom.
  2. Meng dit goed door elkaar heen.
  3. Snijd 100 gram roomboter in kleine blokjes.
  4. Doe de boter bij de bloem in en kneed dit goed door elkaar heen.
  5. Weeg 200 milliliter water af en voeg wat ijsklontjes toe om het kouder te krijgen.
  6. Voeg na circa 5 minuten het ijskoude water aan de kom toe.
  7. Kneed het deeg tot een mooie bal.
  8. Verpak de deegbal in plasticfolie.
  9. Leg de deegbal een half uur in de koelkast.
  10. Snijd de overige boter in plakken van 50 gram.
  11. Stapel de plakken boter op elkaar.
  12. Leg de boter tussen 2 vellen plasticfolie.
  13. Rol de boter plat tot een dikte van circa 1,5 centimeter.
  14. Haal de deegbal uit de koelkast.
  15. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 centimeter.
  16. Leg de roomboter in het midden van het deeg.
  17. Vouw het deeg aan beide kanten naar het midden toe dicht.
  18. Vouw de onderkant en de bovenkant voor de helft naar binnen toe.
  19. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het voor één uur in de koelkast.
  20. Rol het deeg daarna uit tot een rechthoekig deeg van circa 3 centimeter dikte.
  21. Vouw de flappen, bovenkant en de onderkant naar het midden toe.
  22. Verpak het deeg weer in plasticfolie.
  23. Laat het deeg weer 1 uur in de koelkast liggen.
  24. Herhaal het uitrol en vouw proces nog 2 keer.

Het maken van de vulling:

  1. Doe de roomboter in een steelpannetje en laat dit langzaam smelten.
  2. Voeg al roerend de tarwebloem aan de boter toe.
  3. Kook 350 milliliter water en voeg de bouillon blokjes eraan toe.
  4. Voeg het bouillonwater aan het steelpannetje toe en meng het erdoorheen.
    Let op! Blijf constant roeren, totdat het water is opgenomen door de boter.
  5. Voeg de geraspte kaas aan het boter-mengsel toe.
  6. Laat de vulling goed afkoelen.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  9. Rol het deeg uit tot 1,5 centimeter dikte.
  10. Doe de vulling op het deeg.
  11. Rol het deeg strak op tot een soort 'worst' van deeg.
  12. Snijd uit de 'worst' plakjes van 3 centimeter breed.
  13. Leg de kaasbroodjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  14. Kluts het ei en smeer de broodjes ermee in.
  15. Strooi eventueel extra kaas over de broodjes heen.
  16. Bak de broodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw kaasbroodjes met ons!

Heb jij zelf met dit recept kaasbroodjes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de broodjes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany