• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Lemon curd taart recept

Lemon curd taart, je zult er vast nog niet vaak van gehoord hebben. Deze taart is in Nederland namelijk nog niet zo heel erg bekend. Daarom is het extra leuk om hem eens te maken. Lees dus snel verder voor ons lemon curd taart recept!

Wat is een lemon curd taart?

Een lemon curd taart lijkt het meest op een citroen cheesecake. Net als in een citroen cheesecake, zit hier namelijk citroen in verwerkt. Het grote verschil tussen beide taarten is dat de lemon curd taart een lekkere topping van lemon curd heeft. Lemon curd is een frisse topping die gemaakt is van citrusvruchten.  Het is dus een lekker frisse taart die perfect bij het voorjaar past.

Zelf lemon curd maken

Je hebt voor dit recept dus onder andere lemon curd nodig. Dit kun je gewoon in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. Bovendien is dit ook nog eens helemaal niet lastig om te doen. Wil je zelf lemon curd maken? Bekijk dan dit lemon curd recept.

Tip! Als je niet zo fan bent van een zure smaak, kun je ook heel goed een andere vrucht in de curd gebruiken. Gebruik in plaats van citroen bijvoorbeeld mango en/of limoen. Succes gegarandeerd!

± 1 uur bereidingstijd ± 13 uur wachttijd 10 personen 3/5 (2 waarderingen)

Lemon curd taart, je zult er vast nog niet vaak van gehoord hebben. Deze taart is in Nederland namelijk nog niet zo heel erg bekend. Daarom is het extra leuk om hem eens te maken. Lees dus snel verder voor ons lemon curd taart recept!

Wat is een lemon curd taart?

Een lemon curd taart lijkt het meest op een citroen cheesecake. Net als in een citroen cheesecake, zit hier namelijk citroen in verwerkt. Het grote verschil tussen beide taarten is dat de lemon curd taart een lekkere topping van lemon curd heeft. Lemon curd is een frisse topping die gemaakt is van citrusvruchten.  Het is dus een lekker frisse taart die perfect bij het voorjaar past.

Zelf lemon curd maken

Je hebt voor dit recept dus onder andere lemon curd nodig. Dit kun je gewoon in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. Bovendien is dit ook nog eens helemaal niet lastig om te doen. Wil je zelf lemon curd maken? Bekijk dan dit lemon curd recept.

Tip! Als je niet zo fan bent van een zure smaak, kun je ook heel goed een andere vrucht in de curd gebruiken. Gebruik in plaats van citroen bijvoorbeeld mango en/of limoen. Succes gegarandeerd!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 milliliter opgeklopte slagroom;
  • 300 gram Brand New Cake Kruimelbodemmix;
  • 250 gram lemon curd;
  • 8 Gelatine blaadjes;
  • 200 milliliter gecondenseerde melk;
  • Springvorm Ø18 centimeter;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 100 gram ongezouten roomboter;
  • 300 gram roomkaas;
  • 2 citroenen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Lemon Curd Biologisch 270g
€ 6,09
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Patisse Springvorm Silver-Top Ø18cm (9cm Hoog)
€ 13,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Kruimelbodemmix (Digestive Crumbs) 400g
€ 3,99
+
Nestle Gecondenseerde Melk Gezoet (Condensed) 397gr.
€ 5,38
+

Recept

  1. Maal de koekkruimels fijn.
  2. Smelt de ongezouten roomboter.
  3. Meng de boter door de koekkruimels heen. 
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  5. Stort het koek mengsel in de springvorm en druk het goed aan.
  6. Zet de springvorm voor circa 30 minuten in de koeling. 
  7. Mix de roomkaas, slagroom en 150 gram lemon curd door elkaar heen. 
  8. Week 5 blaadjes gelatine in een bakje met water.
  9. Laat dit 5 minuten staan.
  10. Knijp de blaadjes gelatine uit.
  11. Warm de gelatine en gecondenseerde melk op in een pannetje, totdat de gelatine is gesmolten. 
  12. Meng het gelatine mengsel door het slagroom mengsel heen. 
  13. Giet het cheesecake beslag in springvorm.
  14. Laat de cheesecake 1 nacht in de koeling opstijven. 
  15. Week 3 gelatine blaadjes.
  16. Pers de citroenen uit in een steelpannetje.
  17. Doe de gelatine blaadjes bij het citroensap in. 
  18. Verwarm het op een laag vuur, totdat de gelatine is gesmolten. 
  19. Doe het mengsel in een kommetje en meng hier 100 gram lemon curd doorheen. 
  20. Giet het mengsel over de cheesecake.
  21. Laat de lemon curd taart 1 uur opstijven.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Serveer de taart als dessert!

Doordat deze taart zo'n lekkere frisse smaak heeft, is deze taart ook heerlijk om te serveren als dessert. Je kunt deze taart bijvoorbeeld heel goed combineren met een bolletje citroenijs en een toefje slagroom. Voor een extra lekkere smaak kun je nog een beetje extra lemon curd over je ijs heen doen. 

Deel jouw lemon curd taart met ons!

Heb jij met dit recept een lemon curd taart gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany